Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizi Sırtınızdan Kimin Hançerleyeceğini Göremezsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip "Yeniden Büyük Türkiye Sempozyumu"nda konuştu. Cumhur başkanı Erdoğan, "İşte gördünüz saldırının nereden geleceğini tahmin edemezsiniz. İhanetin nereden geleceğini kestirm ezsiniz. Sizi sırtınızdan kimin hançerleyeceğini göremezsiniz. Yiğit ne diyor: Karşımdan gelerek, beni vursa gam yemeyeceğim. Ona diyeceğim ki erkekçe geldi beni öldürdü. Arkadan hançerleyerek vurduğu zaman o alçağa hazmedemiyorum diyor. Mesele bu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu aziz millet yüzyıldır, yeni Türkiye için mücadele verirken birileri de boş durmamış eski Türkiye'yi canlı tutmak için mücadele vermişti. Millet yeni Türkiye dedikçe, eski Türkiye'de ısrar etmişler. Türkiye büyüdükçe o aktörler eski Türkiye'yi diriltmek için gayret sarf ediyorlar. Terör, darbe girişimleri eski Türkiye'yi diriltme çabasıdır. Ekonomiye içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılar, eski Türkiye'yi o faizin yüksek enflasyonun bu noktada tahrik eden çalışmalar eski Türkiye'nin o lobilerinin gayretleridir. Hizmet maskesi altında vatanına ihanet edenlerin kirli mücadelesi, unutmayın eski Türkiye'yi diriltme çabasıdır. Dava şuurunu kaybedenler, hak mücadelesi sancağını yoruldum deyip bir kenara bırakanlar, okçular tepesini terk edip ganimet peşine koşanlar, ülkenin ve milletin yeşeren umutlarına haksızlık ederler" ifadelerini kullandı.

"SİZİ SIRTINIZDAN KİMİN HANÇERLEYECEĞİNİ GÖREMEZSİNİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte gördünüz saldırının nereden geleceğini tahmin edemezsiniz. İhanetin nereden geleceğini kestirmezsiniz. Sizi sırtınızdan kimin hançerleyeceğini göremezsiniz. Yiğit ne diyor: Karşımdan gelerek, beni vursa gam yemeyeceğim. Ona diyeceğim ki erkekçe geldi beni öldürdü. Arkadan hançerleyerek vurduğu zaman o alçağa hazmedemiyorum diyor. Mesele bu. Siz dost zannedersiniz, dost bildiğinizin iradesini, idrakini karanlık odaklara pazarladığını bilemezsiniz. Önemli olan her an uyanık olmak" açıklamasında bulundu.

"ÖZ ELEŞTİRİ BİZDE BU KONUDA MAALESEF YANILDIK YANILTILDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık konuşayım. Öz eleştiri. Bizde bu konuda maalesef yanıldık, yanıltıldık. Biraz da daha erken netice alabilecekken gecikmesinin sebebi bu olmuştur. Şimdi gerekirse canını ortaya koyup istiklal ve istikbal mücadelesini verebilmektir" dedi.

"DÖNEMİN BAŞBAKANI DİYENLER ŞİMDİ DÖNEMİN HAŞHAŞİLERİ OLDULAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin seçtiği bir Başbakan tutuklandı. Hapis edilip idam edildi. Senaryo aynı değişen bir şey yok. Bugün de senaryoyu yazmışlardı. Aynı senaryoyu yazdılar. Baktım ki senaryo eski senaryo ile baya aynı tıpa tıp. Aynı basım. Seçilmiş başbakana bu defa da dönemin başbakanı diyorlar. Ama siz buna müsaade etmediniz. 17-25 Aralık'ta bunu yapmak istediler. Ama maskeleri birlikte düşürdük. Dönemin başbakanı diyenler şimdi dönemin haşhaşileri oldular" ifadelerini kullandı.

"BEDDUA SEANSLARINI PENSİLVANYA'DA DÜZENLİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala beddua seansları düzenliyorlar. Mart'ta da düzenlemişlerdi. Şimdi de düzenliyorlar. Bu defa yer değiştirdi artık Pensilvanya'da düzenliyorlar. Akla hayale gelemeyecek yakıştırmalar yapıyorlar. Ne yakıştırırsanız yakıştırın, bilin ki sizin tuzaklarınızın üzerinde Allah'ın tuzağı vardır bunu böyle bilin" dedi.

"ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTEYENLER YENİ KUKLALAR ARAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapıyı bir maşa olarak kullanan üst akıl, kullandığı maşa beceriksiz çıkınca başka yollara sapacaktır. Eski Türkiye'ye dönmek isteyenler, yeni kuklalar arayacak. Uyanık olacağız. İnlerine girilince, hesap sorulmaya başlanınca ortalığı gürültüye vermeye başladılar. Bu konuda çok başarılılar" dedi.

"GİDİYOR AĞLAMA DUVARLARINDA MAZLUM EDASIYLA GÖZYAŞI DÖKÜYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gidiyor ağlama duvarlarında mazlum edasıyla gözyaşı döküyorlar. Bunların da bir ağlama duvarı var biliyorsunuz" dedi.

"ŞU ANDA BİZİM CEZAEVLERİMİZDE 7 TANE MAHKUM GAZETECİ VARDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de gazetecilerin, tutuklandığını, basının susturulduğunu iddia edecek kadar bunu da dünyaya ağlayarak, şikayet edecek kadar ilkesizler, pervasızlar. Maalesef ahlaktan yoksunlar. Bir grup eli kalem tutanlar ilan vermişler. Gazeteciler tutuklanmış, içeri atılmış vs. Şu anda bizim cezaevlerimizde 7 tane mahkum gazeteci vardır. Bu önemli toplantıda açıklamam lazım. Bunların bir grubu terörle ilişkilidir. Bir kısmı öldürme suçuyla ilişkilidir" dedi.

"NEREDE BU GAZETECİLER BELKİ ONUNLA BERABER BAŞKA ALINAN DA OLACAKTIR OLABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son operasyonda gözaltına alınan gazeteci de legal görünüm altında illegal bir yapının şekillenmesinde gayreti olanlar arasında. Onun dışındaki 3 kişi emniyet görevlileri. Nerede bu gazeteciler. Belki onunla beraber başka alınan da olacaktır, olabilir" dedi.

"GAZETECİ SADECE KALEM TUTMUYOR Kİ, YERİ GELİR SİLAH TUTAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey eli kalem tutanlar, gazeteciler suç işlemez mi? Suç işliyorsa bedelini ödemek zorundadır. Gazeteci sadece kalem tutmuyor ki, yeri gelir silah tutar. Cezaevlerinde olanların sayısını hesap kitap yapıp baksınlar. Türkiye aleyhine propaganda yapıyorlar" dedi.

"HAKARETİ İFTİRAYI IRKÇILIĞI NEFRET SUÇLARINI HER GÜN İŞLEYEBİLMEKTEDİR BUNU ŞAHSIMDA AİLEMLE YAŞIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye'deki kadar serbest değildir. İddialı konuşuyorum. O kadar serbesttir ki demokratik ülkelerde bile müsaade edilmeyen hakareti, iftirayı, karalamayı, ırkçılığı nefret suçlarını her gün işleyebilmektedir. Bunu şahsımda yaşıyorum. Kusura bakmasınlar ailem ile yaşıyorum. Onlara yapılan hakareti dünyanın hiçbir yerinde yapamazsınız. Bu hakaretin de yerden tavana sınırı yok. ABD'de bile bunu yapamazlar" diye konuştu.

"BU MANŞETLERİ AB İÇİNDE ATAMAZLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu manşetleri AB içinde atamazlar. Amerika'da daha geçen hafta gazeteciler gözaltına alındı. Anadolu Ajansı'ndan arkadaşımız yerlerde sürüklendi ama bunu görmediler" dedi.

"KENDİ ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞAN GAZETECİ KANLARINI TEMİZLEYECEKLERDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendileri yapınca susuyorlar. Başkası yapınca susuyorlar üstünü örtüyorlar. Ama Türkiye'de gazetecilik faaliyetinin dışında bir iddia ile gözaltına alınanları bizim aleyhimize kullanmaya kalkışıyorlar. Önce aynaya bakmaları lazım. Kendi ellerine, yüzlerine bulaşana gazeteci kanlarını temizleyeceklerdir. Öz eleştirilerini yapacaklarıdır" dedi.

"BİZ AB'NİN GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLİZ PARMAK SALLAYACAĞI AZARLAYAMAYA KALKIŞACAĞI BİR ÜLKE HİÇ DEĞİLİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz AB'nin günah keçisi değiliz, parmak sallayacağı, azarlayamaya kalkışacağı bir ülke hiç değiliz. Eski Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var. O günler geçti. O günler eski Türkiye'de kaldı" dedi.

"AVRUPA BİZİ ELEŞTİRECEĞİNE KENDİ İÇİNDE ARTAN İSLAMAFOBİ'YE ÇARE BULSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa bizi eleştireceğine gitsin kendi içinde artan ırkçılığa, ayrımcılığa İslamafobi'ye çare bulsun. Avrupa bizi eleştireceğine gitsin faili meçhul cinayetleri aydınlatsın.Yeniden büyük Türkiye'yi beraber kurduk, kuruyoruz. Sizler gibi yol arkadaşlarım olduğu için Rabbim'e hamd ediyorum. Çözüm süreci ve yeni anayasa süreci kapsamında bu işin mücadelesini sürdürmekte kararlıyız" dedi.

"İKTİDARA MUHALEFET YAPMASI GEREKEN ANA MUHALEFET, YA EĞİTİM BİRSEN'E YA KENDİSİNE MUHALEFET EDİYOR"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP'yi eleştiren konuşmasında "İktidara rakip olması gerekip de 6 ayda bir bizimle uğraşan ana muhalefet liderinin bu zamana kadar hep Memur-Sen diyordu. Şuranın birinci günü bunu Eğitim-Birsen'e indirerek muhalefet yapmaya başladı. Bu Türkiye için bu anlayış kayıptır. Eğitim Birsen için önemlidir. İktidara muhalefet yapması gereken ana muhalefet, ya Eğitim Birsen'e ya kendisine muhalefet ediyor. Bu da önemli bir şey. Bir sanatçının söylediği "Lider olmadığını biliyorum. Siyasetçi olup olamadığı da tartışılırö sözlerinin altına imzamı atıp geçiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title