Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu -1

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

ANKARA, (DHA)- CUMHURBAYKANI Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü Yılı nedeniyle ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi. Erdoğan, resepsiyonda yurt içi ve yurt dışında görev yapan Silahlı Kuvvetler mensuplarıyla görüntülü telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk kez gerçekleşen 30 Ağustos resepsiyonuna, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, şehit yakınları, gaziler, akademisyenler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de arasında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yurtdışında bulunan HDP Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş resepsiyona katılmadı.

BİZ NE TEK BİR VATANDAŞIMIZDAN NE DE BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZDAN VAZGEÇMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen resepsiyonda Kuran-ı Kerim okunmasının ardından bir konuşma yaptı. Resepsiyona katılanların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan, milli birlik ve beraberlik vurgusa yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şunları söyledi:

"Milli bayramların milletlerin tarihi serüvenleri içinde önemli yerleri vardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı 1922 yılında büyük taaruzu başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olmanın ötesinde anlamlara sahiptir. Milletimizin o tarihten geriye doğru giden yaklaşık 1 asırlık döneminde tüm yaşanan hayal kırıklıkları ilk defa Çanakkale ile bir ümide yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştı. 30 Ağustos bu ümidin kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü ardından kurulacak genç Cumhuriyetin kapılarının aralandığı tarihtir. Zafer bayramının 93'üncü, Cumhuriyetimizin ilanının 92'inci yıl dönümünde artık yönümüzü 2023'e çevirerek yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlıyoruz. Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek edebileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Geçmişten bugüne yaşadığımız terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir. Kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Ülkemizde yaşıyan, 78 milyon insanımızın her biri bu devletin eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin herbiri Türkiye'nin ayrılmaz birer parçasıdır. Biz ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların oynanan oyunların ortaya atılan fitnelerin üstesinden Allahın izniyle geleceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla güvenlik güçlerimizle milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerleyeceğiz. Bizlere bu toprakları vatan kılan şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimize inanıyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal başta olamak üzere kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle rahmetle yad ediyorum. Bin yıldır anadolunun ve trakyanın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

YURTDIŞI VE YURTİÇİNDE GÖREV YAPAN ASKERLERLE BAĞLANTI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sırasıyla Kosova, Bosna Hersek ve Afganistan'da hizmet veren Türk birlikleri, Hint Okyanusu'nda seyir halinde bulunan denizciler, Şanlıurfa'da Gülünce Hudut Karakolu'nda görev yapan bir er ve Konya 3. Ana Jet Üssü'ndeki pilotlarla telefon bağlantısı yaptı. Erdoğan, askerlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

MÜZİK DİNLETİSİNE YER VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk kez düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda, son günlerde artan terör olayları ve şehitlerin anısına saygı çerçevesinde herhangi bir müzik dinletisine yer verilmedi.

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Zafer Haftası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title