Haberler

Erdoğan'dan Muhalefet Liderlerine Tepki: Siz Niye İstifa Etmiyorsunuz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki saldırı sonrası bakanların istifasını isteyen muhalefete, "Partinizi iktidara taşıyamıyorsunuz siz neden istifa etmiyorsunuz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı, Ankara'da gerçekleşen saldırı sonrası Adalet ve İçişler Bakanlarının istifasının istemesine karşı çıktı.

"PARTİNİZİ İKTİDARA TAŞIYAMIYORSANIZ NEDEN İSTİFA ETMİYORSUNUZ"

Erdoğan, muhalefetin bakanlara yönelik istifa çağrılarına şu şekilde cevap verdi: "Her bu tür olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma anlayışı doğru bir yaklaşım değildir. Eğer siz her bu tür anlayışta hemen 'istifalarını versinler' yaklaşımı ile yaklaşırsanız burada bir şey ortaya çıkar. Arkadaşlar, biz devlet yönetiyoruz ve insanız. Hepimizin hatası olabilir. Eğer bunu söyleyenler kalkıp da istifa mekanizmasını bu kadar kolay çalıştırıyorlarsa bir siyasi partiye genel başkanı niye olunur? O siyasi partiyi iktidar taşımak için olunur. Ama siz bir siyasi partiyi iktidara taşıyamıyorsanız size birileri 'haydi istifa et' dediği zaman niye istifa etmiyorsunuz? Başarılı olmak zorundasınız. Niye başarılı olamadınız?

"HEMEN İSTİFA İLE ÇÖZÜM BULAMAZSIN"

Bunlar için hiç istifa söz konusu değil ama orada yüzde yüz başarı bekliyor. Yüzde yüz başarılı olamayabilir. Ama burada bazı şeylerin de yerli yerinde hakkı teslim etmek lazım. Bizim şu anda üzerinde durulan bu arkadaşlarımız Türkiye'nin dört bir yanında terörle mücadelenin kavgasını veriyor. Gerek İçişleri gerekse Adalet Bakanımız olsun. Bunlar koşturuyorlar, takip ediyorlar, böyle bir mücadeleyi veriyorlar. Öbür taraftan valilerimiz, emniyet genel müdürlerimiz bu mücadelenin şuanda içindeler. Hemen istifa ile çözüm bulamazsın.

Nerede eksiğimiz var önce bunu dört dörtlük tespit edelim. Ha, ondan sonra gerçekten burada bir görevi ihmal söz konusu ise o zaman zaten atılması gereken adımı başarı ile başbakan da atar, ilgili diğer birimler de atar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

''BU SALDIRI TÜRKİYE'YE YAPILMIŞTIR''

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından diğer satırbaşları şu şekilde: "Olayın olduğu gün bir yazılı açıklamayla değerlendirmede bulunmuştum. 97 arkadaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda arkadaşımız da yaralandı. Öncelikle bu terör olayında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum. Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır, saldırının hedefi milletimizin tamamıdır.

Bizim PKK tarafından Ceylanpınar'da evlerinde uyurken evlerinde şehit edilen askerlerimiz için de. Evlerinin önünde, çarşıda, pazarda, özel araçlar içinde alçakça şehit edilen astsubayımız, polisimiz için de, son 3 ay da şehit edilen, Silvan'daki ekmek almaya giderken bomba ile katledilen Fırat için de, Reyhanlı'da katledilen 52 vatandaşımız için de Suruç'ta canlı bomba ile hayatını kaybeden 33 vatandaşımız ve son olarak Ankara'da canlı bomba ile kaybettiğimiz 97 vatandaşımız için de aynı derecede üzücüdür.

''ANKARA'DAKİ PATLAMA BİR SINAVDIR''

Ankara'daki patlama da bir sınavdır. Bu sınavdan başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Diğer hadiseler gibi çalışmalar titizlikle devam ediyor. Cumhurbaşkanı olarak şu anda devlet denetleme kurumuna gerekli yetkiyi verdim. IŞİD, PKK, PYD ve DHKP-C dahil tüm ihtimaller sorgulanmalıdır.

''BU SALDIRILARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ''

İnşallah bir süredir yoğunlaşan bu saldırıları aynı şekilde boşa çıkaracağız. Millete kardeşliğimizin sınandığı bu dönemde hepimize düşen görevler var. Tarih herkesi bu kritik dönemlerde gösterdiği tavra göre kaydecektir. Ülkesinin yanında olanlarla, kendi çıkarları için hareket edenler için böyle dönemler turnusol kağıdı görevi görür.

Alçakça katledilen vatandaşlarımızı, çocuklarımızı taş kesilmiş gibi görmeyenleri tarih kaydediyor. Terör örgütlerinin hepsini de onların karşısında durmayanları da tarih kaydediyor.

"ROMANTİK KASIM GÜZELLEMELERİ YAPANLARI İZLEDİK"

Yaralılara müdahale edilmeden Ankara'da, suçlu yarışına girenlerin samimiyetsizlerin durumunu kaydettik. Kendilerince romantik Kasım güzellemeleri yapanları izledik, henüz cenazeler kaldırılmadan iş bırakanlara milletçe şahit olduk. Sosyal medyada kalemini silah gibi kullananları gördük.

Bu tutumların hepsinin terör örgütlerine hizmet ettiklerini vurgulamak istiyorum. Bu süreçte en iyi imtihanı milletimiz verdi. Milletimiz tercihinin birlikten güvenden istikrardan yana olduğunu gösterdi.

Milletimiz kendisinin ve çocuklarının geleceğine sahip çıkma konusunda kararlıdır. Siyasi,ekonomik sosyal çalkantıların milletimize etkisini hep birlikte görüyoruz.

''ÜZÜNTÜMÜZÜ PAYLAŞANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Yaşadığımız bu elim olay nedeniyle, çeşitli kanallarla üzüntülerimizi paylaşan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Acılarımızın bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracağına inanıyorum.

Değerli dostum Niinistö'dan böyle bir açıklama yapacağımın iznini almıştım, kendileri de bunu farklı bir yaklaşımla benimsediler kendilerine çok çok teşekkür ediyorum.

"FİNLANDİYA TERÖR OLAYLARINA TAMAMEN KARŞIDIR"

Finlandiya terör olaylarına tamamen karşıdır. Türkiye'ye karşı bu zor zamanlarda desteğimizi göstermek istiyorum. Biz bu gerilimin çoğalmamasını önemli buluyoruz.

Suriye iç savaşı birlikte paylaştığımız bir sorunla bağlantısı var o da mülteciler ve göçmen sorunu.

''TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK ALDI''

Avrupa'nın Türkiye'ye daha öncekine göre daha fazla ihtiyacı var. Türkiye çok büyük pay aldı ve sorumluluğu taşıdı. Türkiye ve AB arasında işbirliği devam etmekte ve çoğalmaktadır. Birçok sektörde bu işbirliği devam ettirilebilir. Enerji, ekonomi, dış politika. Finlandiya Türkiye'nin devamlı üyeliğini destekliyor.

Nükleer enerji güvenlik konusu önemli. Bu konuda işbirliğini derinleştirebiliriz. Yarın istanbulda heyetimiz verimli bir konuşma yapabilirler. Finlandiyalı turistlerden bahsettiniz, onlar Türkiye'de iyi vakit geçirdiler. Finlandiya verimli işbirliği için hazırdır.

FİN BASINI'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 'DİKTATÖR' SORUSU

Yabancı bir gazeteci Erdoğan'a "Ne yazık ki bazı vatandaşlar benim anladığım kadarıyla sizden korkuyorlar. Onlar iddia ediyorlar ki siz ülkenizi diktatörlük yönüne çekiyorsunuz. Aynı zamanda daha vahim bazı insanlar iddia ediyorlar ki Ankara'da terör olaylarının içinde devletin parmağı var. Bu iddialar için ne diyorsunuz?" diye sordu.

Erdoğan ise şöyle cevap verdi: "Şimdi şunu bir defa samimiyetle görmekte fayda var. Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız birincisi. İkincisi diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Ülkemiz, demokratik parlamenter sistem içinde özgürlüklerin sınırsız yaşandığı Türkiye'dir. Bu tür etkinlikleri Türkiye'den daha iyi yapan nadirattandır. Bunu iddia ile söylüyorum. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız, iddia ediyorum. Türkiye'de yazılı ve sosyal medyada, şahsım başta olmak üzere, ailem, eşim, çocuklarım dahil olmak üzere her türlü hakaretle karşılaşılmaktadır. 13 yıllık süreçte buna sabırla katlandık. Hala da sabırla karşılıyoruz. Derin devlet deniliyor. Neye göre deniyor. Bizim tespiti burada açık ve net yapmamız gerekiyor. Fikirle mi konuşuyoruz, bilgi ile mi? Fikir ile konuşursanız yanılırsınız, bilgi ile konuşursanız delil vardır. Ona saygım vardır.

Gördüğüm odur ki, dedikoduyla konuşuluyor. Veya bir fikirle, veya bir ideolojiyla konuşuluyor. Herhangi bir delile başvurulmadan iftira at iz bırakır mantığı ile hareket ediliyor. Ben bir yıl önce halkımın yüzde 52'sinin oyuyla cumhurbaşkanı seçilmiş bir insanım. Halkının yüzde 52'sinin oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanını acaba diktatör ilan edenler kimler. Menfaatleri elden gidenler mi.. İstediği gibi hükümet kurup istedikleri gibi hükümet indirenler mi.. Dışardan beslenen içerde de bu tür hakimiyetlerini tesis edemeyenler mi? Türkiye'de ekonomide nereden nereye geldi, özgürlüklerde nereye geldi, eğitimde, sağlıkta, emniyette nereden nereye geldi? Bütün bunları ölçüsü bilgi olarak ortada.. Ama bütün bunlara rağmen, hala bu iftiralara devam ediliyorsa, buna benim diyecek bir hiç bir şeyim kalmaz. İşte şimdi bu olayda da derin devletin izi var diyenler aslında kendilerini gizliyor. Bunlar ortaya çıkacak. Emniyet, adalet bütün çalışmalarını sürdürüdüyor. Bu çalışmaların neticesinde bu olay hangi örgütler tarafından yapılmış, bunlar ortaya çıkacak. İstihbarat örgütlerimizin daha kısa süre önce yaptığı açıklamalarda, yurtdışından ülkemize gelen bölücü terör örgüt mensuplarının bazılarının eylem yapmaya hazırlandığı twitlerle filan da açıklandı. Canlı bombalarla ilgili DNA testleri yapılıyor. İnanıyorum ki neticesinde bu haince eylemi kim yaptı, bunları da birlikte göreceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title