Haberler

Cumhurbaşkanlığı Kaynakları: Danıştay Kararının Külliye'yle İlgisi Yok

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu alana ilişkin kararının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile doğrudan ilgisi bulunmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Danıştay'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu alana ilişkin kararının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile doğrudan ilgisi bulunmadığını dışarıya yansıttı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ İLE ALAKALI DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun (İDDK) yürütmeyi durdurma kararının, bugün bazı gazetelerde yer bulan iddiaların aksine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle doğrudan alakalı sayılabilecek bir boyut taşımadığını vurguladı.

"İZİNLER ÖNCEDEN ALINDI"

Beştepe'deki binaların inşa edildiği arazinin tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla kabul edildiğine dikkati çeken kaynaklar, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliği taşımadığının Danıştay 14. Dairesi'nin 2015'teki kararlarıyla teslim edildiği, ayrıca Külliye bünyesindeki binaların ruhsat ve yapı kullanma izinlerinin yasalara uygun biçimde zaten önceden alındığını kaydetti.

"KÜLLİYEYLE DOĞRUDAN İLGİSİ BULUNMUYOR"

Haberlere konu olan Danıştay kararıyla ilgili hukuki sürecin halen devam ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "bazı çevrelerin gerçekleri çarpıtma ve tezvirat suretiyle kamuoyunu yanıltma girişimleri"ne itibar edilmemesi gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Danıştay Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (16)

FERİT:

BOŞ TEPEDEKİ KİŞİ HÜKÜMETİN KURULMASINI İSTEMİYOR. TOPLUM BİZE MUHTAÇ OLSUN DİYE HÜKÜMET KURMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPYORLAR

24
14
yanıtYanıtla
zincirsiz:

Bu saray yapıldı. Şu an bütün Arşivler ve bazı bakanlıkların bölümleri saraya taşınıyor. Sadece osmanlı arşivleri için verdiğin kira parası sarayın yarısına denk geliyordu. Zamanında ankarada Ermeni ve yahudi masonlarına verdiğin kira milyar euroluk kiralar. Şimdi Mamaları kesildi. Hayıflanmalar ondan.

28
6
yanıtYanıtla
1dost:

Bu saray hem ictekilere hem dıştakilere dert oldu .kendinizi yirtsanizda o saray orda olacak

15
16
yanıtYanıtla
Mojekler Mekany Türkmenistan:

Külliye? bir kendini halife ilan etmedin, başkasini yapdi bu RTE..

9
6
yanıtYanıtla
adam:

Aa, simdi nedense yasalara uygunmus da, daha önce izin alinmista. . . bla bla bla. . . . Yalanlarinizda bogulun insallah. . . Külliyeymis pehhhhh. . .

6
9
yanıtYanıtla
Ampul beyinli koyunMobil-IOS:

Bizi ilgilendiriyor mu deselerdi

9
5
yanıtYanıtla
Külah:

külliyeumis, külahima anlat onu

9
3
yanıtYanıtla
nefret:

Hitler yasasaydi, cok severdi bu Kacak Sarayi. . . Tam onun zevkine uygun bir görgüsüzlük abidesi. .

9
3
yanıtYanıtla
AAA:

TAY YİP BABANIN BİR ÇİFTLİĞİ VAAAARRRR... ÇİFTLİĞİNDE KOYUNLARI VAAAARRR, MEE MEE DİYE BAĞIRIRLAR......

9
2
yanıtYanıtla
AAA:

ORAYA BOŞTEPE DİYORLAR DOĞRU MU, IÇİNDE ADAM YOK MU.....

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title