Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

Adalet Bakanı Bozdağ: "AK Parti'de herhangi bir sıkıntı olmaz, süreç sağlıklı şekilde yürür.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ""AK Parti'de herhangi bir sıkıntı olmaz, süreç sağlıklı şekilde yürür. AK Parti içerisinde sıkıntı bekleyenler bir kez daha üzülecekler. Daha doğrusu bizim de üzmekte üzerimize yoktur. Yani AK Parti'ye karşı farklı duygular besleyenleri bu kadro hep üzdü. Öyle tahmin ediyorum ki sevinçleri kursaklarında kalacak" dedi.

Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen MKYK toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Bozdağ, milletin sandıkta kararını verdiğini ve hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Sonuçlarla beraber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk tarihinde ilk defa milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olduğunu dile getiren Bozdağ, "Hayırlı olsun diliyorum, Allah yardımcısı olsun. Yapacağı iş ve kararlarda milletimiz, ülkemiz için hayırlı sonuçlar ortaya çıksın, dileğimiz temennimiz odur" dedi.

"Siyaset bakımından çatının yıkıldığını gördük, vatandaşın iradesi karşısında çatının tutmadığını gördük" ifadesini  kullanan Bozdağ,  "Esas çatının zirvede değil, Ankara'da değil milletin arasında olması gerektiğini bu seçim sonuçları göstermiştir. Partilerin bir araya gelmesinin bir anlam ifade etmediği de ortaya çıkmıştır. Esas olan milletin bir araya gelmesidir. Ankara'da genel merkezler bir araya geldi sonuç ortada. Sandıkta ise millet bir araya geldi, onun da sonucu ortada. Anamuhalefet partisi ve diğer partiler umarım bu seçim sonucundan sonra da vatandaşı suçlamazlar" şeklinde konuştu.

Seçime katılma oranlarına dikkat etmek gerektiğini söyleyen Bozdağ, "Esasında sandığa gitmeyenlerin AK Parti'ye gönül veren seçmenler bakımından sayısı daha yüksek olduğunu ben düşünüyorum. Çünkü iş nedeniyle, başka nedenlerle memleketten oy kullanacağı yerden ayrı olan pek çok insan var. Buradan  bir değerlendirme yapılırken hangi ilde katılım ne kadar oraya iyi bakarlarsa sandığa katılımın daha yüksek olması halinde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha çok oy alacağı çok aşikar gözüküyor" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun başarılı ve başarısız şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulmaması gerektiğini anlatan Bozdağ, "Çünkü verilen oylar Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsına dönük oylar değil, MHP, CHP Genel Başkanlarının iradesi doğrultusunda verilmiş oylardır. Bu açıdan bu sonuç MHP'nin, CHP'nin ve onlara destek olan ekiplerin başarısı veya başarısızlığı olarak değerlendirilmesi daha doğru olur, daha isabetli olur" dedi.

Seçim sonuçlarının Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi için daha çok yol alınması gerektiğini gösterdiğini söyleyen Bozdağ, şunları söyledi:

"Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi gibi 'cumhuriyetle yaşıtız', Milliyetçi Hareket Partisi gibi 'köklü partiyiz' diyen partilerin genel merkezleri milletin tanımadığı, kendilerinin ve seçmenlerinin dahi adını telaffuz etmekte zorlandığı bir aday üzerinde oy verme işlemi yapmışlardır. Esasında siyasetin içinde olsa, toplumsal meselelerin çözümünde önde olsa pek çok konuda milletin tanıdığı bildiği birisi olsa o zaman oyların analizini daha sağlıklı yapabiliriz ama baktığınız zaman CHP'ye oy veren bir kısım seçmenler, MHP'ye oy veren bir kısım seçmenler esasında parti iradeleri doğrultusunda hareket ettiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı adayının şahsı üzerinde bir değerlendirme yapılmadığını da gösteriyor. Çünkü adayı tanımıyorlar, tanımadıkları kişiyle ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapmaları da söz konusu değil. Yani bu kadar insan tanımadığı, özelliğini bilmediği, ismini dahi telaffuzda zorlandığı birinin Türkiye cumhurbaşkanı olması için bu kadar oy verebiliyorsa Türkiye'nin oturup  bu konuyu iyi analiz etmesi lazım. Bütün siyasi partilerin de hepimizin de iyi analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum."

Başbakan Erdoğan'a seçildiği görevinde başarılar dileğini tekrarlayan Bozdağ, "Türkiye'ye büyük hizmetler yaptı, bundan sonraki süreçte de hizmetlerini sürdüreceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Bir gazetecinin, MKYK'da olağanüstü bir kongre kararı alınıp alınmayacağına ilişkin sorusu üzerine de Bozdağ, şu yanıtı verdi:

"MKYK toplantısını henüz yapmadık. Toplantıda elbette partinin bundan sonraki süreçte takip edeceği yol müzakere edilecektir, müzakere sonucunda bir karar çıkacaktır. Müzakereden önce 'şöyle böyle bir karar olacak' demeyi doğru görmüyorum. AK Parti dün değerlendirmesini yaptı, bugün de parti olarak değerlendirmesini yapıyor. Buna göre bir karar alınacaktır ama şu kadarını söyleyeyim, AK Parti'de herhangi bir sıkıntı olmaz, süreç sağlıklı şekilde yürür. AK Parti içerisinde sıkıntı bekleyenler bir kez daha üzülecekler. Daha doğrusu bizim de üzmekte üzerimize yoktur. Yani AK Parti'ye karşı farklı duygular besleyenleri bu kadro hep üzdü. Öyle tahmin ediyorum ki sevinçleri kursaklarında kalacak. AK Parti, yoluna güçlü bir şekilde devam edecektir." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title