Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Danimarka'da Kraliyet Töreniyle Karşılandı

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe’in davetine icabetle Danimarka’ya ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amalienborg Saray’ında kraliyet töreni ile karşılandı.

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe'in davetine icabetle Danimarka'ya ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amalienborg Saray'ında kraliyet töreni ile karşılandı.

Karşılama töreni öncesi alan gelen Türk vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül'ün ülkeye gelişinden büyük büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Gül'ün gelişinin gurbetteki Türk vatandaşları için çok güzel bir şey olduğunu da kaydeden Türkler, "Gül'ün gelişi bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu. Danimarka'daki turistlerin ve yerli halkın büyük ilgi gösterdiği karşılama töreninde ise Danimarka Kraliyet Atlıları yol boyunca Gül'ün geldiği makam aracına eşlik etti. Tören alanına özel bir makam aracıyla gelen Gül'ün karşılanma töreninde bando ekipleri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardındansa Danimarka Kraliçesi II. Margrethe ile görüştü. Gül Danimarka ziyareti boyunca programı kapsamında Kopenhag'da TOBB ve Danimarkalı muadili tarafından ortaklaşa düzenlenecek Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılacak. Danimarka'da bulunan üst düzey Türk ve Danimarkalı şirket yöneticileriyle de yemek yiyecek olan Gül ayrıca denizcilikle ilgili tesisleri ve Türkler tarafından kurulan vakıf ve dernek temsilcileriyle görüşecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Danimarka ziyareti kapsamında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekilleri, akademisyenler, basın ve iş dünyasının temsilcileri de eşlik ediyor. - KOPENHAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Abdullah Gül Danimarka Kopenhag Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title