Haberler

Cumhurbaşkanlığı Bütçesinde Dev Artış

Güncelleme:

Türkiye'nin 2015 bütçesinde kamu kurumlarının ortalama bütçe artışı yüzde 8.3 olarak gerçekleşirken, Cumhurbaşkanlığı bütçesi geçen yıla göre yüzde 97 arttı. Erdoğan'ın Davutoğlu'na bıraktığı Başbakanlık'ın bütçesi ise yüzde 0.5 oranında azaldı.

EN BÜYÜK ARTIŞ KÖŞK BÜTÇESİNDE

473 milyar lira olarak belirlenen Türkiye'nin 2015 bütçesine ilişkin ayrıntılar resmi gazetede yayınlandı. 2015 yılı için kurumların ortalama bütçe artışı yüzde 8.3 oranında gerçekleşirken, en büyük artış yüzde 97 ile Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta seçildiği Cumhurbaşkanlığı bütçesinde oldu.

ADALET VE SOSYAL GÜVENLİK GİDERLERİNE MAKAS

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bütçesi 2014'e göre yüzde 24.9 azalarak 57.5 milyondan 43.2 milyon liraya gerileyecek. HSYK bütçesinde personel ödenekleri 30.7 milyondan 23.9 milyona, mal ve hizmet alımı ödenekleri de 21.1 milyondan 13.5 milyon liraya geriledi. Gelecek yıla göre, TBMM (yüzde 1.7), Başbakanlık (yüzde 0.5), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (yüzde 6.3) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı (yüzde 1.1) bütçelerinde düşüş yaşanacak

Çalışma Bakanlığı bütçesindeki azalmanın yaklaşık 2 milyar lira olması bekleniyor.

EN BÜYÜK PAY ERDOĞAN'IN SARAYINA

Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artırılarak 201.5 milyondan 397 milyon liraya çıkartıldı. Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2016'da 434.1 milyon, 2017 yılında 464.3 milyon lira olacak.

Artan bütçede en önemli artış ise kamuoyuna daha önce 'yeni başbakanlık' binası olarak sunulan ancak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından 'yeni Cumhurbaşkanlığı' binasına çevrilen Atatürk Orman Çifliği'ndeki binanın maliyetinde gerçekleşti.

BAŞBAKANLIK BÜTÇESİ AZALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık bütçesi geçen yıla oranla yüzde 0.5 oranla azaldı. TBMM'nin bütçesi yüzde 1.7 oranında artarken Başbakanlık'ın 2015 yılı genel bütçesi 929 milyon liraya geriledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (42)

insafff:

Peygamberimiz 6 m2 yerde yaşamış. hz. ebu Bekir'' in konutu olmamış. devir değişmiş olablir. tc cumhurbaşkanının olmasın demiyoruz ama biraz insaf

48
1
yanıtYanıtla
ak genç:

şu taraflı habere bak. Bütce arttı ise ülkemiz için artmıştır. Devlet gezilerin de törenlerde harcanacak para. RTE yi köşkte göbek yapacağını mı sandınız

6
41
yanıtYanıtla
RTEgerçeği:

RTE`nin Türk`lükle anadan babadan hiç bir alakası ve ilişkisi yoktur. Kan bağı yoktur. Ana tarafı Yahudi kökenli Gürcistanlıdır. Baba tarafından PONTUSLU Rum`dur. RTE`nin ana dili Rumca`dır. TC`ye sadece vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Eşi Emine ERDOĞAN Siirt`li Arap soyundandır. hepsinin TC`ye sadece vatandaşlık bağı vardır. 16 nisan 2011 tarihinde GÜNEYSU(Rize`deki RUMPONTUS krallığında ismi POTAMYA idi RTE`nin ve atalarının memleketidir. ) memleketine gittiğinde kendisini RUMCA ''''POTAMYAYA HOŞGELDİN'''' diye karşıladıkları halde itiraz etmemiştir aksine hoşlanmıştır. Öcalana sayın , şehitlerimize kelle demesi normaldir çünkü ikisi de ABD ve gizli güçlerin uşağıdır , birbirleriyle yakından uzaktan bağlantıları vardır. Türk tarihine baktığınızda Türklük ne zaman bu zalimin dönemindeki gibi , bu kadar ezilmişti yada ezildi ?

36
4
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

DÜNYAYI YESE YİNE GÖZÜ DOYMAZ GÖZÜNÜ TOPRAK DOYURSUN MÖSYO!!

35
3
yanıtYanıtla
CEF:

EMEKLİ MAAŞLARINA DA 90 OLSUN 7 Sİ KALSIN

30
2
yanıtYanıtla
dogrucu:

nedense hiç şaşırmadık nasıl olursa oluyor bu zatın gittigi heryerde tek zaafı para gerisi teferruat her cumhurbaşkanı tasarruf yapar milletin parasını çarçur etmezken bu zat sanki para içinde dogmuş artık herşey YÜCE ALLAHIN ADALETİNE KALMIŞ ne diyelim

29
1
yanıtYanıtla
Gerçek müslüman:

peygamber efendimiz hz Muhammed (sav) bir hadisi şerifinde ''''hükümdarı zengin olanın halkı fakir olur hükümdarı fakir olanın halkı zengin olur'''' demiştir. Bu duruma ne kadar çok uyuyor deyil mi?

26
2
yanıtYanıtla
ramazan:

sayın erdogan türkiyenin bütçesini şeker gibi erit tin, el vijdan müslüman müsrüf olmaz.

27
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

DEMEK Kİ KESE DOLMADI. NE BİÇİM KESE İSE ?

22
3
yanıtYanıtla
AKGENÇ:

isterseniz 5milyar dolar olsun TAYİP ERDOGAN NE YAPARSA DOGRUDUR VATANSEVER BAŞKANIMIZ

3
21
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title