Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile ilgili "Bunların tüm hayatları gibi bu dönemleri de yalan, aldatma, riya üzerine kuruludur. Ama bundan sonra da aynı şeyleri yapacaklar. Şimdi eminim Aralık ayı için, daha sonraki tarihler için yeni yalanlar uydurup, ortalığa salacaklardır. Artık hiçbir önemi yok. Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem de Türk milleti bunların defterini dürmüştür. Sağda solda kalmış olan kılıç artıkları da zaman içinde tespit edilip etkisiz hale getirilecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 30. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ ve PKK ile mücadele çerçevesinde, kamuda, sivil toplum kuruluşları içerisinde, medyada ve iş dünyasında ciddi temizlik yürütüldüğünü söyledi.

Terör örgütleriyle irtibatlı ne kadar kamu görevlisi varsa, hepsinin birer birer belirlenip ihraç edildiğini ya da açığa alındığını belirten Erdoğan, "Hem bu devletin ekmeğini yiyip hem de bu millete kılıç çalan hiç kimseye en küçük bir müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Sıfatı, konumu, geçmişi ne olursa olsun böyle bir ihanetin içine giren herkes, hesabını millete de adalete de verecektir." ifadesini kullandı.

Darbe Komisyonunda birlerinin gelip bazı şeyler söylediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakın açık açık söylüyorum, burada kalkıp son 10-14 yılı bu Darbe Komisyonunun adeta icrası olarak değerlendirme garabeti içerisinde gezenlere sesleniyorum; Bu olay, 40 yıllık bir olaydır. Silahlı kuvvetlerin içerisine girenler, bu son 10-14 yıl içerisinde girmediler. General seviyesine gelenler yıllık takvime baktığın anda bile 10-14 yılda general seviyesine nasıl geliyor? Bunları askeri liseden al, Harp Okuluna varıncaya kadar, ondan sonra da teğmenlik şeylerini al, bunların hepsini dizdiğin zaman kaç yılda general seviyesine gelebiliyorsun? Nasıl olur da siz bunları kalkar son 10-14 yıla sığdırırsınız? Yoksa bu iktidara fatura mı kesmeye çalışıyorsunuz? Böyle bir yanlışa asla müsaade etmek mümkün değildir. Bu askeri liselerden bu Feto terör örgütünün mensuplarını sizler yetiştirdiniz ve bunları görmediniz, görmezden geldiniz. Bu oyunun içerisinde sizler de oldunuz. Şimdi de iş ortaya çıkınca 'yok şöyle, yok böyle' diyip, başkalarına fatura kesmeye çalışıyorsunuz, kusura bakmayın."

Askeri liselerin kaldırıldığını, tüm sivil liselerden Milli Savunma Üniversitesi'ne insanların rahatlıkla girebileceğini belirten Erdoğan, "Bütün Anadolu çocukları hangi liseden gelirse gelsin girecek, imtihanla birlikte istediği Kara Harp Okulu mu olur, deniz mi olur, hava mı olur hepsine girebilecek. Niye? Adil devlet, eşit hak budur. Bütün Anadolu çocuğu gelsin ve buralarda okuyabilsin. O zaman burası işte bakın çok daha güçlü nasıl olacak göreceksiniz. O zaman buraya işte FETO giremeyecektir, iyice minimize olacaklardır." diye konuştu.

"Benim muhtar kardeşim evladını gönderdiği zaman, 'Şöyle dizini aç görüyüm, ayağının bileğini görüyüm' kimse bunu diyemeyecektir. Onlar artık tarih oldu. Bunları yaptılar. 'Sen muhtarın mı oğlusun' soru işareti. Bunların kalkması lazım." diyen Erdoğan, rahatlıkla herkesin buralarda okuyacağını ve ordunun saflarının çok daha güçlü hale geleceğini söyledi.

"Mücadele hukuk kuralları içerisinde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu mücadeleyi hukuk kuralları çerçevesinde yürütüyoruz. Şu ana kadar kamudan ihraç edilen, gözaltına alınan, tutuklanan, soruşturmaya maruz kalan herkesle ilgili işlemler, haklarında elde edilen hukuki delillere istinaden yapılmıştır. Bizim 4 günlük tatilimizde, oradan ayrıldıktan sonra, o ormanlarda gizlenen o teğmenler veya astsubay bunlar yakalandığı zaman, bunları orada yakalayanlar öldürebilirdi öyle mi? Ama dikkat ederseniz öldürmediler. Ne yaptılar? Alıp, getirip hukuka teslim ettiler. Bu, bizim ne denli hukuka bağlı olduğumuzu gösteriyor. Beni, ailemi öldürmeye gelenler için verdiğimiz talimat, 'Sakın ha, alacaksınız kolluk kuvvetleri olarak, getirip teslim edeceksiniz, hukuk haklarında ne karar veriyorsa, bizler de ona tabi olacağız.' Şayet kendileriyle ilgili bu adımları atmak için yeterli delil bulunamayan varsa, onların da özellikle hakları da usulünce kendilerine zaten iade ediliyor."

Terör örgütlerinin bu mücadeleyi sulandırmak için akla hayale gelmedik yollara başvurduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Ne diyorlar? 'Kasım ayında şu, bu olacak.' Bir sürü dedikodu çıkardılar, söylenti yaydılar, sağa sola haber uçurdular. Ne oldu? Kasım ayı bitti, oldu mu böyle bir şey? Olmadı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların tüm hayatları gibi bu dönemleri de yalan, aldatma, riya üzerine kuruludur. Ama bundan sonra da aynı şeyleri yapacaklar. Şimdi eminim Aralık ayı için, daha sonraki tarihler için yeni yalanlar uydurup, ortalığa salacaklardır. Artık hiçbir önemi yok. Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem de Türk milleti bunların defterini dürmüştür. Sağda solda kalmış olan kılıç artıkları da zaman içinde tespit edilip etkisiz hale getirilecektir." ifadelerini kullandı.

"PKK için de yolun sonu görülüyor"

FETÖ gibi PKK için de yolun sonunun görüldüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda Mehmedim, polisiyle hep birlikte tüm Tendürek'te, Şengal'de, Aliboğazı'nda, Besler Deresi'nde her yerde bugüne kadar yapılmamış operasyonları yapıyor. Şehitlerimiz oluyor ama bedelini de bunlar çok ağır ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. Hedef bunların kökünü kazıyana kadar Allah'ın izniyle bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Ben buradan Güneydoğu'daki, Doğu'daki kardeşlerime de sesleniyorum; Birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım. 'Kürtlerin adına ortada gezdiklerini' söyleyen bu terör örgütü uzantılarına da lütfen pirim vermeyelim. Bunların, benim Kürt kardeşlerimle ilgili en ufak bir hassasiyetleri yok, öyle bir dertleri de yok. Bu dert bizim. İşte bunca zaman oralarda görev yaptılar, belediyelerini söylüyorum. Sokak aralarını belediyenin iş makineleriyle kazmaktan başka ne yaptılar? Bunları atık su, içme suyu kanalı olarak kazmadılar, devletin güvenlik güçleri buralara girmesin diye kazdılar."

Erdoğan, Güneydoğu'da, Doğu'da barajların yapılmasına da engel olunmak istendiğini hatırlatarak, "Biz dinlemedik. Barajlar engellenir mi? Nedir baraj? Baraj içme, kullanma suyudur, elektrik enerjisidir, çevredir. Ama onlar bunları istemediler. Niye? Çünkü barajlar olduğu zaman o vadilerde karşıdan karşıya geçerek, o terör mücadelesini istedikleri gibi veremiyorlardı. Biz bu mücadeleyi verdik." dedi.

"Türkiye enerjide ciddi aşama kaydetti"

Hidroelektrik santrallerini bu barajlarla çok daha güçlü hale getirdiklerini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin bu santrallerle enerjide çok ciddi bir aşama kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin daha iyi bir noktaya geleceğini dile getiren Erdoğan, "Bu ülkede, bazı ülkelerde olduğu gibi günde 3-4 saat elektrik enerjisi yok. Bizim full, 24 saat, kesintisiz. Bugünleri yakaladık, gördük." diye konuştu.

Zaman zaman bazı arızalar nedeniyle elektrik kesintilerinin olabileceğini, ancak Türkiye'nin elektrik enerjisi noktasında bir sıkıntısının olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 sene önceye göre çok daha güçlü bir noktada olunduğunu kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title