Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokyo'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezi ziyaretinde, İslam dininin barış dini olduğunu vurgulayarak, "Dinimizin bu çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü ya da örgütleri de var. Bu terör örgütleri de ne yazık ki dinimize gölge düşürüyor. Başta DAİŞ gibi terör örgütleri, bunlar İslam'a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde zerre kadar yeri yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Japonya'ya yaptığı iki günlük resmi ziyaretinin ilk durağı başkentteki Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezi oldu.

Camiye eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, cami imamı Muhammed Raşit Alas karşıladı.

Akşam namazını burada kılan Erdoğan, ardından cemaatle tokalaşarak bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezi hatıra defterini de imzalayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Japonya ziyaretim sırasında kadim, Türk-Japon dostluğunun en güzel sembollerinden biri olan Tokyo Camii'nde kardeşlerimle bir araya gelmenin, hasbıhal edip hasret gidermenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Mimarisiyle, tezhip, hat ve çinileriyle her bir köşesine işlenmiş el emeği, göz nuru eserlerle Tokyo Camii, İslam estetiğinin ve Türk-Osmanlı sanatının en müstesna örneklerini bünyesinde barındırıyor. Şüphesiz her cami bir ibadet mekanı olmanın yanında, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin, insan sevgimizin ve hoşgörümüzün de yuvasıdır. Japonya'nın en büyük camisi olan, görenleri kendine hayran bırakan Tokyo Camii'nin de bu amaca hizmet edeceğine inanıyor, caminin bugünlere gelmesinde emeği olanları gönülden tebrik ediyor, bu vesileyle tüm kardeşlerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."

"Dinimizin çağrısı bellidir"

Erdoğan, Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, İslam dininin bir barış dini olduğunu vurgulayarak, "Dinimizin çağrısı bellidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış dini olmanın ötesinde de tüm dünyaya verdiği mesajlarla temelde insanlığın şu anda içinde bulunduğu bu terörün egemen olduğu dönemlerde, İslam'ın bu barış çağrısı, tamamıyla savaşlardan uzak olan bir dünyanın kurulmasına yönelik çağrısı, inanıyorum ki her geçen gün artarak daha fazla kabul görecektir" diye konuştu.

İslam dininin bu çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü ya da örgütlerinin olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu terör örgütleri de ne yazık ki dinimize gölge düşürüyor. Başta DAİŞ gibi terör örgütleri, bunlar İslam'a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde zerre kadar yeri yoktur" ifadesini kullandı.

Batı dünyasının da İslam dinine gölge düşürmeye yönelik kampanyalarına dikkati çeken Erdoğan, "Örneğin işte sıfatlar getirerek, 'İslami terör'... Ama bir Hristiyan terör demiyorlar, bir Musevi terör demiyorlar. Bunların içinde benzer şeyler çok oluyor" dedi.

"Bunu biz yine insani, vicdani, İslami değerlerimizden hareketle yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada insanları insan olduğu için sevdiği, nizami noktada her türlü olumlu yaklaşım gösterdiği bir dünyayı birlikte kurmayı temenni ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşte şu anda biz eğer 2,5 milyon mülteciyi Türkiye'de ağırlıyorsak, misafir ediyorsak ki bunun 2 milyon 200 bini Suriye, 300 bini Iraklıdır. Bu hem İslami hem insani hem vicdani görevimiz olarak yaptığımızdır. Dünyanın diğer yerlerinde bizim bu gösterdiğimiz hoşgörüyü, bizim bu kucaklayıcı misafirperverliği gösteren bir başka ülke var mı veya bir başka kıta var mı? Sadece bir ülke olarak bunu yapıyoruz. Ama şu anda Avrupa'nın tümüne baktığımız zaman şu anda onlarda olanların sayısı 250 bini bile bulmuyor. Onda bir. Şu ana kadar yaptığımız harcamaya baktığınız zaman da 7 milyar 800 bin dolar harcama yapmış vaziyetteyiz. Bunu biz yine insani, vicdani, İslami değerlerimizden hareketle yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Japonya Tokyo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title