Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Ioc Değerlendirme Komisyonu Toplantısı'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapacak kentin belirlenmesi için İstanbul'a gelen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu'na "hoşgeldiniz" konuşmasında çok önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapacak kentin belirlenmesi için İstanbul'a gelen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu'na "hoşgeldiniz" konuşmasında çok önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020'ye kendimizi adamış durumdayız" dedi.

İngiliz SirCraigReedie başkanlığında Türkiye'ye gelen IOC Değerlendirme Komisyonu'nun toplantısına katılmak üzere İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait özel bir tekne ile IOC üyelerinin bulunduğu FourSeasons Hoteli'ne geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü tekneden inerken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve IOC Değerlendirme Komisyonu Başkanı SirCraigReedie karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul'un IOC heyetinin karşısına çıkması ve İstanbul'la ilgili değerlendirmeler yapması IOC heyetini de mutlu etti. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na daha önce 4 kez aday olduğunu hatırlattıktan sonra, "Bu aday 12 yl önceki adaylığımızdan çok farklı" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin her yönüyle Ortadoğu için bir model olduğunun altını çizerken, Olimpiyatların İstanbul'a verilmesi halinde bu mesajı daha anlamlı hale geleceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL: "İSTANBUL KÜLTÜRLERİN, RENKLERİN BULUŞMA NOKTASI"

Cumhurbaşkanı Gül, İngilizce yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "İstanbul kültürlerin, renklerin buluşma noktası. Türkiye, 12 yıl önceki Türkiye değil. Ekonomik kalkınma ve sürdürülebilir bir refah için birçok reform gerçekleştirdik. 10 yıl sonra da şu an bulunduğumuz noktadan çok çok iyi durumda olacağız. Ekonomik ve demokratik göstergelerimiz bu 12 yılda çok değişti. İstanbul Avrupa Spor Başkenti, Avrupa Kültür Başkentliği yaptı. Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Güreş Şampiyonası, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası gibi bir çok uluslararası organizasyona başarı ile ev sahipliği yaptı. Türk hükümetinin e Türk halkının olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu var. Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020'ye tamamen kendimizi adamış durumdayız. Olimpik harekete olan bağlılığımızı Olimpiyat Kanunu çıkararak yasal bir zemine oturttuk. İstanbul ki kıtada olimpiyat yapmayı vaat eden bir şehir. İstanbul'un olimpiyatlara ev sahipliği yapması bölgesel barışa, dostluğa ve kalkınmaya da katkı sağlayacaktır. İstanbul kültürler arasında köprüdür, barış için köprü olmaya hazırdır."

BAKAN KILIÇ, OLİMPİYAT VİZYONUNU ANLATTI

Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasının ardından IOC heyetinin karşısına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç çıktı. Kısa hoş geldiniz konuşmasında Kılıç, "Size olimpiyatlar konusundaki vizyonumuzu değil tutkumuzu anlatmak istiyorum.

Bu ülke ve bu şehir en büyük onur olan olimpiyat ve Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazır ve bunu başarabilecek güçteyiz" dedi.

Bakan Kılıç'ın ardından kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadıir Topbaş geldi. Başkan Topbaş da İstanbul'un "İstanbul her yönüyle olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazır" dedi.

Topbaş, Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümüne yönelik İstanbul için hazırladıkları master planlarını anlatırken, Olimpiyatların İstanbul'a verilmesi halinde milyonlarca insanın daha iyi bir hayat standardına

kavuşacağını ifade etti. Topbaş, "İstanbul dünyada en fazla ziyaret edilen 5. Kent. Dünya burada olmak istiyor ve biz de içtenlikle onlara ev sahipliği yapmaya hazırız. İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın ayrıntılı sunumunda ise İstanbul'un dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu ve mevcut tesis alt yapısı ile birlikte bile olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu ifade etti. Arat, son 5 yılda İstanbul'un çok önemli spor tesislerine kavuştuğunu örnekleri ie anlattı.

Milli Voleybolcu Neslihan Darnel ise Değerlendirme Komisyonu üyelerine duygusal bir konuşma yaptı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdullah Gül İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title