Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

New York’ta, 24 STK temsilciyle toplanan Herşey Türkiye İçin Platformu Genel Koordinatörü Danışmaz: “Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini, cumhurun ilk defa kendi reisini kendi oyuyla belirleme hakkına kavuşması bakımından çok önemsemekteyiz” “Türkiye, Gazze’deki zulme, bütün dünyayı karşısına alma pahasına.

Herşey Türkiye İçin Platformu Genel Koordinatörü Halil İbrahim Danışmaz, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimini, cumhurun reisini ilk defa kendi oyuyla belirleme hakkı tanıması nedeniyle çok önemsediklerini bildirdi.

Danışmaz, Sheraton New York Times Meydanı Oteli'nde, ABD ve Kanada'da faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Amerika kıtasındaki Türkler ile Türkiye arasında bir köprü vazifesi gören STK'ların büyük bir sorumluluk üstlendiğini kaydeden Danışmaz, şöyle konuştu:

"Bugün dünyanın gözü önünde bir millet, çocuk, kadın, yaşlı demeden, orantısız güç kullanılarak yok edilmeye çalışılıyor. Filistin'de sadece son bir haftada 200'den fazlasını çocukların oluşturduğu bine yakın savunmasız insan katledildi. Yüzyılımızın insani değerlerine yakışmayan bu katliam karşısında dünyanın sessizliğe bürünmesi, bunun da ötesinde, birçok batı ülkesinin haksız ve güçlünün yanında yer alması, batının şimdiye kadar sahip olduğunu iddia ettiği değerleri de yeniden sorgulatmaktadır. Türkiye bu zulme, bütün dünyayı karşısına alma pahasına dur diyebilen örnek bir ülkedir."

Türk milletinin, tarihi boyunca, çıkar gözetmeksizin her zaman mazlumun yanında saf tuttuğunu kaydeden Danışmaz, Türkiye'nin tarihi mirası gereği devraldığı tüm yüklere rağmen, özellikle son dönemde akıllı bir yönetim iradesi ortaya koyarak, maddi ve manevi yükselişine devam ettiğini vurguladı.

Demokrasi yolunda atılan adımların da katkısıyla Türkiye'nin bölgesel barışa doğru hızla ilerlediğini anlatan Danışmaz, şunları söyledi:

"Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini, cumhurun ilk defa kendi reisini kendi oyuyla belirleme hakkına kavuşması bakımından çok önemsemekteyiz. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bu seçim ile ilk defa oy kullanabilmesi yoluyla ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması yolunda, Amerika kıtasındaki bireyler olarak bizlerin de katkı sunabilecek olması gerçeği hepimizi derinden heyecanlandırmaktadır. Bizleri anavatanımıza ve milletimizin ideal birliğine daha çok bağlayacağına inandığımız bu uygulamaya imkan sağlayan referandum sürecinde, milli iradenin yanında duran herkese ve her kesime ayrıca teşekkürü bir borç biliriz."

Danışmaz, 1915 hadiselerinin 100. yıl dönümünü yaklaşırken, Ermeni iddialarıyla mücadelenin de en öncelikli faaliyet alanları arasında yer alacağını sözlerine ekledi. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Sheraton Otel Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title