Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucularımız hep beraber inşallah bunların kökünü kazıyıncaya kadar, bu mücadele PKK ile de devam edecek. FETÖ neyse PKK o, DEAŞ o. Mücadele birçok alanda devam ediyor, devam edecek." dedi.

Konya'daki temaslarının ardından Trabzon'a gelen Erdoğan, havalimanında kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadeleye değinen Erdoğan, "Biz 'İnlerine gireceğiz' dedik mi? Dedik. Şimdi kaçıp gidiyorlar mı? Gidiyorlar. Nereye giderseniz gidin, biz kovalayacağız, siz gideceksiniz ama artık Türkiye size haram olacak haram. Biz bu yolda evelallah gayretle yürüyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün meselelerinin Türkiye'yi şimdi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak olduğunu vurguladı.

Terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güneydoğu'da terörle mücadelemiz devam ediyor mu? Doğu'da devam ediyor mu? Şimdi bu alçaklar, bu adiler Karadeniz'e sızmaya çalışıyor. Maçka'nın uşakları, sokmayın onları buraya, Giresun'un, Ordu'nun uşakları, sokmayın onları buralara. Bunları öyle av yapın ki buralar girilecek yer değil anlasınlar. Ben buna inanıyorum ve şimdi bu mücadele öyle yoğun devam ediyor ki bizim için PKK neyse FETÖ daha beter, DEAŞ daha beter ama biz hepsiyle de bu mücadeleyi aynen devam ettireceğiz. Gelecekleri varsa görecekleri de var. Ne dedik? 80 milyon tek millet. İki; tek bayrak. Bu bayraktan başka bayrak yok. Rengi, şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin ta kendisi. Üç; tek vatan. 780 bin kilometrekare. Bu vatanda parçalanma, bölme asla olamaz. Ona fırsat vermeyiz. Onun için de bütün mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz."

"İç güvenlikte önemli adımlar atıyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kastederek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'in uşağı Süleyman. Şimdi inşallah Süleyman kardeşimle beraber iç güvenlikte önemli adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Gerek silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucularımız hep beraber inşallah bunların kökünü kazıyıncaya kadar, bu mücadele PKK ile de devam edecek. FETÖ neyse PKK o, DEAŞ o. Mücadele birçok alanda devam ediyor, devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Durmayacağız." diyen Erdoğan, 780 bin kilometrekarede tek devlet olduğuna dikkati çekti.

Paralel devlet diye bir şeyin olamayacağına işaret eden Erdoğan, "Ula nereden çıktı? Böyle bir şey yok. Devlet içinde devlet yok. Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bitti. Neymiş, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunun adı ne Rabia. Rabiamız bu bizim. Rabia; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Böyle yürüyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile bazı milletvekilleri eşlik etti.

Vatandaşların bulunduğu alana asılan afişlerde, "Darbeye dur diyen Sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz. Bu aziz milletin yeniden şahlanışına önderlik eden başkomutan Cumhurbaşkanımız. Öyle bir lidersin ki büyük usta, çırakların seninle gurur duyuyor." ifadeleri yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz Trabzon PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title