Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Cumhuriyet tarihinde şimdi ilk defa ezilenler bir çizgi etrafında birleşiyor.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhuriyet tarihinde ilk defa ezilenlerin aynı çizgi etrafında birleştiklerini belirterek, "İlk defa cumhurbaşkanlığı adaylığı vesilesiyle kendi sesimizi, ilke ve taleplerimizi bu kadar görünür hale getiriyoruz. Biz halkız, ezilenler olarak biz de bu ülkede varız" dedi.

Seçim çalışmalarını İzmit ilçesinde sürdüren Demirtaş, düğün salonunda yaptığı konuşmada, sadece cumhurbaşkanlığı seçimi yarışını sürdürmediklerini, açıkladığı yeni yaşam belgesiyle Türkiye'ye yeni yaşam önerisi getirdiklerini söyledi.

"Biz sadece Çankaya'ya kim çıkacak, bu üç isimden hangisi Çankaya'da koltuğa oturacak' yarışını sürdürmüyoruz" diyen Demirtaş, "Özlemimiz, hasretimiz koltuk değil. Koltuk sevenlerin, koltuk hasretiyle yanıp tutuşanların halkı, yani toplumun bütün ezilenlerinin umutlarını bir kenara bırakıp, sadece koltuk için mücadele edenlerin geldiği durumu görüyoruz. Biz onlar gibi olmak için yola çıkmadık" şeklinde konuştu.

"Tayyip Bey, Ekmel Bey ve Demirtaş bizi kurtaracak demeyin"

Demirtaş, ülkeyi liderlerin ve kişilerin kurtaramayacağını ancak halklar el ele verdiğinde kurtulacağını savundu.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Sizi kurtarmaya geldim' diyenler, en başta başımıza çorap örenlerdir. Biz bizi kurtarabiliriz ancak ezilenlerin birliği, ötekileştirilmiş olanların birliği, birbirini kurtarır ancak Soma'daki ailelerimizle Roboski'deki ailelerimiz el ele verirse, Gezi'deki ailelerimizle Lice'deki ailelerimiz el ele verirse.. Yani eşitçe, onurluca, adilce yaşam mücadelemizi el ele verirsek kurtuluruz. Yoksa 'Tayyip Bey, Ekmel Bey, Demirtaş, seçilmiş de onların üçünden biri bizi kurtaracak' demeyin. Siz kendinizi kurtarabilirsiniz. Ben işte bu mesajı, bu birlik ruhunu taşımak üzere aday oldum.

Bütün halkı, Türkiye'yi kurtarmak için değil. Bu yalanı, bu riyayı kırmak için aday oldum. Cumhuriyet tarihinde şimdi ilk defa ezilenler bir çizgi etrafında birleşiyor. İlk defa cumhurbaşkanlığı adaylığı vesilesiyle kendi sesimizi, ilke ve taleplerimizi bu kadar görünür hale getiriyoruz. Biz halkız, ezilenler olarak biz de bu ülkede varız."

"Sadece 700 bin dolarlık kol saati takanlar değil" diyen Demirtaş, "Sadece bavulla para taşıyanlar değil. Bu ülkenin gerçek sahibi, halklar olarak 'biz de varız' demek için adayız. Yoksa koltuk sevdası, Çankaya hasreti değil" ifadesini kullandı.

"Muhalefetle görüşmeyen bir Başbakan var"

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parlamentoda muhalefet liderleriyle görüşmediğini öne sürdü.

"Bu ülkenin bütün üretenlerine parmak sallayıp hakaret eden Başbakan, bu ülkenin tamamının nasıl cumhurbaşkanı olacak" diyen Demirtaş, "Bu kişi nasıl cumhurbaşkanı olacak ve hepimizin derdini dinleyecek? Bu kadar öfke ve kin biriktirmiş, bu kadar halktan nefret eden biri halkın başkanı nasıl olacak?" görüşünü paylaştı.

Gittikleri her yere kardeşlik, eşitlik ve adalet mesajlarını götüreceklerini, başka partilere oy verdikleri için kimseyi düşman görmeyeceklerini dile getiren Demirtaş, herkesin inancını istediği gibi yaşaması, "Kürdüm, Türküm, Çerkezim" diyebilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Çankaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title