Haberler

Erdoğan'dan İngiltere'ye Taziye Telefonu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla sarsılan İngiltere'nin Başbakanı May ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştüğü İngiltere Başbakanı Theresa May'e Londra'daki terör saldırısından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek taziyelerini iletti..

DERİN ÜZÜNTÜLERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı May ile bugün telefonda görüştü. Erdoğan, Londra'daki terör saldırısından derin üzüntü duyduğunu ifade ettiği İngiltere Başbakanı May'a taziyelerini iletti.

"ACINIZI PAYLAŞIYORUZ"

Masum insanların hedef alınmasının tüm insanlığa karşı bir saldırı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye olarak Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiklerini ve İngilizlerin acılarını paylaştıklarını belirtti.

'KARARLILIK' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası barış ve güvenliği de tehdit eden terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la tam bir dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.

İki lider, görüşme vesilesiyle terörle ortak mücadele ve istihbarat iş birliği konularında kararlılıklarını vurguladı.

DÜN MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün deLondra'daki terör saldırısı nedeniyle May'a, mektupla taziye mesajı göndermişti.

İNGİLTERE'DE TERÖR SALDIRISI

İngiltere'nin başkenti Londra, yaşadığı terör saldırısıyla sarsıldı. Kentin kalbinde bulunan Westminister Köprüsü'nde önce aracıyla yayaları ezen saldırgan, ardından parlamentoya girmeye çalıştı. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 40 kişi de yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title