Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Ulucanlar Cezaevi Müzesini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen yıl müzeye dönüştürülen eski Ulucanlar Cezaevi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen yıl müzeye dönüştürülen eski Ulucanlar Cezaevi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıl Temmuz ayında restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne bir ziyarette bulundu. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte müzeye gelen Cumhurbaşkanı Gül, Ulucanlar Cezaevi'nde kalan mahkumların kullandıkları eşyaları ve balmumu heykelleri inceledi. Gül, müze ziyaretinin ardından eski cezaevinden ayrılırken vatandaşlara el salladı. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra öğle namazını kılmak üzere Hacı Bayram Camii'ne geçti.

Farklı suçlardan pek çok mahkumun kaldığı Ulucanlar Cezaevi, Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra geçtiğimiz yıl Temmuz ayında müze olarak kapılarını ziyaretçilere açmıştı. 1 yılda 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği müzede, 81 yıl boyunca Ulucanlar Cezaevi'nde kalan mahkumların kullandıkları eşyalar de sergileniyor. Aslına uygun şekilde düzenlenen cezaevi koğuşları ve tecrit odalarında balmumundan yapılan 22 mahkum heykelinin sergilendiği müzenin koridorlarında hoparlörlerinden tecrit odalarındaki işkenceleri yansıtan çığlık sesleri yankılanıyor. Müzede Ulucanlar'da tutuklu kalan Bülent Ecevit, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Muhsin Yazıcıoğlu, Osman Bölükbaşı, Osman Yüksel Sedengeçti, Fakir Baykurt, Hüseyin Cahit Yalçın, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Ali Bülent Orkan, Mustafa Pehlivanoğlu, Cevat Şakir Kabağaçlı, Yılmaz Güney, Necdet Adalı, Erdal Eren'e kadar bir çok ismin fotoğrafları ve kullandıkları eşyalar da sergileniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title