Haberler

İngiltere Başbakanı, Erdoğan'la Görüştü! Ay Sonu Türkiye'ye Geliyor

Güncelleme:

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüşerek terörle mücadele konusunda destek mesajı verdi. May, ocak ayı sonunda Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü. May, görüşmede, İstanbul ve İzmir'deki menfur terör saldırılarını şiddetle kınayarak, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngiltere Başbakanı May'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında Türk halkına taziyelerini ilettiği görüşmede, Kıbrıs meselesine de değinildi.

TÜRK HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İstanbul ve İzmir'deki menfur terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ifade eden May, saldırılarda hayatlarını kaybeden masumların aileleri başta olmak üzere tüm Türk halkına başsağlığı dileğinde bulunarak, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

KIBRIS MESELESİNİ DE GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May, Kıbrıs meselesi hakkında da görüş teatisinde bulunurken, Cenevre'de ileriki günlerde yapılacak müzakerelerin adadaki soruna adil ve kalıcı bir çözüme vesile olmasını diledi.

27 OCAK'TA TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

İngiliz basını, İngiltere Başbakanı Theresa May'in ocak ayı sonunda Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu. 27 Ocak'ta gerçekleşmesi beklenen ziyarette, May'in hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hem de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceği belirtildi.

İLİŞKİLER MASAYA YATIRILACAK

Görüşmede, DEAŞ'a karşı yürütülen uluslararası mücadelenin yanısıra, Avrupa Birliği'nden ayrılmaya hazırlanan İngiltere'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin masaya yatırılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Theresa May İstanbul Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title