Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye, Kendisine Güvenenleri Mahçup Etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tuzla Sedef Tersane'sinde aralarında dünyanın en büyük enerji gemilerinin de yer aldığı dört yeni Enerji Gemisinin Gana, Myanmar ve Endonezya'ya yolcu edilmesi ve 2017 yılı içinde üretilecek 14 yeni Enerji Gemisinin inşa törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tuzla Sedef Tersane'sinde aralarında dünyanın en büyük enerji gemilerinin de yer aldığı dört yeni Enerji Gemisinin Gana, Myanmar ve Endonezya'ya yolcu edilmesi ve 2017 yılı içinde üretilecek 14 yeni Enerji Gemisinin inşa törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye kendisine inanan, kendine güvenen, yatırım yapan hiç kimsiye mahçup etmedi, mahçup etmez dedi.

TÜRKİYE BUNDAN İBARET BİR ÜLKE DEĞİL

Türkiyenin en büyük sorununun kendini doğru bir şekilde anlatamamak olduğunu söyleyen Erdoğan, Bunun sebebi, Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda varolabilir. Doğrusu bunu pekte bilemiyorum diye konuştu. Erdoğan, uzaktan bakıldığında görünen Türkiye manzarasını şu şekilde tarif etti Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin, Türkiye'ye baktığında gördüğü manzara şudur; Tüm önemli terrör örgütlerinin hedef aldığı, dünyanın en sıkıntılı bölgesi olan, Suriye ve Irak'taki gelişmelere fiilen müdahil olan , Karadeniz,Kafkasya, Balkanlar gibi potansiyel kriz alanlarıyla iç içe bir ülke. Hatta daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Doğru mu El hak, doğru. Ama mesele şu ki, Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun sadece bir yüzü. Peki madalyonun diğer yüzünde ne var Bir de ona bakalım. Öteki Türkeyi her gün dünya çapında projelerin açılışlarını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yürüten, en yıkıcı krizler karşısında dahi güçlü direnciyle hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, gelişen, güçlenen bir Türkiye.

MERKEZ BANKASI SÜRMEDİ, VATANDAŞ SÜRDÜ

Terör örgütlerinin eylemlerinin sadece eylem yapılan anda, eylem yapılan yerde etkisini hissettirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onun dışında üzüntümüzü, öfkemizi arttırır. Ama işlerimizi asla etkilemez.Gece darbe girişimi de olsa, ertesi sabah ülkede herşey tıkır tıkır işlemeye devam eder. İşte 15 Temmuzda darbe oldu. Ertesi gün, yastık altındaki döviz piyasaya çıktı, 2.5 Milyar dolar.Yani merkez bankası piyasaya döviz sürmedi. Ya, benim vatandaşım yastığının altındaki dövizleri hemen ertesi sabah piyasaya sürdüdedi.

3.HAVALİMANININ İLK ETABINI 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE AÇIYORUZ

Türkiye'nin Suriye ve Irak krizleri karşısında hiçbir yerden kayda değer bir yardım gelmese dahi, tüm dünyaya örnek teşkil edecek insani bir duruş sergilemeyi sürdürdüğünü belirten Erdoğan, Dünyada örneğine pek az rastlanabilecek dev projeler, hem de kamu özel sektör işbirliğiyle ard arda hayata geçirilebilir. Bu projeler için ne finansman sıkıntısı çekilir. Ne teknik kapasite,sorunu yaşanır. Mesele güven meselesidir. Mesele, istikrar meselesidir. Bu güven olması, bu istikrar olmasa sizlere dünyanın çeşitli ülkelerinden bu krediler gelmez. Önümüzdeki ay boğazın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını 20 Aralık'ta yapıyoruz. Çift katlı otomobiller artık Asya'dan Avrupa'ya Avrupa'dan Asya'ya geçecekler. 26 Ağustos'ta boğazın üzerindeki 3. gerdanlığın Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdik. Darbe girişiminden hemen önce İstanbul İzmir otoyolunun önemli bir aşaması olan İzmit Körfezi üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanımızın inşaası tüm hızıyla sürüyor inşallah ilk etabını 2018'in ilk çeyreğinde açıyoruz diye konuştu.

BEN İŞADAMLARIMIZA GÜVENİYORUM

Bizim farkımız işte bu şekilde her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek sorunlarla, yine uygulandığı her ülkeyi abad edecek projelerin üstesinden aynı anda gelebiliyor olmamızdırdiyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı Bunun için her fırsatta diyorum ki, Türkiye kendisine inanan, kendine güvenen yatırım yapan hiçkemsiye mahçup etmedi. Mahçup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları arttırarak sürdürüyor. Kendi işadamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyor; ve diyorum ki yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüte düşmeyin. Geç kalırsanız pişman olursunuz. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye kendi işadamlarımızın dört elle sarılması, yatarımlarını ertelemesi onlara kaybettirir. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam, işadamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum. Burada şahit olduğumuz görüntü bu güvenin doğru olduğunun ıspatıdır.

DÜNYANIN DOSTLUK ENERJİSİ TÜRKİYE'DEN YOLA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende aralarında dünyanın en büyük enerji gemilerinin de yer aldığı dört yeni Enerji Gemisi Gana, Myanmar ve Endonezya'ya doğru yola çıktı. Ayrıca 2017 yılı içinde üretilecek 14 yeni Enerji Gemisinin inşa töreni gerçekleştirildi.

4 ENERJİ GEMİSİ DENİZE İNDİRİLDİ

Mevcut 13 Enerji Gemisi ile dünyanın en büyük Enerji Gemisi filosuna sahip olan Karadeniz Holding için bugün önemli bir gündü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın katılımıyla Tuzla Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törende en yeni dört Enerji Gemisi denize indirildi. 480 MW elektrik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük Enerji Gemileri olan Karadeniz Powership Osman Khan Gana'ya, Karadeniz Powership Onur Sultan ise Myanmar'a doğru yola çıkmaya hazırlanırken, 120 MW kapasiteleri ile Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey Endonezya için hazırlandı.

FARKLI ÜLKELERDE HİZMET VERECEKLER

Karadeniz Powership Osman Khan ve Karadeniz Powership Onur Sultan, her biri 480 MW'lık kapasiteleri ve 300 metreye ulaşan uzunluklarıyla dünyanın en büyük Enerji Gemileri olma ünvanını paylaşıyor. Her iki gemi de rekor bir sürede tamamlandı. Biri Gana'da, Afrika'nın batısında; diğeri Myanmar'da Asya'nın güney doğu ucunda hizmet verecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Enerji piyasasında önemli bir boşluğu dolduran Karpowership Enerji Gemileri, acil enerji ihtiyacı olan ülkelere çözüm bulmak için geliştirildi. Tamamen Türk mühendislerce tasarlanan Enerji Gemileri Tuzla'da üretiliyor. Karpowership Enerji Gemileri bugün Lübnan'ın yüzde 27'sini, Gana'nın yüzde 22'sini, Zambiya'nın yüzde 16'sını ve Kuzey Sulawesi, Endonezya'nın elektrik ihtiyacının yüzde 31'ini karşılıyor. Ayrıca 3 Enerji Gemisi son altı senede Irak'ın da yüzde 15'ini karşıladı.

Dünyanın en büyük Enerji Gemisi filosuna sahip olduklarının altını çizen Karadeniz Holding CEO'su Orhan Karadeniz, Karadeniz Holding olarak Türkiye'nin elektrik ihraç eden ilk şirketiyiz. Bunun üzerine 13 Powership ile 2700 MW'ı aşan kurulu güç

kapasitesine sahip dünyanın ilk ve en büyük Enerji Gemisi filosunu inşa ettik. Ayrıca inşaasına başladığımız 14 yeni gemiyle 4500 MW'a ulaşıyoruz. Bu kapasite dünyadaki bir çok ülkenin kurulu gücünden daha fazla. Türk girişimcileri olarak Türkiye'nin mühendisleri, işçileri, tersaneleri, bankaları, yatırımcıları ve 2000'i aşan Karadeniz Holding ekibinin emeği ile hayata geçirdiğimiz bu projemizin gururunu yaşıyoruz dedi.

ERDOĞAN GEMİLERİ GEZDİ

Gemilerin denize indirilmesi için sembolik kurdeleyi kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Gemileri gezen Erdoğan teknik bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törenin ardından Tuzla'dan helikopterle ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz Türkiye Gana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title