Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar Emiri Ülkesine Döndüğünde Sürpriz Yaparak 53 Tane Arap Atı Gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılış töreninde konuştu. Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin Türkiye ziyareti sonrasında ülkesine döndüğünde, sürpriz yaparak Türkiye'ye 53 tane Arap atı gönderdiğini kaydeden Erdoğan, "Katar Emiri'ni de bu şekilde karşıladık. Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir'de. Bu atları inşallah himayemize alacağız. Bu şekilde bir süreç başlatacağız. Kültürlerinden, medeniyetlerinden kopuk olanların buradaki bu tesisi de eleştirecekledir" dedi.

"12 YIL ÖNCE BİZ BU GÖREVCE GELDİĞİMİZDE BATMIŞ TÜKENMİŞ BİR GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI VARDI"

Erdoğan, "12 yıl önce biz bu görevce geldiğimizde batmış tükenmiş bir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vardı. A'dan Z'ye her şeyde adeta dışa bağımlı bir Türkiye söz konusuydu. Ama şimdi Avrupa'da 1., dünyada 7. sıraya yerleşmiş bir Türkiye var. Zaman zaman muhalefet partilerinin ileri geri konuştuğunu görüyoruz. İnsan bunu hazmedemiyor. Atın bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri var" dedi.

"AT BURAKTIR"

Erdoğan, "Kaşgarlı Mahmut'un Divani Lügati Türk'ünde atla ilgili tam 180 tabire yer veriliyor. Ata verilen önem. Tarihimizde bu var. At çok asil bir hayvan. Atlar uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir. Aynı zamanda at buraktır. Peygamber efendimize miraç yolculuğunda eşlik eden mübarek hayvandır" dedi.

"YATIRIM BEDELİ 616 TRİLYON LİRA"

Yatırım bedelinin 616 trilyon lira olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim medeniyetimizde at Allah'ın bir nimeti, şefkatle yaklaşılması gereken bir hayvandır. Hangi toplum atla tanışmış, kaynaşmış, bütünleşmişse gelişme genişleme dönemine girmiştir. At aynı zamanda bir medeniyet kurma aracıdır. Geleneksel kültürümüzde cirit başta olmak üzere atla ilgili pek çok oyun bulunuyor" diye konuştu.

"ATLARLA KARŞILAMA GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRMEYE BAŞLADIK"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son dönemlerinde başlatmış olduğu bu atlarla karşılama geleneğini devam ettirdiklerini belirten Erdoğan, "Tarihimizin ve medeniyetimizin bu önemli sembolüne sahip çıkmak zorundayız. Abdullah Bey'in cumhurbaşkanlığının son dönemlerinde başlatmış olduğu bu atlarla karşılama geleneğini genişleterek devam ettirmeye başladık. Şu anda bizler 16 devletin bayraklarıyla bunu bütünleştirmek ve bu şekilde kendi geleneğimizi devlet başkanlarına bu şekilde sunalım istedik. Bu çok farklı bir havayı estirdi" açıklamasında bulundu.

"KATAR EMİRİ ÜLKESİNE DÖNDÜĞÜNDE 53 TANE ARAP ATI GÖNDERDİ"

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin Türkiye ziyareti sonrasında ülkesine döndüğünde, sürpriz yaparak Türkiye'ye 53 tane Arap atı gönderdiğini kaydeden Erdoğan, "Katar Emiri'ni de bu şekilde karşıladık. Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir'de. Bu atları inşallah himayemize alacağız. Bu şekilde bir süreç başlatacağız. Kültürlerinden, medeniyetlerinden kopuk olanların buradaki bu tesisi de eleştirecekledir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title