Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani ile Türkiye'nin Ne Alakası Var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Köprübaşı Mahallesi'nde, babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Köprübaşı Mahallesi'nde, babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Yaptığı konuşmada, Kobani bahane edilerek Türkiye'deki huzura, istikrara ve güven ortamı ile kardeşliğe saldırıda bulunulduğunu anlatan Erdoğan, "Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var?" dedi.

Törende Güneysu'nun kendi bağrından, toprağından ve kendi evlatları içerisinden Cumhurbaşkanı çıkardığını ifade ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysulu olmakla iftihar ettiğini söyledi, "Milletimin ve ülkemin hizmetkarı olarak, Güneysu'nun da şahsımla iftihar etmesini sağlayacak, sizleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahcup etmeyeceğim" dedi.

"İSTİKRAR VE GELİŞME BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'inci Cumhurbaşkanı olarak ilk kez memleketi Güneysu'yu ve Rize'yi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı, geçen 12 yılda Cumhuriyet tarihinin en istikrarlı döneminin yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Ekonomisi, dış politikası, demokrasisi ve gelişmişlik düzeyi ile ülkemiz bölgesinde ve dünyada adeta yıldız gibi parladı, büyük bir kardeşlik, huzur ve güven ortamına kavuştu. Büyüyen ekonomisi, aktif dış politikası ve istikrarlı siyasi hayatı ile Türkiye Cumhuriyet'i yüzüncü yılı 2023'e çok daha gelişmiş, çok daha dinamik bir şekilde girmek için hazır hale geldi. Fakat bu istikrar ve gelişme birilerini rahatsız etti, ediyor. Türkiye'nin bu gelişmesi ve kalkınmasını hazmedemeyenler var. IMF'ye olan borcunu ödeyen, üstelik IMF'ye borç veren bir Türkiye var. Merkez Bankasındaki döviz rezervini ciddi manada yükselten Türkiye var. Bunlar rahatsız ediyor birilerini. Milli gelirini 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkaran bir Türkiye var. Dış borcunu milli gelire oranla yüzde 73'den yüzde 35'e düşüren bir Türkiye var. Bunlar rahatsız ediyor birilerini. Başlattığımız kardeşlik projesi meyvelerini verdikçe, bu millet 77 milyonu ile birbirine daha fazla sarıldıkça, birbiri ile dayanışmaya girdikçe birilerini rahatsız ediyor."

"KOBANİ İLE TÜRKİYE'NİN NE ALAKASI VAR"

Asılsız, yersiz ve temelsiz gerekçeler üretilerek gazetelerden, internetten Türkiye"yi istikrarsızlaştıracak iddiaların ortaya atıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler. Gezi olayları ile sokakları karıştırmak istediler, olmadı. 17 ve 25 Aralık darbe girişiminde bulundular, milletimizin feraset duvarına çarpıp yıkıldılar. Şimdi de Kobani diyerek aynı şekilde Türkiye'deki huzura, istikrara ve güven ortamı ile kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin en alakası var? İstanbul'un, Ankara'nın, Siirt'in, Diyarbakır'ın, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobani'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de, sığınmak istedi de içeri mi almadık? 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran bir Türkiye devleti var. Daha ne istiyorsunuz? Ama, Suriye ve Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin, öbür taraftan da kalkacak bir tanesi de diyecek ki, 'Sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım.' Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet, bayrak, vatan ve devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak. El vicdan, el insaf derler. 10 yıl önce Güneydoğu'da şöyle bir dolaşalım. Doğu'da bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, Siirt'te doğru dürüst havalimanı mı vardı? Hakkari'de havalimanı yapıyoruz. Her gün müteahhidin iş makinelerini yakarlar, tehdit ederler. Durmadan müteahhit değiştiriliyor. Niye, havalimanı yapacağız diye. Bu kadar kararlılık içerisindeyken bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın. Bir taraftan da diyeceksin ki, 'Bunlar Kürt'leri ihmal ediyor.' Kürt'leri ihmal eden sizsiniz. Kürt'lere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantıları da bu işin içinde. Gayet müsterih olun. Türkiye yağmacıların, vandalların çarkına kapılacak bir ülke değil."

"HEPSİNDEN HESAP SORULACAK"

Ülkenin kadim bir medeniyeti, asırları devşirmiş bir devlet geleneği olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

"Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık. O tuzakların her birini millet olarak bozmayı başardık. Askerimiz, polisimiz, istihbaratımız ve yargı mensuplarımız bu hadiseleri engellemek, hesap sormak için fedakarca çalışıyor. Bingöl'de polislerimize alçakça saldıranlar anında ölü olarak yakalandı. Bayrağımıza saldıran hainler anında yakalandı. Kirli saldırı hazırlığında bulunanlar suçüstü yakalandı. Hepsinden hesap sorulacak, hepsine gereken cevap en net şekilde verilecek. Milletimizden rica ediyorum. Huzurumuzu bozmak, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin oyunlarına gelmesinler. Gençlerimiz sabotajlara karşı ağır başlı tutumunu, itidallerini bozmasınlar. Vandallar, yağmacılar sokakları karıştırdıkça bizler kardeşlik bağlarımızı daha da sıklaştıracak, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Bu tuzakların hepsi boşa çıkacak. Türkiye'nin kaybedecek bir saniyesi yok. Bu engel ve tahrikleri aşacak, aydınlık geleceği çok daha hızlı, sağlıklı ve emniyetli bir şekilde inşa edeceğiz. Rabbim yardımını bizlerden eksik etmesin. Yolumuz bahtımız açık olsun."

Erdoğan konuşmasının ardından, babasının adını taşıyan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımını üstlenen Cemil Kazancı'ya plaket verdi, kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı daha sonra da, Artvin'in Hopa ilçesi ile kurulan canlı bağlantıyla Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını izledi. Erdoğan ve beraberindekiler, açılışı yapılan Kaptan Ahmet Erdoğan İmam hatip Lisesi'ni gezdi.

Daha sonra da Güneysu sakinlerine satranç takımı dağıtan Cumhurbaşkanı, annesi Tenzile Erdoğan'ın adını taşıyan hastane ile ilgili olarak bir kadının şikayetlerini dinledi, Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya ilgilenmesi yönünde talimatı verdi.

Töreni izleyenlere satranç takımı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın polislerle de görüştü ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra toplu açılış töreni için Rize il merkezine gitti. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güneysu Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title