Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sorgun'da Halka Hitap Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörle mücadelede son ana kadar silahlı kuvvetlerimiz, polisimizle sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadelede son ana kadar silahlı kuvvetlerimiz, polisimizle sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında şehit düşen Özel Harekat Polisi Osman Belkaya'nın cenaze törenine katıldıktan sonra Yozgat'ın Sorgun ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Sorgun Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'ten brifing aldı. Daha sonra ilçe meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekbir sesleri ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları arasında alana girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek AK Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımları anlatırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Yozgat'ın tarihi bir an yaşadığını ve halkın doğrudan seçtiği ilk devlet başkanını ve Cumhurbaşkanını ağırladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Çanakkale Savaşı'nın sembol isimlerinden 'Kınalı Hasan'ın hemşehrilerini selamladığını söyleyerek sözlerine başladı. Erdoğan, "Kınalı Hasanlar eksik olmuyor. Cuma namazını Sorgun'da kılacaktık ancak Şefaatli ilçesinden polis memurumuz Osman Belkaya'yı şehit verdik ve bu nedenle cuma namazını Şefaatli'de kıldık. Milletimize başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele sırasında verdiğimiz şehit sayısı 300'ün üstü. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Milletimiz, bayrağımız, vatanımız için evlatlarını şehit veren tüm annelerin ellerinden öpüyorum. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' diye vatan korumasına koşan evlatlarımızın alınlarından öpüyorum. Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı ile tek milletiz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim bağımsızlık mücadelemiz var. O yüzden tek bayrak diyoruz" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

Konuşması "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile sürekli kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz kimseyi makamından dolayı sevmiyoruz. Bizi yaradan onları da yarattığı için seviyoruz. Tek bayrak, bundan başka bayrağımız var mı? Bu bayrak rengini şehidimizin kanından alıyor. Dünyada eşi benzeri yok. Hilal, o da bir bağımsızlık mücadelesinin simgesi. Yıldız, bilin ki her şehit bir yıldızdır. Bazı zavallılar operasyon yapmak istiyorlar. Siz ne zannediyorsunuz bu toprakları? Bu topraklar kuru bir toprak değil, şehitlerimizin kanı vardır. Onunla yoğrularak tek vatan olmuştur. Devlet içinde devlet yok, ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar. Pensilvanya'dan beddualar sallıyor. Ne oldu hangisi tutuyor? Tutmaz. Samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, bu milleti, bu ümmeti parçaladın. İflah etmeyeceksin. Bu devletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. Hala işin hakikatini bilmiyorlar. Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz. Kula kulluk etmeyiz. 'O dediyse doğrudur' mantığı ile hareket edenler var. Yolumuz bir asır önce ezanı susturmamak, bayrağı indirmemek için yedi düvele karşı yüreği ile mücadele veren ecdadımızın yoludur. Kurtuluş Savaşımızı vererek son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm kahramanları yad ediyorum. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlığı fırsat bilmek suretiyle Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz, bu yol hak yoludur dönmek bilmez yürürüz', kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Terörle mücadelede son ana kadar silahlı kuvvetlerimiz, polisimizle sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sorgun'a yıllar önce verilmiş bir sözüm var. Bu sözü de yerine getiriyoruz. Doğrudan Sorgun'un misafiri olmaya geleceğim demiştim. Sorgunlular'la beraberiz." - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Belkaya Şırnak Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title