Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin dokunulmazlıklar konusundaki tavrıyla ilgili, "Bugün nasıl olduysa geri döndüler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin dokunulmazlıklar konusundaki tavrıyla ilgili, "Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var ve bugün de hamdolsun 376'ya kadar çıktı. Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabii bu, yolu kısalttı. Ama referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti." dedi.

Erdoğan, Kültürpark'ta düzenlenen Rize Ticaret Odası Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her atılım döneminde olduğu gibi bugün de ayaklarına pranga vurulmaya çalışıldığını ve bu pranganın adının "bölücü terör örgütü" olduğunu söyledi.

2023 hedeflerini açıkladıktan sonra bu yolda yürümeye başladıklarında bir dizi engelin önlerinde sıralandığını ifade eden Erdoğan, Suriye'de yaşanan insani krizin, Gezi olaylarındaki teşebbüsün ve paralel ihanet çetesinin 17-25 Aralık darbe girişiminin aynı amaca yönelik birer hamle olduğunu söyledi.

Türkiye'yi durduramadıklarını görenlerin, en can alıcı kozları olan terör örgütünü yeniden harekete geçirdiklerini kaydeden Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki geri kalmışlık ve bir kısmı da terörden kaynaklanan sorunları kökten çözme konusunda ciddi bir mesafe alındığını belirtti.

Özellikle 2003 yılından itibaren bölgeye yapılan yatırımların, geri kalmışlık meselesini geride bıraktırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün eğitim, ulaşım ve altyapıda bölgenin, Türkiye'nin diğer bölgelerinde bulunan hizmetlerden daha geride olmadığını söyledi.

Hakkari'de bulunan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın yapımı sırasında dört müteahhit değiştiğini anlatan Erdoğan, her müteahhidin, tehdit aldığı için bırakmak zorunda kaldığını belirtti. Havalimanına roket atılması ve alanın silahla taranması nedeniyle de Türk Hava Yollarının orada seyahatlerini durdurmak zorunda kaldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi yeniden başlamak üzereler. Bunların insani, vicdanı... Hani diyorlar ya 'biz Kürtlerin temsilcisiyiz.' Hiç alakası yok, bunlar bir üst aklın kendilerine verdikleri talimat ile hareket ediyorlar. Temsilcisiysen niye yolları yapanlara engel oluyorsunuz? Havalimanlarını yapanlara niye engel oluyorsunuz, tehdit ediyorsunuz? Bu mühendisleri, öğretmenleri niye kaçırıyorsunuz? Camileri yıkanlar bunlar değil mi. Okulları yıkanlar, yakanlar bunlar değil mi? Oralarda okuyanlar benim Kürt kardeşlerimin evlatları değil mi? O camilerde ibadet edenler benim Kürt kardeşlerimin kendisi değil mi?

Terör destekli, parlamentoda olan siyasilerle, anamuhalefet partisi şu anda iş tutmuş durumdalar. Anamuhalefet partisinin başındaki ne diyor? Şahsımla alakalı çok çirkin ifadeler kullanıyor. Diktatör vesaire gibi. Bir de o diktatöre şimdi bazı şeyler de ilave ediyor. Diktatör bozuntusu gibi ifadeler kullanıyor. Önce sen aynaya bak. Eğer diktatörün Cumhurbaşkanı olduğu ülkeyse Türkiye, sana bunu söyletmezler, sana bunu konuşturtmazlar ve burada yaşayamazsın. Adeta ağızlarından salyalar akıyor. Kendilerinin de yanında olanların da. Bu millet yegane karar vericidir demokraside. Bir taraftan 'Atatürkçüyüm' diyeceksin, seçim sandıklarından bir gireceksin çıkamayacaksın, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, çıkamayacaksın. Sadece hakaretle netice almak isteyeceksin. ya alamazsın, bu millet sana yürü demez. Çünkü ahlaken sıkıntılısın."

"Referanduma gidilseydi millet yüzde 80'le ders verecekti"

Milletin kendisine hizmetkar olanı yolda bırakmayacağının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bak şu dokunulmazlıklarla ilgili ne dedi, 'biz destekliyoruz' dedi, değil mi? İşte iki gün önce yapılanda desteklediler mi? Desteklemediler ve iktidar partisiyle MHP beraberce yüklendiler, 350'yi, 54, 55'i, buraları yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var ve bugün de hamdolsun 376'ya kadar çıktı. Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabii bu, yolu kısalttı. Ama referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti. Onlar bunu gördü. Bölücü terör örgütünün desteklediği, o zaten hiç önemli değil. Onlar şu anda bu operasyonlarla devam eden süreçte kendilerine yeni bir gelecek hazırlamanın gayreti içindeler ama ben sevgili hemşehrilerime söylüyorum. Bu operasyonlar Güneydoğu'da Kürt kardeşlerimin, ülkemin neresinde olursa olsun, ister Gaziantep ister İstanbul'da, nerede olursa olsun nihai neticeyi alana kadar devam edecek.

Şehitlerimiz var ama güvenlik güçlerimiz bu yola çıkarken hepsi hedefine şehadeti koydu. Bu şehitlerimizin karşılığını da bütün kardeşleri çok kararlı bir şekilde aldılar, almaya devam ediyorlar. Bire on değil, bire 20-30. Bu devam edecek. Bizim bir şehidimiz, bire 20, 30 filan, bunlarla ölçülmez, ayrı bir konu. Hesabın sorulması çok önemli. Biz bütün o bölgelerde inşallah, kentsel dönüşüm, bütün bunlarla beraber kimin kime dost olduğunu, kimin kimin temsilcisi olduğunu göstereceğiz. Bütün alt ve üstyapısıyla bölgeyi yeniden inşa edecek ve oralardaki mücadelemizi inşallah önümüzdeki süreçte çok farklı bir şekilde devam ettireceğiz."

Yola çıkarken "Demokratik Açılım", daha sonra "Milli Birlik ve Kardeşlik" ve son olarak da "Çözüm Süreci" dediklerini ifade eden Erdoğan, "İstedik ki kimlik ve kültür alanındaki sorunları ortadan kaldıracak bir adım atalım. Bu adımı attık, bu dönemde ret ve inkar politikalarını sona erdirerek 79 milyon vatandaşımızın tamamıyla birlikte bölge halkının da her alanda kendini ifade edebilmesine, inancını ve kültürünü yaşayabilmesine imkan sağladık. Şimdi bazıları diyor ki demokraside bunların önünü açın. Kardeşim daha ne olacak? Girdin parlamentoda 80 temsilcin var. 80 temsilci ile parlamentoda bulunuyorsun ve bu sürecin içerisinde bütün benim Kürt kardeşlerimi, 80 tane milletvekili buldu ya, sokağa döküyorsun. Bu arada 53 tane insanımızın ölümüne neden oluyorsun. Ortalığı karıştırıyorsunuz, buna, kusura bakma da müsaade edilmez. Gelinen noktada önümüzde tek bir şey kalmıştı, o da terör örgütünün silahlarını tümüyle, bazıları bırakma filan diyor, bırakma değil betona gömme. Betona gömecek ve bunların haritası da koordinatları da devlete verilecek. Bir anda verilen sözlerin unutulduğunu, o güne kadar yapılan her şeyin yok sayıldığını, birtakım ellerin, güçlerin devreye girdiğini gördük." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kültürpark Türkiye Politika Güncel Haberler

title