Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tarafta 2023 hedeflerimizle 2053 ve 2071 vizyonumuzla yeni Türkiye vardır, diğer tarafta ise terör örgütlerinin içeride ve dışarıda onları destekleyen tüm güçlerin hayali olan, karanlık Türkiye fotoğrafı vardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tarafta 2023 hedeflerimizle 2053 ve 2071 vizyonumuzla yeni Türkiye vardır, diğer tarafta ise terör örgütlerinin içeride ve dışarıda onları destekleyen tüm güçlerin hayali olan, karanlık Türkiye fotoğrafı vardır. Bu mücadele yeni değildir. Bu mücadele, bir yönüyle Habil'le Kabil'den beri insanlık tarihiyle eş olan doğruyla yanlışın mücadelesidir" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Hakkari, Hatay, Isparta, Karabük, Ordu ve Samsun'dan gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlar toplantısının 22'ncisini, Kızılay'daki terör saldırısının acısı ve üzüntüsü içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diledi.

Devletlerin ve milletlerin hayatlarında önemli dönüm noktaları, önemli yol ayrımları olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye bir süredir işte böyle bir yol ayrımındadır. Bir tarafta 2023 hedeflerimizle 2053 ve 2071 vizyonumuzla yeni Türkiye vardır, diğer tarafta ise terör örgütlerinin içeride ve dışarıda onları destekleyen tüm güçlerin hayali olan, karanlık Türkiye fotoğrafı vardır. Bu mücadele yeni değildir. Bu mücadele bir yönüyle Habil'le Kabil'den beri insanlık tarihiyle eş olan doğruyla yanlışın mücadelesidir. Bir diğer yönüyle yaşadıklarımız, bin yıldır vatanımız olan bu topraklardaki varlığımızı kabul edemeyenlerin, buldukları her fırsatta milletimize yaptıkları hücumların yeni bir dalgasıdır. Bir başka açıdan da mesele ülkemiz üzerinde yüz yıl önce uygulanmaya başlayan planların tamamlanmaya çalışılması meselesidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyoruz ki bu mücadelede PKK bir araçtır, bir taşerondur, aynı şekilde DAEŞ sadece bir projedir. Pek çok farklı isim altında faaliyet gösteren ama hepsinin de amacı aynı olan terör örgütleri sadece birer piyondur" diye konuştu.

"Suriye ve Irak'taki gelişmeler madalyonun sadece bir yüzü"

Suriye ve Irak'taki gelişmelerin madalyonun sadece bir yüzü olduğunu vurgulayan Erdoğan, asıl meselenin yeniden ayağa kalkan, güçlenen, dostlarının umudu haline dönüşen Türkiye'yi kendi akıllarınca ıslah etme ve sindirme meselesi olduğunu vurguladı.

"Şundan emin olunuz, bu noktada rahat olunuz, eğer Türkiye'nin bugün kendisine dikte edilen bölgesel ve küresel politikaları boynunu eğip, sorgusuz sualsiz yerine getiren bir ülke olsaydı, belki bu hadiseleri yaşamıyor olacaktık" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama muhtemelen böyle bir Türkiye'nin ne toprak bütünlüğünü ne de milli birliğini muhafaza edecek, bu yöndeki projelere, bu oyunlara direnecek gücü olmazdı. Tarihinin hiçbir döneminde esareti, zilleti, sömürge haline getirilmeyi kabul etmeyen milletimiz, ecdadımız böyle bir duruma zaten rıza gösteremezdi. Bu bakımdan bugün Türkiye'nin yaşadıkları, kökleri kadim tarihimize uzanan asil duruşumuzun kaçınılmaz bir sonucudur. Bugünkü yol ayrımına ekonomimizle, savunmamızla, sanayimizle, bölgesel ve küresel etkinliğimizle, 14 yıl öncesiyle mukayese kabul edilemez derecede iyi bir durumda yakalanmış olmamız belki de milletimiz için ayrı bir şanstır."

"2002'nin sonunda Türkiye'de istikrar mı vardı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bazıları diyor ya şimdi bazı köşe yazarları, vesaireler, Kandil'le adeta dirsek teması içerisinde şunu söylüyorlar, 'Erdoğan gitmeli, Erdoğan gitmeden istikrar gelmez.' Peki 2002'nin sonunda Türkiye'de istikrar mı vardı? 2002'nin sonundaki Türkiye'nin ekonomik geliri ortadaydı, milli gelirimiz ortadaydı, şu anda Erdoğan'ın geldiği dönemden sonra hükümetimizle biz o zaman bire beş kattık. Ekonomik gücümüz bu denli arttı, kişi başına milli gelir bu denli arttı. Bunları yakalamak suretiyle de Türkiye, G20 ülkeleri arasında ne yaptı, yerini aldı. Şu anda dünyanın en ileri 20 ülkesinden eğer bir tanesi olmuş, dünyanın en büyük 17. ekonomisi oyduysa bu dönemdir. Daha önce niye yoktu, daha önce niye giremediniz buralara? Ama şimdi girdik."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title