Haberler

Erdoğan: Teröre Karşı Tutumumuzdan Taviz Vermeyiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'le ilgili soruya "Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan IŞİD'le ilgili soruya, " Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir." cevabını verdi.

Resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

OBAMA'NIN IŞİD PLANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye ziyaretinde ana gündem Obama'nın IŞİD planı idi. Siz bu planı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, şöyle karşılık verdi:

"KERRY'NİN AÇIKLAMALARI ORTAK GÖRÜŞMEMİZİN İFADESİYDİ"

"Aslında konuyla ilgili sayın Kerry zaten açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar bizim müşterek görüşmelerimizin ifadesiydi. Bizim bu konudaki yaklaşımımız bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye'nin hassasiyetini kendileri ile paylaştık. Bu konuda zaten ülkemizde malum belli terör örgütleri ile mücadelemiz var. Bölgede de birçok terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşı da hassasiyetlerimiz devam ediyor.

"DAYANIŞMAMIZ DEVAM EDECEK"

"Gerek yabancı savaşçılar konusunda olsun, gerek ülkemizdeki terör örgütü mensupları konusunda hassasiyetlerimizi bundan sonra devam ettireceğimizi, özellikle müttefiklerimizle bu konuda olan dayanışmamız devam edecektir. Daha önce Yunanistan'la da bazı gelişmeler oldu. Ama dayanışma neticesinde birçok olumlu netice aldık. Bölgede Suriye olsun, Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun bütün bölgedeki istihbari bilgi paylaşımı olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye, Irak'taki son gelişmeler konusunda NATO zirvesinde hassasiyetimizi sayın Obama ve diğer ülkelerle paylaştık.

"TERÖRE KARŞI TUTUMUMUZDAN TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Temenni ederim ki burada atacağımız adımlar da özellikle insani yardım konusunda. Gazetelerdeki yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama John Kerry Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

hüseyin:

Sayın cumhurbaşkanı “türkiye''nin teröre karşı tutumu bellidir” ifadesiyle üstü kapalı bir açıklama yapmış oldunuz. kamuoyu bu açıklamanızı nereye çekerse oraya gider. Bu tutumun ne olduğuna dair daha anlaşılır bir şekilde açıklama yaparsanız kamuoyu aydınlanmış olur.

36
65
yanıtYanıtla
duman duman:

kamoyunun aydinlanmasini isteyen kim?

yanıt0
yanıt0
muhammet:

evet tayyip ve hukumetın terore karsı tutumu açık ve net el ustunde tutyor terorıstım dıyenı

18
61
yanıtYanıtla
deniz:

Terör örgütlerin başı Türkiye

10
56
yanıtYanıtla
Rifat:

Sen Neyin Basisin Ahoooy.

yanıt0
yanıt0
Duruşumuz belli:

Teröre karşı duruşumuz bellidir. Terörü bitirmek için teröristlerin emellerine hizmet edip hedeflerine ulaşmalarını sağlamak. Çözüm süreciyle bu yapılıyor. İşide tırlarla yardım gönderilirken bu yapılıyordu. Esedin dostu iran ı ikinci vatanımız denirken de bu yapılıyordu.

11
46
yanıtYanıtla
HADİ YALAN DE:

49 SADECE BİR SAYIDIR. . . SORULAMAZ. . . .

6
41
yanıtYanıtla
realist:

orta doguda kaç küresel ülkenin istihbarat çatışması var biliyomusun işid öyle dogrudan müslüman bir örgüt degil özel egitimli militanların oluşturdugu bir örgüt. Gülüyorum sizin gibi 80 sene icraat yapmayıp bir çivi çakmayıp 12 senede Türkiyeyi küresel güc haline getiren hükümete akıl vermeniz yokmu ulan siz yürüyen merdivenlere binmeyi ögrenin ilk önce :)))

yanıt0
yanıt0
rosalba:

Hala geveliyor ve ISID''a bir turlu terror orgutu diyemiyor, cunku destekliyorlar.

10
37
yanıtYanıtla
AVANAK FUAT AVNİ:

KATAR İŞİD JKONUSUNDAKİ İŞBİRLİĞİBNE KATILDI. O ZAMAN TÜRKİYEDE KATILIYOR DEMEK Kİ?YAZIK OLDU 49 rehineye.

4
40
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title