Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstedikleri kadar medyaları olsun, istedikleri kadar paralel medyaları olsun, istedikleri kadar Doğan medyası olsun, istedikleri kadar onların yandaşları olsun. Bunlar ne demişti? 'Artık muhtar bile olamayacak' onu bildiler. Hakikaten muhtar olamadım, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldum, başbakan oldum ve cumhurbaşkanı oldum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağını söylediğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi CHP YSK'ya gidiyor, MHP YSK'ya gidiyor, HDP yine YSK'ya gidiyor. Talepleri ne biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın, cumhurbaşkanını konuşturtmayın' Bunlar ne dediklerinin farkında değiller. Ben cumhurum, cumhurun başkanıyım. Beni buraya yetiren irade şu ya da bu değil karşımdaki cumhur, sizlersiniz. Gücümü önce haktan sonra halktan alıyorum. Ne oldular? Cevaplar verildi, ret, ret, ret. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, meydanlarda halkımızla beraber Rabia'mızı haykırmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Türkiye'de siyaset ve toplum mühendislikleriyle hükümetlerin kurulduğu ve yıkıldığı dönemleri geri getirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstedikleri kadar medyaları olsun, İstedikleri kadar paralel medyaları olsun, İstedikleri kadar Doğan medyası olsun, İstedikleri kadar onların yandaşları olsun. Bunlar ne demişti? 'Artık muhtar bile olamayacak' onu bildiler. Hakikaten muhtar olamadım, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldum, başbakan oldum ve cumhurbaşkanı oldum" dedi.

"Türk milletinin geleceği için planı, projesi, ideali, vizyonu olan varsa buyursun koysun ortaya karar verecek olan millet" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi çıkmış bazı projeler açıklanıyor. Dedim ki 'Bunları zatın biz açıklamıştık. Kanal İstanbul'u biz açıklamıştık, Kanal İstanbul'un her iki tarafında birer milyonluk iki şehir açıklamıştık. Lojistik merkezlerini açıklamıştık. Bir taraftan yapıyoruz bitiriyoruz. Ama bir taraftan İstanbul'u dünyanın hareket merkezi haline getirdik. Türk Hava Yolları dünyanın en fazla noktasına uçan bir havayolları haline geldi. Şimdi İstanbul'da yılda 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapıyoruz. Bunun maliyeti 12 milyar Avro, 25 yıllığına verdik, yapacaklar. Bu arada da bize 22 milyar lira kira ödeyecekler. Biz Asya ile Avrupa'yı hem denizin altında hemde denizin üstünden bağladık. Bunlarda bu planda var. Denizin üstünde birinci köprü, ikinci köprü, üçüncüsü de Yavuz Sultan Köprüsü, o da yapılıyor. Dünyanın bir numarası olacak, 4 gidiş, 4 geliş, en geniş köprü, ortasından da hızlı tren geçidi. Boğazın altından da Marmaray, Marmaray'dan 18 ayda 73,5 milyon yolcu taşındı."

-"Ülkenin durumundan, milletin halinden bu kadar habersizler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni proje dedikleri şeylerin büyük bir kısmı bizim Başbakanlığımız döneminde zaten hayata geçirdiğimiz konular. Mesela bir tanesi çıkmış 'Üniversite harçlarını kaldıracağız' diyor. Ayıptır ya. Üniversite harçlarını kaldıralı aylar oldu, yıllar oldu. Ülkenin durumundan, milletin halinden bu kadar habersizler" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Et ve Balık Kurumu'nu, Et ve Süt Kurumu olarak değiştireceğim diyor. ya onu biz zaten yaptık. Şu anda Et ve Balık Kurumu yok. Et ve Süt Kurumu var. Herhalde o dönemde Anayasa Mahkemesi kapısında nöbette oldukları için fark edemediler. Çünkü durmadan oraya gidip geliyorlardı. İşte bunlar eski Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.

Dün Nissibi Köprüsü'nün açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Olay bu" diye konuştu.

-"Bunların çocuklarının Porscheler var, onlarla geziyorlar"

Eski Türkiye koalisyonunun, "Diyanet İşleri Başkanlığını ve zorunlu din dersini kaldıracağını" söylediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili çok ağır ifadeler kullanıyorlar. Tuttular kaynak sorusuna cevap verdiler. 'Diyanet İşleri Başkanının altındaki Mercedes' Bu Mercedes'in değeri 320 bin lira ve kaynak oymuş. Bende dün sabah aradım Diyanet İşleri Başkanını, dedim ki 'Cumhurbaşkanlığı makamındaki zırhlı Mercedeslerden bir tanesini makamınıza tahsis etmek istiyorum' tahsisi yaptım ve zırhlı bir Mercedes Diyanet işleri başkanımızda. Diyanet İşleri makamı böyle oyuncak mı? Bunların çocuklarının  Porscheler var, onlarla geziyorlar. Ama ne yazık ki benim dindar Kürt kardeşlerim bunların karşısında duruşunu sergilemedi. Ama inanıyorum ki 7 Haziran'da gereken cevabı verecektir."

"Bizde etnik milliyetçilik yok, biz Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüyü ve Abazayı kim varsa yaratılanı Yaradandan ötürü seviyoruz" sözlerini kullanan Erdoğan, "Türkü ne kadar seviyorsam Kürdü de o kadar seviyorum. Arabı da, Zazayı da, Gürcüyü de, Lazı da, Abazayı da, Romanı, Boşnağı, Arnavut'u o kadar seviyorum" diye konuştu.

"Muhalif medya kuruluşlarına, iş adamlarına, onların varlıklarına el koymak istiyorlardı, şimdi Merkez Bankası rezervi 122 milyar dolar oldu ya bunlar kafayı oraya taktılar" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Merkez Bankası'nda ne vardı? 22,5 milyar dolar, şimdi 122 milyar dolar. Biz ekonomiyi bu hale getirdik. Bunlar milleti tekrar IMF kapısına götürmek istiyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kar eden bir SSK almıştın ama onu zarar eder hale getirdin. Senin döneminde hastanelerimizin hali belliydi. Sen önce şu hastanelerin hesabını bir ver, ondan sonra senin açıkladığın bu programlar, şunlar bunlar, bir irtibat kuralım, değerlendiririz."

-"Hiçbir zaman güç odaklarıyla pazarlığa oturmadık"

Siyaset hayatının hep çetelerle, vesayet ve sırtını belli merkezlere dayamış güç odaklarıyla mücadeleyle geçtiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi yolculuğumda dayandığımız iki merci var. Öncelikle bize bu canı bahşeden Rabbimize inandık, ona teslim olduk, ona itimat ettik. En zor günlerimizde, sabır taşımızın çatladığı zamanlarda elimizi semaya açtık ve 'Hak şerleri hayr eyler, zannetme ki gayr eyler, arif anı seyreyler.. Mevla görelim görelim neyler, neylerse güzel eyler' böyle dua ettik. Hakkımızda ne takdir buyurulmuşsa ona boyun eğdik. Bir diğer sığınağımız ise aziz milletimizdir. Anadolu'nun müşfik yüreği sizlerde bizi asla yalnız bırakmadınız, sahip çıktınız. Siz, bize emaneti tevdi ettiniz, bizlerde onu Sütçü İmam gibi, Rıdvan Hoca  gibi namusumuz bildik, mücadelemizi verdik. Hiçbir zaman güç odaklarıyla pazarlığa oturmadık, hiçbir zaman boğaz medyasıyla gazetesini, kalemini kurşun gibi kullananlarla iş tutmadık. Biz bugünlere manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. 40 yıllık siyasi hayatımda birçok kez itibar suikastine uğradım. Olmadık iftiraların, karalama kampanyalarının hedefi olduk. Bana, şahsıma, aileme, arkadaşlarıma, hatta devletin kurumlarına en ağır şekilde hakaretler ettiler. Linç etmeye çalıştılar. En küçük bir eleştiri, itiraz, dik duruş karşısında da 'basın özgürlüğü' deyip ortalığı velveleye verdiler. Geçmişte bunun arkasına sığındılar, tetikçilik yaptılar, siyaset mühendisliği yaptılar, bundan fayda devşirdiler, rant elde ettiler. Şimdi de aynısını yapmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar. Biz bunlara eyvallah etmeyiz. Aba altından sopa gösterenlere, bizi rahmetli Menderes'in, Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlere boyun eğmeyiz."

Erdoğan, "Şimdi çıkmışlar, '12 Eylül dönemini özlüyoruz. Onlar daha insaflıydı' diyorlar. Evet biz, sizlerin 12 Eylül darbelerini bile özlediğinizi gayet iyi biliyoruz. Adaleti bir sağdan, bir soldan asmak olarak görenlerin, bunları nasıl beslediğini, büyüttüğünü benim milletim çok iyi biliyor. Bunların darbeye nasıl selam durduğunu milletim çok iyi biliyor. Darbecilerle el ele verip ülkeyi nasıl bir uçuruma sürüklediklerini milletim gayet iyi biliyor. Öyleyse 7 Haziran çok önemli" dedi.

Vatandaşlara, seçimlerde demokratik haklarını ihmal etmemeleri çağrısında bulunan Erdoğan, "Bugünlere kolay gelmedik. Tehditler, kumpaslar, ekonomik operasyonlar, aklınıza ne gelirse yaptılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beraber yürüdük biz yollarda" şarkısının sözlerini alandakilerle birlikte tekrar ederek, konuşmasını tamamladı.

Notlar

Toplu açılış töreninin yapıldığı Müftülük Meydanı'nda, "Madalyalı kahraman şehre hoşgeldiniz", "Sen yeter ki önden yürü biz kefenimizle dimdik arkandayız", "Reis biz seni mısra mısra sevdik, hece hece gölümüze yazdık, Maraş'ta şairler şiir, sen Türkiye'de destan yazarsın" yazılı pankartlar asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra toplu açılış törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal da katıldı.

Erdoğan imam hatip liseliler tarafından hazırlanan bir kitabı da imzaladı.

Göksun Tünelleri'nin açılışı için orada bulunan eski Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ile canlı bağlantı kuruldu ve açılış kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müftülük Meydanı'na geldiği Cumhurbaşkanlığına ait otobüsten indiği sırada, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimleri için bağışta bulunan 103 yaşındaki Zeynep Bekereci ve 84 yaşındaki Sultan Akdeniz ile bir süre görüştü.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title