Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toplu Açılış Törenine Katıldı - Detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Terörle mücadelemizi neticeyi ulaştırabilmemiz için, bölgedeki mücadelelerden başarıyla çıkabilmemiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için sistemi değiştirmek zorundayız." dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde, mevcut sistemde gücünü halktan alan, Anayasa'da oldukça geniş yetkilere sahip bir cumhurbaşkanı ve başbakanın bulunduğunu vurguladı.

Kim olursa olsun bu makamlar arasında bir çatışmanın eninde, sonunda kaçınılmaz olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu biz rahmetli Özal ve Demirel döneminde de gördük, başkalarında da gördük." diye konuştu.

Alandakilere, "Sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa" sözünü hatırlatan Erdoğan, herkesin yetki ve güç sahibi olması halinde işlerin yürümeyeceğini söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Herkes işini bilecek. Türkiye'yi göz göre göre anayasa kitapçıklarının fırlatılarak istikrar ve güven ortamının yerle bir edildiği o günlere geri döndürmeye bizim gönlümüz razı değil. Millet yetkiyi ve sorumluluğu kime verdiğini oyunu kullanırken bilecek, tercihini de ona göre de yapacak. Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Terörle mücadelemizi neticeyi ulaştırabilmemiz için, bölgedeki mücadelelerden başarıyla çıkabilmemiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonları için yol açmamış oluruz. Gaziantep'te 56 kardeşimizin şehit edildiği olay var ya, o olay bizim Cerablus'a girmemize işaret oldu. Oraya ziyarete geldim ve arkadaşlarıma dedim ki 'Artık durmak yok, kim ne derse desin artık şimdi Suriye'ye giriyoruz'. Ondan sonra Cerablus'a girdik. Durmadık, ardından Er Rai'ye girdik. Şimdi oralarda sahipleri var. Dabık'a indik, El Bab'a indik. Şimdi El Bab da hamd olsun halloluyor."

"DEAŞ denilen o katil sürüsü..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonraki süreçte Menbiç'in olduğunu belirterek, "Eğer ABD ile, koalisyon güçleriyle, Suudi Arabistan'la, Katar'la mutabık kalırsak, Rakka'yı da DEAŞ denilen o katil sürüsünden temizleyeceğiz." dedi.

Alandakilere, "İşte biz bunun için ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için kararımız..." diye soran Erdoğan, "Evet" karşılığını aldı. Alanı dolduranlardan kapı kapı dolaşmalarını, akrabalarını, dostlarını aramalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gaziantep, Gaziantepli ülkesini, milletini sever, geleceğine sahip çıkar ama bunları sözde bırakmaz. Emeğiyle, alın teriyle, becerisiyle, gayretiyle vatan sevdasını üretime, ticarete dönüştürür böylece hem kendisi kazanır, hem ülkesine kazandırır." ifadesini kullandı.

Suriye'nin kuzeyinde, Tendürek Dağları'nda, Bestler Deresi'nde, yurdun çeşitli yerlerinden terörle mücadeleyi sürdüren askere, polise, köy korucularına şükranlarını ileten Erdoğan, şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

Toplu açılışı yapılacak eserlere ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımlarda eğitim, sağlık ve spor tesislerinin öncelikli yer aldığını dile getirdi. Kentteki yatırımların devam ettiğini aktaran Erdoğan, Gaziantep'in Türkiye'de örnek bir şehir olmaya yönelik adımlar attığını vurguladı.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'e gelmeden önce sokaklarda davullarla mehter marşlarını çalan gruplar "evet" tişörtüyle gösteriler yaptı.

Gaziantep Havalimanı'nda kendisine, üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı 1 numaralı forma hediye edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen Gaziantepli futbolcularla bir süre sohbet etti.

Açılış töreninde, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile milletvekilleri ve diğer yetkililer hazır bulundu. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan da açılışta yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreni sırasında yanına gelen bir çocuğu severek kendisine hediye verdi.

Erdoğan ve beraberindekileri kurdele keserek, yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını yaptı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cerablus Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title