Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "( Muğla ) Bin kilometreye yakın kıyısı olan adeta dantel gibi işlenmiş kıyısı olan denizle gerçek anlamda yeşili, ormanı, ağacı buluşturan kıyılar. Dünyanın her tarafında kıyı var ama böyle kıyı çok nadir. O bakımdan Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi ve buraya gelen turistlerin de ne tür turistler olduğunu yine sizler çok iyi biliyorsunuz" dedi.

Gül, Muğla Valiliğine gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Muğla'yı ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu, siyasette ve hükümette bulunduğu dönemlerde Muğla'yı ziyaret ettiğini anımsattı. Muğla'yı iyi bildiğini, siyasete ilk başladığı dönemlerde partisinin kendisini bu ilde görevlendirdiğini anımsatan Gül, "Bugün cumhurbaşkanı olarak Muğla'da bulunmaktan dolayı ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Daha önce aslında gelecektim, siz de biliyorsunuz, elimizde olmayan sebeplerden dolayı onu ertelemek durumunda kalmıştık" ifadelerini kullandı.

Gül, iki gün boyunca Muğla Bodrum'da önemli bir toplantı yaptıklarını ve 5 Türk Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanının kentin misafiri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Tabi ki sadece Bodrum değil, tüm Muğla'dan bahsettim onlara. Muğla'nın nasıl bir güzide il olduğunu, potansiyellerinden. Bin kilometreye yakın kıyısı olan adeta dantel gibi işlenmiş kıyısı olan denizle gerçek anlamda yeşili, ormanı, ağacı buluşturan kıyılar. Dünyanın her tarafında kıyı var ama böyle kıyı çok nadir. O bakımdan Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi ve buraya gelen turistlerin de ne tür turistler olduğunu yine sizler çok iyi biliyorsunuz. Sadece Muğla değil, bütün Türkiye'ye çok büyük değer katıyorlar. Maddi, manevi her bakımdan. Türkiye'yi tanıtıyorlar ve Türkiye'nin zenginliğini herkese gösteriyorlar."

Muğla'nın 2 termik santrali ve 2 havaalanı bulunduğunu dile getiren Gül, "2 havaalanı olan başka bir ilimiz İstanbul dışında bildiğim kadarıyla yok. Dalaman, Bodrum havaalanları sizin il sınırlarınız içinde. Muğla'nın önemi milat öncesine kadar giden arkeolojik daha klasik dönemlere kadar giden önemi olan bir şehrimiz. O bakımdan sadece yerin altı değil, yerin üstü de zengin olan bir şehrimiz" diye konuştu.

Gül, bütün Muğlalıların bunların kıymetini bildiğini vurgulayarak, "Buradaki huzur, buradaki kardeşlik, buradaki bütün vatandaşlarımın çoğulculuk içerisinde birliği en güzel şekilde temsil eden bir ilimizde seyahat etmekten, bulunmaktan değerli bakanlarla birlikte gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Vali Güvençer'den kente ilişkin bilgi ve takip edilmesi gereken konularda notlar alacaklarının altını çizen Gül, daha sonra da belediyeye geçeceklerini ve ile ilişkin bilgileri edineceklerini söyledi.

Gül, konuşmasının sonunda Muğlalılara sevgi ve muhabbetlerini iletti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Gül'ün ziyareti anısına Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 20 bilgisayarlı, 5 bin yeni kitaplı yeni bir kütüphane tanzim ettiklerini ve vilayet bahçesine 12 yaşında mavi ladin ağacı diktiklerini bildirdi.

Öte yandan Gül, valiliğe gelişinde kendisini bekleyen halkı selamladı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title