Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakarete 4 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

İsviçre'ye giderken harç pulu parası isteyen polis memuruna, "Siz de ....'ten mi öğrendiniz milleti soymayı" diyen B.İ. hakkında, Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı.

İsviçre'ye giderken harç pulu parası isteyen polis memuruna, "Siz de ....'ten mi öğrendiniz milleti soymayı" dediği öne sürülen B.İ. hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İsviçre'ye gitmek üzere 29 Eylül 2014 tarihinde Atatürk Havalimanı'na giden B.İ., pasaport kontrolünü yapan polis memuru U.Ş.'nin harç pulu parası istemesi üzerine, Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren sözler sarfettiği iddiasıyla mahkemelik oldu.

POLİS MEMURU 'CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİ, ŞİKAYETÇİYİM' DEDİ

Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde çalışan polis memuru U.Ş, bu sözü sarf ettiği edilen B.İ.'yi, Adli Hizmetler Büro Amirliği'ne davet etti. Büro Amirliği'nde 'müşteki' sıfatı ile ifade veren U.Ş., Türk vatandaşlarından harç pulu parası alınmasının gerekli prosedür olduğunu B.İ.'ye anlattığını belirtti. Buna rağmen B.İ.'nin bu yönde konuşmasını sürdürdüğünü savunan U.Ş., "B.İ. isimli şahıstan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmesinden ve bana karşı tutum ve davranışlarından dolayı davacı ve şikayetçiyim. Uzlaşmak istemem" dedi.

"HATIRLAMIYORUM"

Şikayet üzerine aynı büroda 'şüpheli' sıfatı ile ifadesi alınan B.İ., çıkan tartışma üzerine tansiyonunun yükseldiğini belirterek, "Tansiyonum yükseldi, şuurumu kaybettim ve ne dediğimi hatırlamıyorum. Ben iddia edilen sözleri söylemedim. Söylediysem bile tansiyonum yükselince şuurum gitmiş olabilir, bu yüzden hatırlamıyorum" dedi.

Olaya tanık olan polis memurlarından M.Y. de aynı gün Adli Hizmetler Büro Amirliği'nde 'tanık' sıfatı ile ifade verdi. Şikayetçi polis memuru U.Ş.'nin harç pulunun olup olmadığını sorması üzerine B.İ.'den, şikayete konu olan sözleri duyduğunu belirtti.

"CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A HAKARET ETTİĞİ…"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda B.İ. hakkında iddianame düzenlendi. B.İ.'nin harç pulu konusunda tartıştığı U.Ş.'ye şikayete konu sözleri sarf ettiği kaydedilen iddianamede, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği dosya kapsamından anlaşılmıştır" denildi.

4 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, B.İ.'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. İddianame, İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İsviçre Eylül Önemsiz Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (243)

YUSUFmobilWeb@haberler.com:

SAYIN ERDOGANA KIMSE HAKARET EDEMEZ TURKIYENIN UMUDU LIDERI ERDOGAN AKP DIR TUERKIYEYI BATAKLIKTAN KURTARDI VE HALA DEVAM EDIYOR OYLAR AK PARTYE MILLET SIZINLE DURMAK YOK YOLA DEVAM HEDEF OSMANLI DEVLETI BIZ OSMANLIDAN GELME OSMANLI TURUNLARIYIZ YASASIN HILAFET.

37
35
yanıtYanıtla
osman:

yuh ya Ataturk e hakarete ceza yok peygambere hakarete ceza yok turkluge hakarete ceza yok bunlara hakarete 4 yıl ah yaln dunya kıme kaldın sen

43
25
yanıtYanıtla
HÜLLECİ:

Polise atıp tutan polisi kötüleyen klavye kahramanı yorumcular. . işinize gelince bi yeriniz sıkışınca poliiiis diye o bir yerinizi yırtarsınız ama değil mi. . noooldu. . . kurudunuz mu???

25
34
yanıtYanıtla
TurkiyeMobil-ANDROID:

Her turlu kanunsuzlugu yapayim yanima kar kalsin diyenlere kapak olsun.Bazi vergiler harclar bizede agir geliyor ama kuzu kuzu veriyoruz.Kimseyede hakaret etmiyoruz.Bu ulkede yasiyorsan bu ulkenin kanunlarina uyacaksin.

30
26
yanıtYanıtla
DÜRÜST LIDER:

R TAYIP ERDOGAN ÖLENE KADAR!!!!!! HAZMETMESENDE GERCEK TEN KACAMASSIN ALLAH SAGLIK VERSIN R T E BÜYÜK LIDER DÜNYA KONUSUYOR ADAMI YA SIZ EHKAM KESIN

17
37
yanıtYanıtla
Onur Mobil-IOS:

Cumhurbaskanimiza Hakarete en az 10 yil olmasi lazim yada cenelerini kapatsinlar bu kadar basit

8
45
yanıtYanıtla
KürşatmobilWeb@haberler.com:

Ya lakA polis

44
8
yanıtYanıtla
BAYRAMPAŞALI:

BU YINE INSAFLI DIKTATÖR KÜCÜK HAPIS CEZALARI VERDIRIYOR - ATATÜRK DIKTATÖRÜ KENDISINE MUHALEFET EDENLERI ÖLDÜRTTÜRÜYORDU

37
13
yanıtYanıtla
hak etmiş:

Bundan sonra tayyip ''in adı geçince baba dersin :)))) Hak etmiş, iyi yada kötü bu devletin cumhurbaşkanıdır netiicede hakaret kabul edilemez.

19
30
yanıtYanıtla
ADOLF HİTLER feyz aldığı chp:

BU ÜLKEYİ bahçeli denen BAŞBUĞ yolundan dönen ve solcu despotların elinden kurtaran büyük üstad recep hocam allah yar ve yardımcın olsun. ÜLKEMDE ne kadar katliam varsa bakın hükümette chp dir yalanmı. 1924 de doğuda katliam yapan 1938 de dersimi bombalayan. rizeyi savaş gemisi ile bombalayan chp dir. 93 de bingölde 33 er şehit olduğunda, sivas -başbağlar katliamlarında 95 gazi olaylarında 99 cezaevlerine dozerle girilip katliam yapıldığında hükümette solcular vardı adı chp dsp shp ne farkeder. Bunların hükümette olduğu 90 lı yıllarda 17. 000 faili meçhul cinayet hala sahipsiz duruyor. chp önce onları açıklasın. zihniyetleri aynı. chp hükümütleri zamanında bu ülkede katliamlar yapıldı halk öldürüldü camiler ahır oldu kuran lar yakıldı. ADOL HİTLER bile ben katliam yapmayı chp dikdatörlerinden öğrendim onlardan feyz aldım dedi. ama aramızda fark var ben düşmanlarıma chp kendi halkına ölüm yağdırdı demiştir. yazık. İstiklal mahkemelerinde müslümanları idam eden chp dir.

10
36
yanıtYanıtla
Tüm 243 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title