Haberler

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi" Konulu Panel Düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi” konulu panel düzenlendi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde "Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi" konulu panel düzenlendi. Panel, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Muhammed Hüküm moderatörlüğünde, öğretim üyesi Doç. Dr. M. Ruhat Yaşar ve Gazeteci Meryem Gayberi'nin panelist olarak katılımlarıyla gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını Öğretim Görevlisi Muhammed Hüküm gerçekleştirdi. Hüküm, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde verilecek olan kararın ülkenin kaderini belirleyeceğini ifade etti.

Ardından söz alan Doç. Dr. M. Ruhat Yaşar, Anayasanın toplumla yapılan bir toplumsal sözleşme olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün milli iradenin önemini vurguladığını ifade etti.

Güçler ayrılığı ilkesinin önemini vurgulayan Yaşar, koalisyon hükumetleri döneminin bu ülkeyi yıprattığını ve ülkede siyasetin kurumsallaşamadığını sözlerine ekledi.

Gazeteci Meryem Gayberi, Kilis'te ve üniversite de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başladı.

Gayberi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok sayıda darbeler atlattığını, 28 Şubat sürecinde dindar kesimin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Gayberi, ardından AK Partinin ezici çoğunlukla iktidara geldiğini, mevcut sistemin darbe üreten bir sistem olduğunu, yeni bir Anayasanın zorunluluğu ve darbe anayasasıyla yönetilmenin utanç verici olduğunu belirtti.

Gayberi, Türkiye'nin demografik fırsat döneminde olduğunu, genç nüfusunun fazla olmasının da ülkemiz için bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından öğrencilerle soru-cevap bölümüne geçildi. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, panelistlere plaket ve çiçek takdim etti. Gazeteci Meryem Gayberi, panelin ardından rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun makamında ziyaret etti. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Doğan Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title