Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ya Anlamıyor ya da Anladığı Halde Taammüden Yalan Söylemeye...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ya anlamıyor ya da anladığı halde taammüden yalan söylemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : "Ya anlamıyor ya da anladığı halde taammüden yalan söylemeye devam ediyor. Zihin fukara olunca akıl ukala olurmuş. Açıkçası CHP seçmeninin böyle bir eziyete maruz kalması beni çok üzüyor"

"Bu muhalefet partisinin bir mensubu, eskiden oranın başındaydı. Alın bunları vurun birine. Kalktı peygamberimize laf uzattı. Ertesi gün evirdi çevirdi yine bir yere oturtamadı"

KASTAMONU - Kastamonu'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu muhalefet partisinin bir mensubu, eskiden oranın başındaydı. Alın bunları vurun birine. Kalktı peygamberimize laf uzattı. Ertesi gün evirdi çevirdi yine bir yere oturtamadı" dedi.

Kuzeykent Pazaryerinde 50 binden fazla vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir tek adam lafıdır tutturmuşlar gidiyor. Bir ülkede anayasa varsa orada tek adam olmaz. Bir ülkede demokrasi, hukuk varsa orada tek adam olmaz. Bir ülkede meclis varsa orada tek adam olmaz. En önemlisi bir ülkede milli iradeye saygı, milletin, kararlarının üstünlüğü varsa orada tek adam olmaz. Türkiye'de hamdolsun bunlar var. Yeni sistemde bunları daha da güçlendiriyoruz. Türkiye'de tek millet, tek bayrak var. Tek vatan var, tek devlet var. Bunların tekliği konusunda en küçük bir müsamahamız yok. Kimsenin teklik iddiası olamaz. Bizim inancımızda teklik Allah'a aittir. Bunun dışındaki şirktir" diye konuştu.

Din, diyanet, edep nedir bilmeyenlerin bu meseleyi peygamberlere kadar götürdüklerini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Bu muhalefet partisinin bir mensubu, eskiden oranın başındaydı. Alın bunları vurun birine. Kalktı peygamberimize laf uzattı. Ertesi gün evirdi çevirdi yine bir yere oturtamadı. Yazıklar olsun. Fakat biz onların seviyesine inmeyeceğiz. Bizim muhatabımız millettir. Biz milletimize güveniyoruz. Milletimize hizmet için varız. 15 yıl bu millet için efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik dedik. Yine aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Millete tahammülü olmayanlar, gençlere tahammülü, meclise tahammülü olmayanlar bunu anlayamazlar" şeklinde konuştu.

'18 yaş uygun değil diyorlar' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ya bu ne terbiyesizliktir. 18 yaşa evlenme ve özgürlük verirken seçilmeye gelince niye vermiyorsun? Öyle anlatıyorlar ki sanki parlamento 18 yaşındaki gençlerle dolacak. Elinize dilinize dursun. İşte son yapılan seçimde 25-30 yaş arası parlamentoya 5 vekil girdi. Şimdi de 18-25 arası bakalım kaç kişi girecek. Kendine güveniyorsan ey CHP sende parlamentoya sok bu gençleri. Girsinler ya, öyle bir ecdadın torunuyuz ki Sultan Fatih 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı mı? Ecdadımıza layık olmanın gayreti içinde olacağız. Eğer sen 18 yaşındaki gence bu kapıları açmazsan bu evladına güvenmemenin adıdır. 19-21-22-23-24 yaşındaki gencine inanmıyorsan güvenmemenin adıdır. Ben gencime güveniyorum. İnanıyorum. Bizim bu gençlerimiz Çanakkale'de o harçlı ittifakının karşısına dikilmiş gençlerdir. Bir defa bunu hazmedemeyenler anlamayanlar kendilerine güvenmeyenlerdir. Sonra bir de zannediyorlar ki sadece erkek gençler girecek. Kızları niye unutuyorsunuz. Kızlar da girer mi? Şimdi ben gençler size diyorum ki üniversitedeki arkadaşlarınızla bunları konuşsun. Kimseyi kandırmasınlar, aldatmasınlar ve biz kız-erkek gençlerimizin parlamentoya girmesinin önünü açtık. CHP önü tıkadı. Şimdi bu oyunu 16 Nisan'da bozmaya var mıyız? Bütün gençlik burada bir olacak. Hep beraber bir olacak. İri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. 16 Nisan'da da sandıkları patlatacağız" dedi.

"Tek tipçi ve dayatmacı günlere gitmek istiyorlar"

'Sorsanız bunlar kadın haklarının en büyük savunucularıdır' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar meseleye bakmadan konuyu askerliğe bağladılar. Meclis sayısının 600'a çıkararak parlamentonun temsil tabanının genişlemesine tahammül edemezler. Geçmişte senato varken, kontenjan senatörleriyle beraber sayı 619'du. Niye bunları konuşmuyorsun. Konuşamaz. Bir taraftan İnönü'yü savunup, halbuki İnönü kontenjandan geldi. Kendi geçmişinin ne olduğunu bilmeyenler gelecek hakkında bir şeyi savunamaz. Biz onların ne istediğini biliyoruz. 1940'lı yıllardaki tek parti CHP'sini istiyorlar. Açık oy gizli tasnifle laf olsun diye seçimlerin yapıldığı günleri istiyorlar. Milletin kılık ve kıyafetinden dolayı Ankara caddelerine sokulmadığı, Aşık Veysel bile kendine has kıyafetiyle o caddelere sokulmamıştır. Tek tipçi ve dayatmacı günlere gitmek istiyorlar. CHP il başkanları, vali koltuğunda oturuyordu. CHP bu ya. Bunlarda demokratlık arama. Devletin kendilerinin emrinde olduğu o günlerin hayaliyle yanıp tutuşuyor. Uyanın beyler uyanın sizin için tatlı millet için kabus olan o günler geride kaldı. 16 Nisan bu karanlık dönemin son kırıntılarının ortadan kalkacağı gündür. Bunların yalanlarının dozunu her gün artırdığını görüyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sizin o komik yalanlarınız ortadaki hakikatleri engelleyemez" ifadelerini kullandı.

16 Nisanda tarihi bir oyla, ülkeyi yeni bir sisteme kavuşturacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bu korkuya kapılsaydık 14 yılda kazandırdıklarımızı milletimizle buluşturamazdık. Daha delinecek çok dağ var. Ilgaz'ı deldik. Biz Ferhat'ız, Şirin burada. Ferhat dağları deler, Ilgaz'ı geçtik, Ankara-Kastamonu-Çankırı'yı birleştirdik. Biz yol açarız, onlar yol tıkar. İşte bunlar Ilgaz dağını deldiğimizde de hayır diyordu. Bunlar Bolu Dağı delinirken ona da hayır dediler. Oraya patates depoları yapalım, oraya doğalgaz depolama yapalım dediler. Biz ise deldik geçtik. Aynı şey Ilgaz, bunlar '15 Temmuz Şehitler Köprüsüne, Fatih Sultan Köprüsüne, Yavuz Sultan Köprüsüne, Osmangazi Köprüsüne hayır dediler. Marmaray Tüneline, Avrasya Tüneline hayır dediler. Ama biz evet dedik ve bunların hepsini yaptık. Şimdi benim milletim bunlardan istifade ediyor mu? Daha kurulacak çok köprülerimiz var. İşte Çanakkale, temelini attık. 18 Mart 1915'in yıldönümünde attık. 2023'te orayı da bitireceğiz. Asya'dan Avrupa'ya o köprünün üzerinden geçeceğiz. Dünyanın bir numaralı köprüsüdür" diye kaydetti.

Devrekani ve Taşköprü'ye doğalgaz müjdesi

Devrekani ve Taşköprü'nün de doğalgaz olayını çözeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Enerji Bakanımdan da onun yolda bilgisini aldım. İnşallah orayı da hallediyoruz. Daha kepengi açılacak çok dükkanımız var. Gerekirse vatan için istikrar için istikbal için dökülecek çok kanımız var. Milletimize edilecek çok hizmetimiz var. 16 Nisan'da sandıkta vurulacak her evet mührü, 2023 için yola döşenmiş taş olacaktır. 2053 ve 2071 vizyonlarının şekillenmesi için atılmış birer çizgi olacaktır. Dünyanın en büyük on ekonomisinden olan Türkiye için 'evet' mi? Kişi başına milli geliri 25 bin dolar için evet mi? Bunlar borçlandı ve biz ödedik. 8 ay memuruna maaş ödeyemeyen bir Türkiye'yi devraldık. Ama şimdi böyle bir şey yok. Merkez Bankasının döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 127 milyar dolar. Her alanda lider Türkiye için evet mi? Bugün Kastamonu'da toplam yatırım bedeli 672 milyon lira olan eser ve hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Kastamonu 9.5 milyar liralık kamu yatırımıyla buluşmuştu. 400 yataklı Kastamonu Devlet Hastanesinin, 100 yataklı Devrekani Hastanesini özellikle ifade etmek istiyorum. 138 milyon liraya mal olan doğu çevre yolu, İnebolu-Kastamonu yolu, Sunta Köprülü Kavşağı önemli eserler arasında yerini alıyor. TOKİ 182 konutuyla bütün bunlarla beraber üniversitemizin 59 milyon liralık yatırımlarının da açılışını yapıyoruz. Belediyelerimiz 143 milyon liralık yatırımlar yaptılar. Tekstil alanında faaliyet gösteren özel sektör fabrikasının açılışını yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hizmetleri var. Kastamonu bütün bunlarla değişim ve dönüşüm yaşıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Türkiye Ilgaz Politika Güncel Haberler

title