Haberler

Erdoğan: Ey İmamlar Niye Kaçıyorsunuz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tokatlılar Buluşması" etkinliğinde cemaate seslendi, "Ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Tokatlılar Buluşması" etkinliğine katıldı.

Erdoğan, kendisinin başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan iki polisin Türkiye'ye getirilmesine atıfta bulunarak "Niye kaçıyorsunuz yoksa bir suçunuz kalın burada. Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız" diyerek cemaate seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"15'lilerden ve tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Ben hiçbir şehidimizin kanının boşa akmadığına inanıyorum.

Bugünkü 15'lilere düşen Çanakkale ruhunu asla unutmamak, unutturmamaktır. O yüzden çocuklarımızı mutlaka Çanakkale Şehitliği'ne götürelim.

Çanakkale'yi hâlâ anlamayanlar var. Halbuki Selahaddin'in, Sultan Fatih'in verdiği mücadelenin devamıydı.

O anneler oğulları için dağlanmak yerine, yüz binlerin namusunu kurtardı diye seviniyorlardı.

"EY İMAMLAR NEREYE KAÇIYORSUNUZ?"

Paralel yapılanmasına karşı verdiğimiz mücadele de aynı tarihi sürecin bir parçasıdır. Şimdi soruyorum 'Ey imamlar niye kaçıyorsunuz?'. Bunlar arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil ha. Bunlar farklı suçları olan imamlar. Niye kaçıyorsunuz yoksa bir suçunuz kalın burada.

"VE ŞİMDİ İNLERİNDEN ÇIKARILIYOR"

Yani başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, kalkıp da başbakan hangi bakanla, başbakanla neyi konuşuyor bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüstsün, sen başbakanın yanında bir görevlisin ya, sen ne zamandan beri ajanlığa casusluğa başladın? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız orada yakalandınız. Dedik ya, bunları inlerinden çıkaracağız. Ve şimdi inlerinden çıkarılıyor. Bu yapıyla mücadele milletimizin kaderinde var.

"CUMHURİYET BİZİM İLK DEĞİL, SON DEVLETİMİZ"

Bu mücadelede milletimiz yanımızda. Bu mücadelede bize eğilmek yakışmaz. Biz sadece rükuda eğiliriz. Çanakkale'deki, Kutul Amare'de verilen mücadelemiz sonunda Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir.

Darbeler, vesayetler geride kaldı. Cumhurbaşkanını siz seçtiniz. Parlamenter sistem bekleme odasına girdi. 7 Haziran seçimini yeni anayasa için bir fırsata çevirmeliyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Romanya Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title