Haberler

Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi kabul ediyor.

Türkiye bugün tarihi görüşmelerden birine tanıklık ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılması kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başladı. Muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ilk kez Beştepe'ye çıktı. Erdoğan göreve geldiğinden bu yana ilk kez iktidar ve muhalefet ile aynı masanın etrafında buluştu. Tarihi buluşma 'siyasette yeni iklim' olarak yorumlanıyor.

KÜLLİYE'DE BİR ARAYA GELDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti, CHP ve MHP genel başkanları ile darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları sebebiyle teşekkür etmek ve önerilerini almak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulü, saat 14.06'da başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderleri "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" diye karşıladı.

İLK GELEN BİNALİ YILDIRIM OLDU

Külliye'ye ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ İLK KEZ SARAY'DA

Ardından ise sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli külliyeye gelen isimler oldu. İki lider, bu zirveyle birlikte ilk kez Saray'a ayak basmış oldu.

3 PARTİ BİR ARADA

Zirve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 partinin bir araya geldiği ilk toplantı oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title