Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri yıllarca İzmir'i istismar ederken biz 12 yıl boyunca İzmir'e sadece hizmet ettik. İzmir'e son 12 yılda yapılan yatırımlarla ondan önceki tüm dönemlerde yapılan yatırımları lütfen bir karşılaştırın. Havalimanının durumunu karşılaştırın, yolların durumunu karşılaştırın, hastanelerin, okulların durumunu karşılaştırın. Göreceğiniz tek şey 3 kat, 5 kat, 10 kat artan hizmet olacaktır" dedi.

Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde hayata geçirilen 626 yatırımın İzmir'e ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Toplamda 30 milyar lira, eski rakamla 30 katrilyon lira yatırım yaptık. 12 yılı aşkın başbakanlık döneminde yaptığımız doğru yatırımlarla İzmir'deki ihmal edilmişi ayağa kaldırdık" diye konuştu.

İzmir'in hizmetin kadrini kıymetini bileceğini belirten Erdoğan, "12 yılda bin 340 okul yaptık İzmirimize ve 30 bin tablet bilgisayar verdik. Faaliyete geçen 4 yeni üniversiteyle İzmir tam bir eğitim şehri oldu. Sağlık alanında bugüne kadar yapılan tesislere, hizmetlere ek olarak 2 bin 60 yatak kapasiteli Bayraklı Şehir Hastanesinin inşası sürüyor. Ayrıca bin 200 yatak kapasiteli Tınaztepe Şehir Hastanesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Böylece İzmir sadece bölgesinin değil ülkemizin de en önemli sağlık merkezlerinden biri haline geliyor" ifadesini kullandı.

-"İzmir'in çehresini değiştirdik"

Ulaşımdaki projelerle İzmir'in çehresini değiştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek hızlı tren hattının ilk bölümünün yapımının başladığını, ikinci kısmıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul-İzmir otoyolunun ile İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatlarının devam ettiğini anlattı. Erdoğan, "3 hafta önce gittim, helikopterle üzerinde dolaştım. Bakayım dedim köprü ne alemde? Maşallah devam ediyor. Otoyolun tamamı bittiğinde İstanbul'a aracınızla 3,5 saatte gideceksiniz. Can güvenliği, araçtan yakıt tasarrufu hepsi burada var. İzmir için en önemli Çandarlı Limanı'nın altyapı işleri bitti, üst yapı işlerine bu yıl başlanıyor, yat limanları, balıkçı barınakları gibi projeler devam ediyor" dedi.

İzban'ı Torbalı'ya kadar uzatarak Çiğli'yi Selçuk'a bağladıklarını ifade eden Erdoğan, "İzban'ın sadece şehir içinde tüm bölgenin ulaşım hattına getirilmesinde büyük emekler var. Kemalpaşa-Turgutlu arasında yaptığımız demiryoluyla bölge ekonomisine yeni hayat damarı açtık. Çevre yolu ve Konak Tüneli şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlattı. Küçük Menderes Ovası'nı boydan boya kat eden bölünmüş yolun çalışmaları da hızla sürüyor" bilgisini paylaştı.

-"Milletimize verilmiş sözümüz var"

Allah'tan başka kimsenin huzurunda eğilmediklerini, eğilmeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin yoluna aynı gayretle kararlılıkla devam ettiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim milletimize verilmiş sözümüz var. Benim burada belirtmek istediği husus şu, birileri yıllarca İzmir'i istismar ederken biz 12 yıl boyunca İzmir'e sadece hizmet ettik. İzmir'e son 12 yılda yapılan yatırımlarla ondan önceki tüm dönemlerde yapılan yatırımları lütfen bir karşılaştırın. Havalimanının durumunu karşılaştırın, yolların durumunu karşılaştırın, hastanelerin, okulların durumunu karşılaştırın. Göreceğiniz tek şey 3 kat, 5 kat, 10 kat artan hizmet olacaktır."

Gazeteci Savaş Ay'ın 1998'de SSK hastanelerinin durumu ile ilgili hazırladığı programı anımsatan Erdoğan, "Hastane deyince akla ne gelir hijyen gelir. O dönemi yaşayanlar bilir, ne çilelerdi onlar. Aman Allah'ım. İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Şimdi böyle bir sıkıntı var mı. Şimdi tüm hastanelerden faydalanabiliyor muyuz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla ayrımcılık kaldı mı? Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü severiz dedik" ifadesini kullandı.

-"Yalan söylüyorlar"

Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadan 81 vilayetin, 78 milyon nüfusun tamamına aynı hizmeti götürmenin gayretinde olduklarını, yola milletin hizmetkarı olarak çıktıklarını, kimseyi ötekileştirmediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"İzmir'den tüm Türkiye duysun; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bu yola böyle çıktık. Afyon'dan böyle çıktık. Bugüne böyle geldik, böyle devam edeceğiz. Millet ne demek biliyor musunuz? Farklı etnik unsurları bağrında bulunduran ve buluşturan yapı. Millet bu. Bizim tek millet anlayışımız bu. Tek bayrak diyeceğiz işte bayrağımız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.  İkincisi tek vatan. 780 bin kilometrekareyle vatan topraklarımızın üzerinde kimse bir operasyona girişemez giremez. Devlete yönelik bir operasyona asla müsaade etmeyiz.

Şimdi birileri çıkmış ne diyor? Diyorlar ki bakın çok enteresan. Değerli kardeşlerimiz bizim millet anlayışımıza farklı yaklaşıyorlar. Neymiş biz Kürtlerin temsilcisiymişiz, kendileri söylüyorlar. Yalan söylüyorlar. Bir zamanlar CHP şunu söylüyordu:  'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi de bu HDP çıkmış ne diyor, aynı şekilde o da bunu değişik bir versiyonla kullanıyor. Diyor ki:  'Kabe Arap'ın olsun bize Taksim yeter' diyor. 1 Mayıs'ta söyledikleri bu. Bizim Kabemiz, tektir ama bunlar hala benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyorlar."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Bayraklı İstanbul İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title