Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Mevkidaşı Pavlopulos ile Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmenin bugün Pavlopulos'un sınır bölgesini ziyareti çerçevesinde İpsala sınır kapısında bulunduğu sırada gerçekleştiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, sınır bölgesine yapılan ziyaretlerin coğrafi yakınlığın avantajlarına dikkati çekme bakımından önemli olduğuna işaret etti. Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan halklarının refahı için ekonomik ve ticari ilişkilerin, ulaştırma altyapılarının daha da geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Her iki liderin de iki ülke arasındaki sorunları diyalog yoluyla çözme, ikili ilişkilere ivme kazandırma konusundaki kararlılıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Fenerbahçe kafilesinin geçtiğimiz günlerde Rize'den Trabzon'a döndükleri sırada uğradığı saldırıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileğinde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme sırasında Pavlodopulos'a, kendisini en kısa sürede Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirterek, Ortodoksların Paskalya yortusu vesilesiyle tebriklerini ilettiği, Rumca olarak "Kalo Paska" (İyi Paskalyalar) dediği de kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan İpsala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title