Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Dışarıda, etrafımızda alevlenen ateşlerin ülkemize sıçramaması için elimizden gelen gayretlerin azamisini harcamamız lazım" "Türkiye'de 'artık yeter, söz milletindir' demenin zamanı gelmiştir.

CHP ile MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Dışarıda, etrafımızda alevlenen ateşlerin ülkemize sıçramaması için elimizden gelen gayretlerin azamisini harcamamız lazım" dedi.

İhsanoğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk'ü ziyaretinde, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini savundu.

Ülkede huzura ihtiyaç duyulduğunu belirten İhsanoğlu, "Milli birlik ve beraberliğimizi korumak için daha çok gayret etmemiz lazım. Dışarıda, etrafımızda alevlenen ateşlerin ülkemize sıçramaması için elimizden gelen gayretlerin azamisini harcamamız lazım. Bütün bunları yapamadığımız, başaramadığımız takdirde Türkiye'nin önüne çok zor günler gelecek, gecelerin buna gebe olduğunu söylemek kehanet değildir" diye konuştu.

Birinci Dünya Savaşının galip güçlerinin 100 yıl önce bu bölgeyi kendi aralarında 'burası senin, burası benim' diye paylaştıklarını ve bir harita çizdiğini vurgulayan İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün bunlar suni haritalar ama bu haritaları 100 sene yaşadıktan sonra şimdi gözümüzle görüyoruz. Bu haritalar yeniden çiziliyor, yeniden parçalanıyor. 100 sene önceki parçalanma yetmiyormuş gibi şimdi daha küçük, un ufak parçalar haline getirilmek isteniyor. Türkiye, bunun karşısında gafil avlanmamalı. Türkiye, bunları çok iyi bilmeli. Birinci Dünya Savaşında bizi hezimetlere, felaketlere sürükleyenlerin hatalarını yapmayalım. 100 sene geçti aradan, o hataları bir daha yapmayalım. Yoksa binlerce, yüzbinlerce şehidimizin bize emanet ettiği çocuklarımızın, Anafartalar'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Allahuekber Dağları'nda şehit olan babalarının, dedelerinin kanlarının haklarına ihanet etmiş oluruz. O bakımdan bu seçimler çok önemlidir, Türkiye'nin geleceği için çok önemlidir, Türkiye'nin değişimi, daha güçlü bir ülke olması için çok önemlidir. Türkiye'de 'artık yeter, söz milletindir' demenin zamanı gelmiştir. Bu da inşallah 10 Ağustos'ta olacaktır."

Bahamettin Öztürk, İhsanoğlu'na Osmanlı tuğrası hediye etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Ahi Evran-ı Veli Türbesi ve Cacabey Gökbilimleri Medresesi'ni de ziyaret etti. - Kırşehir

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Kırşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title