Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Bölgeye Büyük Bir Dikkatle Yaklaşmak Gerekiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin herkesi çok üzdüğünü vurgulayarak, "Orada olup bitenlere baktığımızda bizde tabi ki çok üzülüyoruz. Böyle bir durumun ortaya çıkmaması için Türkiye olarak çok ikazlarda bulunduk ama maalesef bugün büyük bir kargaşa var. Birbiriyle çarpışan gruplar var. O açıdan büyük bir dikkatle yaklaşmak gerekiyor bölgeye" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, karayoluyla saat 11.06'da Kırklareli'ne geldi. Gül'ü Kırklareli Valiliği önünde Vali Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya da Cumhurbaşkanı Gül ile Kırklareli'ne geldi.

Gül, Kırklareli'ne gelirken, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde aracından inerek vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kırklareli Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-"RADİKAL ÖRGÜTLER BÖLGEDE MAALESEF YERİNİ ALMIŞ VAZİYETTE"-

Türkiye'nin El Nusra'yı terör listesinden çıkarmasının sorulması üzerine, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin herkesi çok üzdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Orada çok büyük acılar çok büyük yıkımlar söz konusu. Çok büyük boşluklar oluşturuldukça da tabi ki radikal örgütler, terör örgütüne kadar uzanan boylarıyla bölgede maalesef yerini almış vaziyette. Giderek bu mezhep, iç kavga, iç savaş şekline de dönüşmeye başlamakta. Üzücü şeyler. Hele hele bir komşumuz olan bir ülkede nüfusu Müslüman olan bir ülkede bazı açıdan akrabalarımız olan topluluklar Türkmenler, Kürtler başta olmak üzere hepsi bizim bir akrabamızdır. Orada olup bitenlere baktığımızda bizde tabi ki çok üzülüyoruz. Böyle bir durumun ortaya çıkmaması için Türkiye olarak çok ikazlarda bulunduk. Ama maalesef bugün büyük bir kargaşa var. Birbiriyle çarpışan gruplar var. O açıdan büyük bir dikkatle yaklaşmak gerekiyor bölgeye" şeklinde konuştu.

Tüm önceliklerinin Türkiye'nin güvenliğini sağlamak olduğunun altını çizen Gül, "Türkiye'yi bütün bu sıcak gelişmelerden korumak bizim görevimizdir. Bununla ilgili herkes yoğun bir çalışma içerisinde. Zaman zaman terör öğütleri, radikal örgütler ortaya çıkıyor. Tüm bunlarla uğraşmak ve bunların yayılmasını önlemek sadece bizim değil, tüm uluslararası camianın görevidir" dedi.

-"HATIRLARSANIZ 30 YIL ÖNCE BİZİM MEMLEKETİMİZDE DE BÖYLE ŞEYLER OLDU"-

Gül konuşmasında, Mısır ve Türkiye'nin tarih boyunca birbirinin hep dostu olan ülkeler konumunda olduğuna da dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Akdeniz'in iki kıyısındayız biz. Bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Mısır'da da olup bitenler çok üzücüdür. Çok sayıda insanın şuanda hapishanelerde olması orada seçilmiş hükümetlerin maalesef bir darbeyle görevlerinin sona ermesi, tüm bunlar Mısır gibi dost bir ülkede yaşandı ama şüphesiz ki bunların böyle devam etmemesi gerekir. Hatırlarsanız 30 yıl önce bizim memleketimizde de böyle şeyler oldu. Kısa süre içerisinde Türkiye olarak biz demokrasiye geçmeyi başardık. Biz kardeş Mısır'ın da gerçek anlamda bir demokrasiye geçmesini arzu ederiz. Bu çerçeve içinde Mısır'da şuanda siyasi tutukluların bir an önce bu hallerinin sona ermesini ve bir an önce onların hayata katılmasını isteriz. Mısır halkıyla Türk halk daima kardeştir. Bu kardeşliği de güçlü bir şekilde devam edecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title