Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Niye Batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Niye Batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor? Neden? Bu bölücü terör örgütünü neden bizim ülkemizin başına musallat ediyorlar? Silahlarını veriyorlar, paralarını veriyorlar, bunları desteklerken ne yazık ki bize karşı da dürüst davranmıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, PKK'nın güdümündeki siyasetçiler var, bak kaçıyorlar, kaçmaya başladılar. Kaçacaklar, başka çareleri yok." dedi.

Erdoğan, İzmir'de, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, son 13 yılda ise 18 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsattı.

İzmir ve İstanbul arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Osman Gazi Köprüsü'nün açılışının 30 Haziran'da yapılacağını bildiren Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Size bir müjde veriyoruz, inşallah bayramın hemen öncesinde Osman Gazi Köprüsü'nü açıyoruz. Nere ile bütünleştiriyoruz, Orhan Gazi ile bütünleştiriyoruz. 40 kilometre otoyol ve bunlar bir şeyi gösteriyor; İzmir-İstanbul kaç saatti eskiden? 8 saat, 8.5 saat. Şimdi 3 saat, 3.5 saat. Buraya düşüyor. Kaza riski azalıyor. Bir de öyle bir yolculuk yapacaksınız ki yollar maşallah pırıl pırıl. Yolların sağı solu ya yeşil orman ya da deniz. Bunları görerek yolculuk edeceksiniz. Yeri gelecek 'hadi şurada bir duralım, piknik yapalım' diyeceksiniz. Modern Türkiye'nin temel taşları. Ne diyorduk, yol medeniyettir. İşte medeni olmanın bunlar işaret fişekleri."

Erdoğan, 26 Ağustos'ta da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışının yapılacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bakınız, o da bitmedi yıl sonuna kadar Boğaz Köprüsü'nün altında Avrasya Tüneli'nin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altında yürütüyoruz. Sadece Binali Bey'in Ulaştırma Bakanlığında Marmaray'ı biliyorsunuz açtık, 3 yıl oldu. O günden bugüne Marmaray'dan kaç kişi geçti biliyor musunuz, 130 milyon. Biz buyuz be. Bu lafla olmuyor. İcraat icraat. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere, bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi sıra nereye geldi? Bir Kanal İstanbul. Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Sayın Başbakan'dan burada tabi bir şey daha istiyorum. Çünkü daha önce Başbakanken mutabık kalmıştık, şimdi de buyursun kendisi Başbakan artık. O zaman bana verdiği sözü vardı, neydi, Çanakkale Köprüsü'nü yapacağız ve bu millet yapar mı, yapar."

- "PKK'nın güdümündeki siyasetçiler var, kaçıyorlar"

"Niye Batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor? Neden? Bu bölücü terör örgütünü neden bizim ülkemizin başına musallat ediyorlar? Silahlarını veriyorlar, paralarını veriyorlar, bunları desteklerken ne yazık ki bize karşı da dürüst davranmıyorlar." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne yaparlarsa yapsınlar. PKK'nın güdümündeki siyasetçiler var, bak kaçıyorlar, kaçmaya başladılar. Kaçacaklar, başka çareleri yok. Biz diyoruz ki ey terör örgütü, ya silahları teslim edip betonu gömeceksin üzerine, koordinatlarını vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikten sonra durmayacak. Güneydoğu'da, Doğu'da, ülkemin neresinde olursa olsun askerimizle, polisimizle, köy korucumuzla evvel Allah bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesine işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim Rabiamız var. 'Tek millet' dedik biz, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla velhasıl 79 milyon tek millet. İki, 'tek bayrak'. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Şu bayrağın güzelliğine bak. Bu destan kolay yazılmadı. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Eğer bir toprak vatan olacaksa, uğrunda ölecek şehitlere ihtiyaç var. Ne diyor şair, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Olay bu. Dört, 'tek devlet'. Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Çıkmış bir paralel devlet. Garip bir şey, başındaki nerede? Pensilvanya'da. Pensilvanya'da bunun lisansını verenler kim? İşte oyunu anlıyor musunuz, tuzağı anlıyor musunuz, üst aklın kimler olduğunu anlıyor musunuz? Başka yerde üst akıl aramayın. Onlara, orada oturma iznini verenler, 400 dönüm araziyi tahsis edenler, kendilerine söylememize rağmen onları orada koruma altına alanlar üst aklın ta kendisidir."

"Adı 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak kayda girdi"

Milli Güvenlik Kurulunda, "legal görünüm altındaki illegal örgütler" hakkında karar verildiğini hatırlatan Erdoğan, "Adı 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak kayda girdi ve Bakanlar Kurulumuza tavsiye kararını gönderdik. Bakanlar Kurulumuz da kararını verdi ve onay için bize geldi. Biz de onadık ve şimdi bu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne artık giriyor. Bu milleti parçaladılar, bu milleti parçalayanlara biz bu ülkede fırsat vermeyeceğiz. Bunun hesabını verecekler. İşte kimisi kaçıyor, kimisi de cezaevlerinde şu anda yargılanıyor. Bu süreç böyle devam edecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, "Şimdi son olarak ben sizden şunu istiyorum, hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey İzmir'i hatırlatıyor. İnanıyorum ki İzmir bundan sonra daha bir başka olacak." diyerek tamamladı.

Notlar

Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ı havalimanında çok sayıda vatandaş karşıladı.

Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın birlikte fotoğraflarının bulunduğu, "Hep beraber biz büyük Türkiye'yiz", "Yolunuz yolumuz, sözünüz sözümüzdür", "Cumhurun başkanı İzmir'in başının tacı", "Türkiye'nin başbakanı İzmir'in başının tacı" yazılı pankartlar asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının öncesinde Torbalı Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi.

Recep Tayyip Erdoğan, alana gelişinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile alandakileri selamladı. Kalabalık Erdoğan'a, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ve cep telefonlarının ışıklarını yakarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hitabı sırasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da otobüsün üzerinde yerini aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Semiha Yıldırım İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title