Haberler

Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi, Yavuz Sultan Köprüsü 31 Ağustos'a Kadar Ücretsiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde köprünün 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Boğazına inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun açılış töreninde konuştu. "Dalga geçenler oldu ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok" diyen Erdoğan, "Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor azimle" dedi. Açılış da bir de müjde veren Erdoğan, 31 Ağustos'a kadar köprünün ücretsiz olacağını duyurdu. Ücretsiz geçişin daha çok olması yönüde yapılan tezahuratlara "Buraya az harcama yapılmadı, adil olacağız" cevabını verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler...

- Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün milletimize tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte 3 Başbakan ve Sayın Gül ile birlikte çalıştık.

DALGA GEÇENLER OLDU

- Dalga geçenler oldu ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok, Halep oradaysa Arşın burada. Allah'a hamdolsun yaptık. Değerli kardeşlerim şimdi açılışını sizlerle yapıyoruz. Bu gurur duyulası milletimizle yapıyoruz. Siz farkısınız.

- Siz tankların, topların helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. 1. Köprü şimdi ne oldu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu, onun adını siz koydunuz. 2. Köprü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şimdi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz.

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA AÇILIYOR

- İnşallah Boğaz'ın altından bir Marmaray'ımız var. İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelimizi açıyoruz. Bu güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan Makedonya Cumhurbaşkanı, KKTC Başkanı'na, Bosna Hersek Başkanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Başkanı ve dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

- Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Denizin üzerinden 3. defa şu anda Avrupa'dayız Asya'ya geçeceğiz. Bu köprü hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından dünyada öncü bir köprü. Şu anda iftiharla gördüğümüz bu köprü inşallah birçok şeye öncü olacak. Bunu göreceksiniz.

DÜNYA FİLMLERİ BURADA ÇEKİLECEK

- Dünya filmleri buralarda çekilecek bunu göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Osman Gazi Köprüsü ile halkımız farklılığı hissetti mi, etti, inşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını yapıyoruz. Şimdi Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım.

'SİZ NASIL BUNLARI YAPARSINIZ' DİYORLAR

- Siz nasıl bunları yaparsınız diyorlar, biz hangi milletin torunlarıyız. Bizim üzerimizde bir görev var bu görevi yapıyoruz. 2 ay önce Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Geçtiğimiz yıl Ağın Karamarağa Köprüsü'nü milletimize kazandırmıştık.

- Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor azimle. İman öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkarır demiş Atalarımız. Hemen yakınımızda inşası süren 3. Havalimanı var. İnşallah ilk etapta 90 milyon yolcu. 2018 yılının başında açıyoruz. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı oluyor. Bittiğinde bir numara olacak.

BİZ SEFERLE EMROLUNDUK...

- Unutmayın güzel bir kelam vardır. Biz seferle emrolduk, zaferle değil, biz seferdeyiz, zafer Allah'a aittir. İşte bir de 3 katlı büyük İstanbul Tüneli, Boğaz'da o da var.

- Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler hamdolsun her şey olumlu seyrediyor. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız.

CİDDİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLİYOR

- İhracat ve turizmde kısmi sıkıntılar için ciddi tedbirler hayata geçiriliyor. Bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu. 2016 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmasaydık nerelere salvurulacağımızı düşünmek istemiyorum.

DAEŞ'IN İSLAMLA ALAKASI YOK

- Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz dedik ve girdik. Bugün malum 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'te ne yazık ki DAEŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bomba bağlayarak kullanmasıyla 53 şehidimizde orada oldu. Bir kına gecesinde bu oldu. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın o bayrak değildir, bunun Müslümanlıkla alakası yoktur.

ONLARA LANET OLSUN

- Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bunlar istismarcıdır. Rabbimiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Rabbimiz o namaz kılanlar ki onlara lanet olsun diyor.

- Tank top 12-13-14 yaşındaki yavrulara bomba bağlıyor. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimize gölge düşürdüler. Biz şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülke bizim vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti son ve inşallah ebedi vatanımızdır.

- Kimsenin bu değerlere saldırmasına aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Milletimiz bu değerleri için gözünü kırpmadan öleceğini ne yaptı gösterdi. Bilmeyenlerin öğrenmesi, görmek istemeyenlerin görmesi için her fırsatta hep beraber; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeyi sürdüreceğiz.

AĞUSTOS AYINDA NELER VAR NELER

- Osmanlı Padişahları iyi birer şairdir. Belki bilmeyenleriniz vardır hatırlatayım adına yapılan cami Fatih Çarşamba'dadır. Malazgirt Zaferi'nin günüdür. Ağustos ayında neler var neler, Mercidabık Zaferi var, Otlukbeli Zaferi var, Belgrad Zaferi var, Kıbrıs Zaferi var, Erzurum Kongresi, Sakarya Meydan Savaşı gibi nice hadiseleri yaadettik. Senenin her günü tarihimizde önemli günü olan yıldönümlerine tekabbül ediyor.

- 2200 yıllık ordu, 1000 yıllık coğrafi devamlılığa sahibiz. Üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir sorunun olmayışıdır. 15 Temmuz'da milletimizin tek vücut olarak darbecilere karşı olmasıyla tek vücut olduk. aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

- Her dönem farklı fitne tohumları sürülmüştür. Kimi zaman ilerici gerici, kimi zaman sağcı solcu, kimi zaman Alevi Sünni fitnesi olmuştur. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, ardından ellerini avuşturdular.

15 TEMMUZ OYUNUN BOZULDUĞU TARİH

- 15 Temmuz defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur. Bu milletle övünmeyeceğiz de kimle övüneceğiz. Ruhunu ve bedenini Pelsilvanya'daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz İstiklalinin yanında yer almıştır.

- Bir tarafta şarlatana teslim edenler bir tarafta her şeyini Allah'a teslim edenler işte fark bu.

- PKK'yı ve DAEŞ'i kullanarak terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Bütün bunlara rağmen Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca bir de Celabrus operasyonunu başlatınca yeni oyunlara başladılar. Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor.

- CHP MHP genel başkanları, Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve STK'larla birlikte sergilediği Yenikapı birlik mesajı bunları çıldırtmıştır. Ben şahsım milletim adına geçmipş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine soğuk kanlı duruş için teşekkür ediyorum.

- Bu sabah Cizre'deki polislerimizi hedef alan bombalı saldırıdaki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristleri Cizre halkı kazdıkları çukurda debelenmeye terk etmiştir. Ancak bu saldırı Cizre halkına yapılan intikam saldırısıdır.

PAZAR GÜNÜ GAZİANTEP'E GİDİYORUM

- Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum. Saldırıdan etkilenen halkın yaralarını sarmaya gidiyorum.

- Şunu unutmayın eğer lider taşın arkasına gizlenirse, millet ordu dağın arkasına gizlenir. Onun için üzerine üzerine yürüyeceğiz.

- Tüm terör örgütlerini geniş tutmamızın ne kadar doğru olduğunu gösterir. Bu saldırıların bu terör örgütlerinin arkasındaki güçler kendinize çeki düzen verin.

TÜRKİYE'DE DÖKTÜĞÜNÜZ KAN YETER

- Türkiye'de döktüğünüz yeter, Suriye'de döktüğünüz kan yeter, Irak'ta Afganistan'da Mısır'da Tunus'ta döktüğünüz kan yeter, Pakistan'da döktüğünüz kan yeter. Pakistan Eyalet Başkanı kardeşimiz burada unuttuk kusura bakmasın.

- Bölge insanları sanılmasın ki kendi halinde birbirine saldırıyor. Hayır barışı huzuru çok çabuk bulacaklar. Bu karanlık dönemin bir sonu mutlaka vardır.

- Bu konuda elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız. Bu anlayış birliğine tüm halkların çok kısa sürede ulaşacağını biliyorum. Kardeşlerim unutmayın beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu düşünceler şimdi bir müjde veriyorum size.

MÜJDE VERDİ

- Buraya az harcama yapılmadı, adil olacağız. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak. Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title