Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "İnanıyorum ki halkın seçtiği cumhurbaşkanı farklı olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,  "İnanıyorum ki halkın seçtiği cumhurbaşkanı farklı olacak. Artık Türkiye'nin sorunlarının çözümü için sadece Başbakanlığa bakmayacaksınız, sadece hükumetten hizmet beklemeyeceksiniz aynı zamanda en az yüzde 51 oyla seçtiğiniz cumhurbaşkanından da Çankaya köşkünden de hizmet bekleyeceksiniz" dedi.

Şahin, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki bir çay bahçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve parti üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve iyi dileklerini getirdiğini söyledi.

Pazar günü 12. cumhurbaşkanının seçileceğini belirten Şahin, Türk demokrasisinin ileri adımlar attığını, milli iradenin her alanda sahip olması gereken egemenlik hakkını biraz daha genişletildiğini dile getirdi.

Şahin, geçmişte cumhurbaşkanı seçimlerinin hep sıkıntılı geçtiğini vurgulayarak, ihtilal dönemlerinde yapılan seçimleri ve yaşanan sıkıntıları anlattı.

Türkiye'de cumhurbaşkanlarının hep vesayet gölgesinde, meclis tehdit edilip milletin iradesine ipotek konularak seçildiğine işaret eden Şahin, ilk cesur çıkışın Turgut Özal tarafından yapıldığını ve Özal'ın ilk sivil cumhurbaşkanı olarak seçildiğini vurguladı.

Şahin, Süleyman Demirel'in görev süresinin dolmasının ardından yapılan cumhurbaşkanı seçiminin bugüne çok benzediğini, "siyaset dışı birinin cumhurbaşkanı" olması görüşünün dile getirildiğini anlatarak, Ahmet Necdet Sezer'in göreve geldiği süreç hakkında bilgiler verdi.

Görev yaptığı iki siyasi partinin "Öğrenciler arzu ederlerse başörtülü de okuyabilmeliler" dedikleri için kapatıldığını ifade eden Şahin, bu kararlarda dönemin anayasa mahkemesi başkanı Sezer'in imzasının olduğunu belirtti.

Şahin, şimdi de cumhurbaşkanının siyaset dışı birisi olmasının dile getirildiğine işaret ederek, "Sezer versiyonunun yeni şeklidir şu andaki Ekmeleddin İhsanoğlu. Aynı şeyi söylüyorlar" dedi.

Türkiye'nin 2001'deki ekonomik krizin en önemli nedeninin Sezer'in, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığını fırlatması olduğunu anımsatan Şahin, "Siyasetin içinden gelen bir insan olsaydı böyle bir 'çiğ' davranışta bulunmazdı. Ülke nasıl yönetilir, hangi hassas dengeler vardır, bu konuda bilgisi olmayan birinin cumhurbaşkanı makamına gelmiş olması Türkiye'ye krizler yaşatmıştır" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi sırasında yaşananları da anlatarak yapılan anayasa değişikliğiyle artık cumhurbaşkanını halkın seçeceğini söyledi.

"Adayların hizmetlerini kefeye koyun"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklama şerefinin kendisine verildiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan, ilk önce benim cumhurbaşkanı adayımdır. Ama ben bu açıklamayı sizler adına yaptım. Erdoğan aynı zamanda sizin de adayınızdır. Size Erdoğan'ı anlatmaya gerek yok, siz onu icraatlarıyla tanıdınız. Onu ilk önce İstanbul, hizmetleriyle tanıdı. Ardından da tüm Türkiye ve dünya tanıdı. O, Türkiye'nin son 12 yılına damga vurmuş bir siyasetçidir, başbakandır. Türkiye'yi AK Parti önceki dönemle daha sonraki dönemle objektif gözle bir mukayese edin, Türkiye geri mi ileri mi gitmiştir? Sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada aklınıza ne gelirse Türkiye ileri noktadır. Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolarlardan 11 bin dolar civarındadır. Ekonomi büyümüştür."

Şahin, yapılan bütün hizmetlerin altında ilk imzanın Başbakan Erdoğan'a ait olduğuna işaret ederek, "Diğer cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili bir şey söyleyecek değilim. Sadece şunu sorabilirsiniz, bu üç adaydan hangisi bu ülke için ne yaptı, ne kadar hizmet etti, hangisinin ne eseri, hizmeti var, bunu sorgulayın. Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmetlerini de koyun kefenin bir tarafına, sayın İhsanoğlu'nun hizmetlerini de koyun, sayın Demirtaş'ın hizmetlerini de koyun varsa eğer" ifadesini kullandı.

"Erdoğan hizmetleriyle damga vurdu"

Erdoğan'ın ülkeye hizmetleriyle damgasını vurmuş bir siyasetçi olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Şimdi şöyle bir soru sorabilirsiniz bana, 'İyi ya işte Başbakan olarak hizmetlerine devam etseydi ya niye Çankaya'ya çıkıyor'. Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece unvanı değişiyor. Başbakanlık unvanı cumhurbaşkanı unvanıyla yer değiştiriyor. Daha üst bir göreve çıkıyor. Bu millete, vatana cumhurbaşkanı olarak hizmetine devam edecek. İnanıyorum ki halkın seçtiği cumhurbaşkanı farklı olacak. Artık Türkiye'nin sorunlarının çözümü için sadece Başbakanlığa bakmayacaksınız, sadece hükumetten hizmet beklemeyeceksiniz aynı zamanda en az yüzde 51 oyla seçtiğiniz cumhurbaşkanından da Çankaya köşkünden de hizmet bekleyeceksiniz. Çünkü, halkın seçtiği cumhurbaşkanına böyle bir sorumluluk yüklüyor."

"İlk turda Erdoğan ipi göğüsleyecektir"

Şahin, tüm kamuoyu araştırmaların ilk turda Erdoğan'ın ipi göğüsleyeceğini gösterdiğini dile getirerek, "Ben Zonguldak ve Karabük'ün yarış halinde olmasını arzu ediyorum. Ben Karabük milletvekiliyim ama aynı zamanda Zonguldaklıyım. Buranın fahri milletvekiliyim. En yüksek oranı hangi ilimiz tutturacak? Çünkü Erdoğan Karabüklü bir hemşehrinizin onun ilk adaylığını açıklaması durumundan dolayı 2 ilin de cumhurbaşkanı adayıdır. Adayımıza sahip çıkacağız. 12 yıldır devam eden siyasi ve ekonomik istikrar aynı şekilde devam edecek. 2023 yılına Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına sokma hedefini hep birlikte yakalayacağız" diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da 2002'den önce Türkiye'nin ne halde olduğunun unutulmaması gerektiğini, yapılan hizmetleri saymakla bitmeyeceğini anlattı.

Ulupınar, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda sonuçlanacağını, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise AK Parti hükumetinin hayal bile edilmeyecek hizmetleri hayata geçirdiğini, herkesin sandığa gitmesini istediklerini dile getirdi.

Şahin'e dünyaca ünlü "Devrek bastonu" hediye edilen toplantıya madenciler de işçi kıyafetleri ve başlarında baretleriyle katıldı.

Başına baret takan bir madenci çocuğuyla sohbet eden Şahin, çocuktan madenci değil başka bir meslek sahibi olmasını, bir aileye bir madencinin yeteceğini söyledi.

Daha sonra Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'i makamında ziyaret eden Şahin, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ali Şahin Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title