Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, "Biz sadece partide genel başkan ve başbakan değiştiriyoruz. Bu davanın lideri değişmiyor. Recep Tayyip Erdoğan sadece partinin genel başkanı değildir. O bir liderdir" dedi.

Hikmet Ayar, Rize Belediyesinin Fener Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde altın harflerle yazılacak çok önemli bir gün olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Rize'nin yüksek bir oy desteği verdiğini ifade eden Ayar, "Rizeli bir cumhurbaşkanı seçmiş olduk. Türkiye genelinde yüzde 52, beklenen bir oy oranıydı. Birleşen 13 parti karşısında tek başına mücadele eden Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısı oldu. Rize genelinde ise yüzde 80,6'lık bir sonuç. Rize'de, bundan sonra kırılamayacak bir rekor tarihe geçmiş bulunmaktadır" dedi.

Rize genelinde yüzde 80,6 ile kırılması zor olan rekoru kırdıklarını belirten Ayar, şunları söyledi:

"Bize her partinin tabanından oy gelmiştir. Bize oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyoruz. Seçim günü 5 bin 500 kişilik bir ordu ile sahadaydık. Rize ölçeğinde ortada bir başarı vardır. Bu başarıda en büyük faktör birlik ve beraberliğimizdir. Aynı zamanda Rize'nin birlik ve beraberliğidir. Ortada bir başarı vardır diye gurur yapmıyoruz. Gösterişten uzak, mütevazi bir şekilde teşkilat olarak layıkıyla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu başarılar teşkilat olarak bizim başarımızdır iddiasında hiç olmadık ve olmayacağız. Bize laf atanlara biz gül atmaya devam edeceğiz."

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye getirdiği farklı bir liderlik görüntüsü olduğunu belirten Ayar, şunları söyledi:

"Her ne kadar birileri tek adam ve diktatör deseler de biz biliyoruz ki başbakanımız ekip çalışması ile bugünlere gelmiştir. 12 yıldır her ay il başkanları, belediye başkanları, il gençlik, kadın kolları ve il teşkilatları ile toplantı yapan bir lider. Ortada bir ekip çalışması var. Bu teşkilat, bu ilkelerle gittiği zaman Başbakanımızın gözünü arkada bırakmayacaktır. Biz sadece partide genel başkan ve başbakan değiştiriyoruz. Bu davanın lideri değişmiyor. Recep Tayyip Erdoğan sadece partinin genel başkanı değildir. O bir liderdir. Lider olduğu için de liderliği devam edecektir."

Ayar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine en fazla oyu vererek Türkiye birincisi olan Rize'ye gelerek teşekkür konuşması yapacağını da kaydetti. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan HİKMET AYAR Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title