Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi, Balkan Medyasında

Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi ve resmi olmayan ilk seçim sonuçları, başta Bosna Hersek olmak üzere tüm Balkan ülkelerinde geniş yankı buldu.

Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimini ve resmi olmayan seçim sonuçlarını Balkan medyası yakından takip etti.

Seçim sonuçları, Anadolu Ajansının (AA) BHS yayını ile bölgedeki medya kuruluşlarına ulaştırılırken, başta Bosna Hersek olmak üzere tüm Balkan ülkelerinin önemli yayın organları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferinin manşetlerinden duyurdu.

Bosna Hersek'teki "Oslobodjenje" gazetesinin internet sitesinde, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi" başlığı ile verilen haberde, Erdoğan'ın oyların yaklaşık yüzde 54'ünü alarak Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı seçildiği belirtildi.

Haberin detaylarında, Erdoğan ve diğer cumhurbaşkanı adayları Ekmelettin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın İstanbul ve Ankara'da aldıkları oy oranlarına da yer verildi.

Haber portalı "Vijesti" de Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili yayımladığı haberde, "Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı Erdoğan" başlığını tercih etti. Haberde ayrıca, oyların yüzde 99'unun sayımının tamamlandığına ve sayılan oyların yüzde 52'sini alan Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı olduğunu belirtildi. Haberin detaylarında, Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki konuşmasına da yer verildi.

Ülkenin önemli haber sitelerinden "klix"in "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi" başlığı ile duyurduğu haberde, resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Erdoğan'ın oyların yüzde 51.46'sını alarak Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı seçildiği kaydedildi.

Sırbistan medyası

Cumhurbaşkanı seçimi, Sırbistan medyasında geniş yer buldu. Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG'un "Erdoğan, oyların yüzde 52'sini alarak seçimleri kazandı" başlığı ile verdiği haberde, oyların yüzde 99'unun sayıldığını ve resmi olmayan ilk sonuçlara göre Başbakan Erdoğan'ın seçimleri kazandığı ifade edildi.

"Blic" gazetesinin internet sitesinden yayımlanan haberde ise "Erdoğan, yeni cumhurbaşkanı seçildi" başlığı kullanıldı. Haberin detaylarında, Erdoğan'ın seçim sonuçlarının netlik kazanmasının ardından İstanbul'daki Eyüp Sultan Camisi'ne giderek namaz kıldığı ve bunun Osmanlı sultanlarına ait bir gelenek olduğuna dikkat çekildi.

Haberde ayrıca, Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki kısa konuşmasından da ifadelere yer verildi.

Sırbistan'ın önemli televizyon kanallarından "B92"nın "Erdoğan yeni cumhurbaşkanı" başlığı ile yayımladığı haberde, Başbakan Erdoğan'ın oyların yüzde 52'sini alarak Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı olduğu kaydedildi.

Arnavutluk medyası

Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçiminin dikkatle takip edildiği bir diğer ülke ise Arnavutluk.

Arnavutluk'un en önemli haber sitelerinden "balkanweb", "Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan ilk turda kazandı" başlığını kullanırken, resmi haber ajansı ATA da Erdoğan'ın galibiyetini takipçilerine duyurdu. ATA'nın haberinde Erdoğan'ın siyasi kariyerine ilişkin bilgilere de yer verildi.

Kosova medyası

Yoğun bir Türk nüfusun yaşadığı Kosova'da da Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimleri yakında takip edildi.

"Kosovaport" haber sitesinde "Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" başlığı ile yayımlanan haberde, Erdoğan'ın oyların yaklaşık yüzde 53'ünü alarak resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçildiği belirtildi.

Haberde, seçim sonuçlarını İstanbul'da takip eden Erdoğan'ın Ankara'ya geçerek, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme konuşması yapacağı detayına da yer verildi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title