Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Afyonkarahisar'da ve Kilis'te sivil toplum kuruluşları platformu üyeleri, cumhurbaşkanı seçiminde, aday Başbakan Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Afyonkarahisar'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Kilis'te Sivil Dayanışma Platformu üyeleri, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde, aday Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi.

Afyonkarahisar'da 32 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı platform üyeleri, Taş Medrese'de bir araya geldi. Grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Abdullah Çelik, milletin ilk kez doğrudan kendi iradesiyle cumhurbaşkanı seçeceğini dile getirdi.

Çelik, milletin oylarıyla seçilecek 12. Cumhurbaşkanı'nın; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan Türkiye'nin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürüteceğini belirtti.

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu lider cumhurbaşkanının, Anayasa'da yazılanlar dışında vasıflara da sahip olması gerektiğini aktaran Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Platform olarak, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olacak, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranacak ve muhataplarına meydan okuyabilecek, insan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, demokratikleşme sürecine hız katacak ve demokrasinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak, sivilleşmeyi hızlandıracak, çözüm sürecini, devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olacak, kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak, şeffaf ve hesap verebilir bir devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek, bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve dünya mazlumlarının sözcüsü olacak vizyona sahip lider cumhurbaşkanı istiyoruz."

"12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşmüş ve devletin milleti algısı sona ermiştir" diyen Çelik, şunları kaydetti:

" Türkiye, uzun soluklu ve tarihe kayıt düşen gelecek vizyon belgelerini açıklamıştır. Bölgesel ve küresel aktör Türkiye yolculuğu da kararlı bir şeklide devam etmektedir. Biz bu gerçekler ışığında, 12. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde platform olarak, Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail devlet başkanına 'one minute', 30 yıl terör estiren örgüte 'silahı bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen 'milletin adamı' Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz."

-Kilis

Kilis'te de 32 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Sivil Dayanışma Platformu, cumhurbaşkanı seçiminde, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini bildirdi.

Platform sözcüsü ve Memur-Sen İl Temsilcisi Bekir Şen, Şehitler Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, 12. Cumhurbaşkanı'nı doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak gördüklerini bildirdi.

Milletin oylarıyla seçilecek ilk cumhurbaşkanının, büyük Türkiye davasının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenmesi gerektiğini dile getiren Şen, şöyle devam etti:

"Seçilecek cumhurbaşkanı, istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir. Türkiye, sadece milletimiz için değil medeniyet havzamızdaki bütün ülke ve toplumlar için yeni ufuk ve umutların öznesi olmak durumundadır. Artık, Türkiye herhangi bir ülke değildir. Artık, Türkiye başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan bir ülkedir. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve milletin takdirine bağlılığının göstergesi olarak kabul ediyoruz."

Vizyona sahip lider cumhurbaşkanı istediklerini ifade eden Şen, seçilecek cumhurbaşkanının Türkiye'nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen biri olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaştığı seviyeye bakarak, geçmişte yaşanılan sıkıntı ve baskıları, devletin karşı karşıya kaldığı küresel operasyonları, millet devlet arasında çıkarılan çatışmaları ve bunları çıkaranları unutmadıklarına değinen Şen, şunları bildirdi:

"Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Yollarımız, havaalanları, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz, barajlarımız her geçen gün artıyor. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor. Kesintisiz eğitim yerine 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabiliyor. İmam Hatip ortaokulları açıldı. Katsayı uygulaması sona erdi.

Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Filistin'in, Arakan'ın, Somali'nin yardımına koşan bir Türkiye var. Türkiye, bölgesel ve küresel ölçekli konularda sözü dinlenen, tepkisi merak edilen bir ülke artık. Bütün bunlar, son 10 yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucudur. 12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşmüş ve devletin milleti algısı sona ermiştir. Biz bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kilis Sivil Dayanışma Platformu olarak, Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına 'one minute', 30 yıl terör estiren örgüte 'silahı bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen 'milletin adamı' Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz." - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Memur Sen Türkiye Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
title