Haberler

Erdoğan'dan 'İdam' Sloganlarına Yanıt: Başbakan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli Taraftar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de idam sloganı atan vatandaşlara "Başbakan taraftar, Kılıçdaroğlu taraftar, Bahçeli taraftar 16 Nisan sonrası bana geldiğinde ben bunu onaylarım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de vatandaşlara sesleniyor. Erdoğan Mardin'de terör olaylarına değinerek "Bizim derdimiz Türkiye, onların derdi çukur" dedi.

Kürtlerin temsilcisiyim diyen HDP'ye seslenerek "Kız demeden erkek demeden dağlara kaçırdınız. Diyarbakır Belediyesi önünde anaları ağlattınız. Utanmadınız mı ya sıkılmadınız mı ya" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Mardin kardeşliğin, hoşgörünün şehridir. Mardin dostluğun, bereketin şehirdir. Mardin'i görmeyen Türkiye'yi tam olarak görmüş sayılmaz. Mardin acıların, gözyaşlarının değil, güzelliklerin şehri olarak yoluna devam etmelidir.

ERDOĞAN'IN İDAM SLOGANLARINA CEVABI

Başbakan taraftar, Kılıçdaroğlu taraftar, Bahçeli taraftar 16 Nisan sonrası bana geldiğinde ben bunu onaylarım.

George ne der, Hans ne der ben buna bakmam. ben milletim ne diyor, Allah ne diyor ona bakarım. Bunca şehidimizin katilini bizim affetme yetkimiz yok.

Milletimizi birbirine düşürmek isteyenlere en güzel cevabı 16 Nisan'da vereceğiz.

KÜRT KARDEŞİME ARAP KARDEŞİME REVA MI?

Mardin'in önünü kesmek isteyenlere 16 Nisan'da EVET diyerek veriyor muyuz? Peygamberin, evliyaların şehri Mardin'i, kendi ideolojik saplantılarına kurban etmek isteyenlere 16 Nisan'da EVET diyerek cevap veriyor muyuz? Bu sokaklara, caddelere açılan o çukurlar, hendekler benim buralardaki Kürt kardeşlerime, Süryani kardeşlerime, Arap kardeşlerime reva mıydı? Utanmadan sıkılmadan adam gibi dolaşmaya kalkıyorlar. Türkiye değişim sancılarını bizzat yaşamış bir ülkedir. Türkiye siyasi ve ekonomik krizlerin pençesinde kıvranırken yaşadığımız acıları hatırlayın. 1994 krizini, 2001 krizini hatırlayalım. 28 Şubat uygulamaları başta olmak üzere demokrasi ve insan hakları alanındaki kayıplarımızı hatırlayın. Kurucusu olduğum Ak Parti'nin iktidarıyla o günlerin karanlığının daha iyi farkına vardık. Biz kasamıza ve kesemize sahip çıktık.

Baktılar bizimle sandıkta başa çıkamayınca bu defa daha sinsi daha alçak saldırılara giriştiler

"Terör örgütü, birileri tarafından kendisine verilen Türkiye'ye zarar verme, Türkiye'yi oyalama, yıpratma misyonu için gözünü kırpmadan Kürt kardeşlerimizi ateşe atmıştır. Siyasetin kendilerine verdiği imkanları terör örgütünü bu yanlış yoldan döndürmek için kullanmak yerine onun emrine verenler de aynı ateşe odun taşımışlardır."

Öldüren de Kürt ölen de Kürt. Kız demeden erkek demeden dağlara kaçırdınız. Diyarbakır Belediyesi önünde anaları ağlattınız. Utanmadınız mı ya sıkılmadınız mı ya . Utanmadan biz Kürtlerin temsilcisiyiz dediler. Ben 80 milyonun temlcisiyim. Bizim derdimiz Türkiye onlardın derdi çukur.

Çözüm sürecini başlattık. ama anlmadılar. Onlar çıukurlar açıp bombaları patlattılar

"Türkiye Cumhuriyeti devleti, 80 milyon vatandaşımızın tamamının devletidir. Devletimiz meseleleri konuşarak, görüşerek, kimsenin burnu kanamadan çözmek için uzattığı eli ısıranların başını ezmeye muktedirdir. Nitekim çukur eylemlerini başlatan terör örgütünü açtığı çukurlara gömerek bu gücünü göstermiştir."

MARDİN TURİZMDE ANTALYA İLE YARIŞACAK

Eğer mardin 16 Nisan'a sahip çıkarsa , Mardin bunu başarırsa Antalya ile Muğla turizmde yarışır. Mardin'de tarih ver, kültür var, Mezopotamya var. Hiç düşündünüz mü bir kaç yıl öncesinin cıvıl cıvıl Mardin'i neden yok. Çünkü sebebi terör

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title