Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: "Milletin adamı olan bir genel başkanı, devletin en üst kurumunun başında, cumhurbaşkanlığında görmek istiyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Milletin adamı olan bir genel başkanı, devletin en üst kurumunun başında, cumhurbaşkanlığında görmek istiyoruz. Bu arzuyla gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i ziyaret eden Kapusuz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimlerinin Türkiye açısından bir dönüm noktası olarak görüldüğünü söyledi.

Halkın ilk defa cumhurbaşkanını seçeceğine dikkati çeken Kapusuz, Türk demokrasisinin geldiği noktayı görmek açısından bu seçimleri iyiye yormak gerektiğini kaydetti.

Kapusuz,  muhalefetin her şeye muhalefet etme anlayışıyla hiçbir şeyi beğenmediğini ifade ederek, kendilerinin halkın seçimini çok fazla önemsediklerini belirtti.

Sandık ve seçimi çok benimsediklerini dile getiren Kapusuz, "Onlar işlerine geldiği zaman bunları küçümsüyorlar ama işlerine geldikleri bazı dönemlerde de özellikle seçim zamanında sahip çıkmaktan geri durmuyorlar. Bu, onların ilkesizlikleridir. Biz milletin bağrından çıkmış bir siyasi partiyiz ve milletin adamı olan bir genel başkana sahip bir partiyiz. Milletin adamı olan bir genel başkanı devletin en üst kurumunun başında, cumhurbaşkanlığında görmek istiyoruz. Bu arzuyla gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hiçbir zaman rehavete fırsat vermediklerini vurgulayan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Tek adayla da seçimlere girilse de bunun adına yine 'seçim' deriz, 'milletin kararı' deriz ve 'sandık' deriz. Çünkü buna saygı göstermek oy sahibine saygı göstermek diye düşünürüz. Biz milletin kararına hep saygı gösterdiğimiz için bu seçimde diğer muhalefet partileri gibi ittifakla bir çatı aday çıkarmadık. Muhalefet partileri çatı adayı çıkararak ne kadar sahip çıkıp çıkmadıkları onların meselesi. Ama biz hem sandığa hem de adayımıza sahip çıkma nazarında meydanlarda varız sokaklarda varız olmaya da devam edeceğiz. Biz hizmet etmek için koşuyoruz ama birileri de engel olmaya çalışıyor."

"TBMM'deki kavgayı tasvip etmiyoruz"

TBMM Genel Kurulu'ndaki yumruklu kavgaya da değinen Kapusuz, buna benzer olayların zaman zaman yaşandığını söyledi.

Kapusuz, bu tür tartışmaları hiç kimsenin tasvip etmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Milletimizin hoşuna gitmeyen hiçbir şey bizim de hoşumuza gitmiyor. Üzülerek belirtiyorum yapacak birşeyi olmayanlar, hizmet etmeyenler, hakaret etmeyi tercih ediyorlar. Temiz bir dil kullanmak meclisin iç tüzüğünün kuralıdır. Hakaret etmeden temiz dil kullanarak düşüncesini ve her türlü düşüncesini rahatlıkla ifade etmek için Meclis bir platformdur. Özellikle muhalefet sözcüleri bu haklarını kullanırken milletvekillerimizi, bakanlarımızı, camiamızı ve hatta milletimizin tasvip etmeyeceği üslup ve dil kullanıyorlar"

Kapusuz,  bu uslüpların gerginliklere sebep olduğuna vurgu yaparak,  gerekçesi ne olursa olsun, bu ve benzeri olayların yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Bunu doğru bulmadıklarını anlatan Kapusuz, "Başlatan da zaten AK Parti olmamıştır. Doğrusu ben bir milletvekilinin ahlakına, diline, üslubuna yakışmayacak bu ve benzeri metinleri göndermiş olmasını kınıyorum. Elbette burası bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hukuk yolları açıktır. Hiç kimse suç ve hakaret hakkına sahip değildir. Eğer öyle bir yanlış yapan olursa ona da dava açılması, muhatapları tarafından yargı yoluna taşınması mümkündür" dedi.

Daha sonra kentteki bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Kapusuz, burada işçilerle birlikte yemek yedi. - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Keleş Türkiye Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title