Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da "Tokatlılar Gecesi"Ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biliyorsunuz, yıllardır Avrupa ülkeleri demokrasi ve insan hakları karnesi düzenliyor. Ülkemizin Avrupa Birliği üyeliğini, eften püften sebeplerle, olmadık bahanelerle, sürekli erteliyorlar. Yarım asırdır bizi oyalıyorlar. Halbuki Türkiye, G-20 üyesi olarak dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri. Demokraside, işte 15 Temmuz'da olduğu gibi, darbecileri hezimete uğratmış, destan yazmış bir ülke. Özgürlükler konusunda inanın birçok Avrupa ülkesinden fersah fersah ilerdeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Tokat Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Tokatlılar Gecesi"nde yaptığı konuşmada, milletten aldıkları güçle bu ülkeye ve bu aziz millete hizmet etmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Kefeni giyerek çıktıkları bu yolda, Haktan ve halktan başka hiçbir güce boyun eğmediklerini belirten Erdoğan, "Türkistan'dan Balkanlara, Afrika'dan Asya'ya kadar nerede bir mazlum varsa göz yaşını silmek, yarasını sarmak için mücadele ettik. Bugün hangi dost ülkeyi ziyaret etsek, kardeşlerimiz, bizi bağrına basıyor. Ne zaman Türkiye'nin adı zikredilse kardeşlerimizin gözleri parlıyor. Ülkemizin ekonomide, demokraside, milli iradeye sahip çıkmaya gösterdiği başarılar, yıllardır başka güçler tarafından sömürülen ülkeler için umut oluyor. Özellikle savunma sanayi ve büyük yatırımlar konusundaki başarılarımızın çok yakından takip edildiğini görüyoruz." diye konuştu.

"Meyve veren ağaç taşlanır" diyen Erdoğan, "Ah kardeşlerim ah. Düşünün ya... Şu Boğazın altından Marmaray geçti. Marmaray'dan yılda geçen insan sayısı ne oldu, biliyor musunuz? 200 milyonu buldu. Bakın 4 dakikada, 5 dakikada, Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya. Ne çileler çekiyorduk, biz değil mi? O köprünün üzerinden aracımızla geçerken, otobüslerle vesaire. Her şeye başvurulduğu halde çile çile, çile... Bir Marmaray bütün olayı halletti. Şimdi arabanla mı geçeceksin? Onun için de ne yaptık? Avrasya Tüneli'ni yaptık. Avrasya Tüneli'yle niye, araçlı arabayla niye? Bizim derdimiz var. Biz bu millete aşığız. Hizmete evet diyenlerin bir şey yapması lazım. Öyle mi? Ha öyleyse bir şey yapalım dedik. Ne yapalım? Dedik ki mademki bizim ecdadımız Fatih, gemileri karadan yürüttü, biz de gemilere değil ama araçları denizin altından yürüteceğiz. Yürüttük mü? Marmaray'la da raylı sistemi yerleştirdik mi? İşte 16 Nisan, bu demektir. Yani lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat, icraat, icraat... Bunların dikili taşı var mı? Türkiye'nin bu başarı hikayesinin mazlumlara ilham kaynağı olması, hem içeride hem de dışarıda birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ediyor. Ortadoğu'ya, Afrika'ya baktıklarında sadece altını, petrolü, elması görenler, kaynakları sömürmek için kardeşi kardeşe kırdıranlar, ülkemizin duruşunu kendileri için tehdit olarak görüyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, açık ve net konuşacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz yıllardır Avrupa ülkeleri demokrasi ve insan hakları karnesi düzenliyor. Ülkemizin Avrupa Birliği üyeliğini, eften püften sebeplerle, olmadık bahanelerle, sürekli erteliyorlar. Yarım asırdır bizi oyalıyorlar. Halbuki Türkiye, G-20 üyesi olarak dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri. Demokraside, işte 15 Temmuz'da olduğu gibi, darbecileri hezimete uğratmış, destan yazmış bir ülke. Özgürlükler konusunda inanın birçok Avrupa ülkesinden fersah fersah ilerdeyiz. Yatırımlar noktasında şimdi soruyorum size, Osman Gazi Köprüsü. Ah gel İzmit'i dolan, çile mi çile. Ama şimdi hemen bakıyorsun Dilovası'nın oradan gir, taa karşı taraftan, 3- 4 dakika da Yalova'dan çık, İznik, Bursa. Ne günlere geldik değil mi? Bu yapılanlarda huzur var mı? Rahatlık var mı? Saadet var mı? Bunlar kim için? Benim milletim için. Biz ne dedik yola çıkarken. 'Biz bu millete hizmetkar olmaya geliyoruz, efendi olmaya değil.' dedik. Hizmetkar olmanın anlamı bu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Ne yaptılar? Birileri aldılar gençleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün altına pankartlarla filan, oralarda, gösteriler yaptılar. Neymiş? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatını durduracağız. Siz ne yapıyorsunuz ya? Durun bakalım. Biz bu millete hizmet edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Bunlar bu ülkede tüm bu hizmetlere 'hayır' diyenler. Ama bu köprüyü yapanlar bu ülkede, bu hizmetlerle 'evet' diyenler. Farkımız bu. İşte 'Evet ne demektir?' diyenlere böyle tanımlayın. Ne oldu? 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık mı? Açtık. Oradan da Asya'yı Avrupa'yı birbirine bağladık mı? İşte 'evet' bu demek . Engellere rağmen 'hayır'cılara rağmen, bunlar çok daha enteresan."

"16 Nisan bir reform"

Birilerinin 18 yaş ve gençler için 'hayır' dediklerini anımsatan Erdoğan, "O gençler için 'hayır' diyen zat var ya aslında doğru söylüyor. Çünkü onlar gençlerimizin parlamentoya girmesini istemez. Bunlar 13, 14, 15, 16, 17, 18 yaşında gençleri dağlara kaçırdılar mı? Dağlarda bunlara silah eğitimi yaptırdılar mı? El yapımı bombaların, bunlara nasıl yapılacağını öğrettiler mi? Bunlara uyuşturucu vermek suretiyle bunları canlı bomba haline getirdiler mi? Şimdi ne diyor Kandil'den? 'Hayır' deyin, diyor. Kim diyor? İşte bu, bizim gençlerimizi annelerinin kucağından alanlar. Diyarbakır Belediyesi önünde ağlayan anneleri unutmayın. Onların gözyaşı için 16 Nisan'da 'evet' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bütün meselenin, inceliği kavramak ve bu inceliği yakalamak olduğuna işaret ederek, "İşte bunun için 16 Nisan çok önemli. 16 Nisan bir reform. Yönetimde, sistemde reform. Yoksa rejim değişikliği diye bir şey söz konusu değil. Hızlı tren hatları, otoyollar, havalimanları. Geldiğimizde kaç havalimanı vardı? Kardeşlerim 25. Şimdi 55. Bak nereden nereye geldik? Dağları deldik dağları. Ferhat gibi dağları deldik ve Şirin'e kavuştuk. Biz Ferhat olduk, millet Şirin. Cumhuriyet tarihi de görülmedik kadar elhamdülillah tünel açtık. Açmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

(SÜRECEK)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaray Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title