Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terbiyesiz' Dediği Gençler Konuştu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün "kapalı alanda sigara içiyorlar" diyerek tepki gösterdiği, "terbiyesizler" dediği sırada Esenler'deki kafede bulunan gençler konuştu.

CHP Gençlik Kollarından oldukları ortaya çıkan iki genç, Cumhurbaşkanı'nın kendilerine yönelik sigara çıkışını "gündem değiştirme çabası" olarak değerlendirdiler.

"FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN AYAĞA KALKTIM"

Erdoğan'ın sert sözlerine maruz kalan Esenler CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Işıklı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir saygısızlıkları olmadığını belirterek olay anını şöyle anlattı: "Esenlerde yürüyüş yolu var. Bir oranın üzerindeki bir kafede arkadaşlarla oturuyorduk. Cumhurbaşkanı geçiyor denilince ben fotoğraf çekmek için ayağa kalktım. O esnada birçok kişi dışarıda kendisine el sallıyor o da karşılık veriyordu.

"EL SALLAMASI HAVADA KALDI"

Biz ise el sallamayıp fotoğraf çektik. Fotoğraf çekerken de kendisinin el sallamasına karşılık vermedik. El sallaması havada kaldı bir bakıma. Bu esnada sigara içen bir genç fotoğraf çekerken, yine sigara içen İlçe Yönetim Kurulu üyelerimizden Didem Cendere arkadaşımız ise hatta sigarasını eliyle arkasına doğru götürerek sakladı. Yalnız sigara içmeye devam eden başka bir genç vardı. O hem fotoğraf çekiyordu ama sigarasını içmeye devam ediyordu. Sanıyorum asıl tepkisi bu arkadaşaydı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına karşılık kendisi ile hiçbir diyaloga girmediklerini ve saygısızlık yapmadıklarını da ifade eden Işık Erdoğan'ın tepkisini şöyle yorumladı: "Doğrusu Sayın Cumhurbaşkanın iki alanı sürgülü camlarla açılan açık bir yerde içilen sigaraya karşı hassasiyetini yaşamın diğer alanlarında da göstermesini beklerdik. Hatta sigara içmeyi biz de sağlık açısından zararlı görüyoruz, buna dönük bir zabıta muamelesi de belki anlaşılabilir. Ancak biz Sayın Cumhurbaşkanın asıl başta Ermenek, Yalvaç ve bugünkü mülteci kazasını gündeminde tutmasını isteriz. Ama bunun yerine sigara hassasiyetini manşetlere taşımasını bir gündem değiştirme çabası olarak görüyoruz ve doğru bulmuyoruz."

CAN ACITAN BİR ÇELİŞKİ

Yine Erdoğan'ın tepki gösterdiği sırada kafede bulunan Esenler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Didem Cendere da, "Ülkemizde sürekli ölümlerin yaşandığı ve oğlu madende sular içinde kalan bir annenin, 'oğlum yüzme bilmiyordu' diye feryat ettiği bir ortamda açık mekan bir kafede sigara içen insanların bu kadar gündem yaratması şahsen beni çok üzen ve can acıtan bir çelişkidir" değerlendirmesini yaptı.

"POLİS ÇAĞIRMASINI BEKLERDİK"

Erdoğan'ın hayatın her alınana müdahale etmeyi bir alışkanlık haline getirdiğini savunan Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Hayatın her alanına müdahale etmekten artık vazgeçsin. CHP'nin gençleriyle uğraşmaktan da vazgeçsin. Sigara konusunda gösterdiği hassasiyeti Milli Eğitimin keşmekeş olmuş sisteminin düzeltilmesi konusunda da göstermesini bekleriz. Keşke sigaraya karşı gösterdiği hassasiyeti ülkeyi soyan hırsızlara karşı da gösterebilse. Doğrusu bu çerçevede biz kendisinden zabıta ile yetinmeyip, asıl görevi hırsızlarla mücadele etmek olan polisi çağırmasını beklerdik. Sayın Cumhurbaşkanı ne yaparsa yapsın CHP gençliği toplumsal muhalefetin olduğu her barikatta var olmaya devam edecektir" diye konuştu.

KAYMAKAMLIK CAFEYE 6 BİN LİRA CEZA KESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün, sigara içildiği için tepki gösterdiği kafeye 6 bin TL ceza kesildi. Kafenin sahibi Deniz Ayvaz, daha öncede bir cezaları olduğu için kesilen cezanın yüksek olduğunu ifade etti. Esenler Kaymakamlığı birimleri mekana kesilen cezada 'takdir hakları'nı kullanarak üst limit olan 6 bin TL'den ceza kesti. Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, üst sınırdan kesilen ceza için "Takdir hakkımı kullandım" dedi.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, söz konusu işyerine bu yılın başında da bir ceza kesildiğini ifade ederek "Dün de ikinci kez yaşandı. Konu kamuoyuna mal oldu. Cumhurbaşkanı gördü. Televizyonlar çekti. Ceza kesme yetkimiz bin 200 lira ile 6 bin TL arasında. Burada takdir hakkımızı kullandık. Bu hakkı da ben, üst sınırdan ceza kestirerek kullandım. Eğer bir yıl içinde üçüncü kez sigara içilmiş olsaydı kapatma cezası verirdik. Burda da süre 10 gün ile 30 gün arasında değişiyor. Böyle bir durumda kapatma cezasını da üst sınır olan 30 günden verirdim" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Esenler Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Yorumcum@m.m:

Ben anlamış değilim adam cumhur başkanı oldu halen konuşuyor bugüne kadar en çok konuşan cumhur başkanı yeter artıkötekilerin sesi bile çıkmıyordu önüne gelen kağıdı imzalıyor yerinde oturuyordu

143
114
yanıtYanıtla
yorumcu kişi Mobil-ANDROID:

sigara tabiki kötü birsey yasaklanması falan iyi güzel de yasaklanmasının arkasındaki zihniyet yuzunden malesef bu durumlara karşı çıkıyoruz

158
97
yanıtYanıtla
volkan yılmazMobil-ANDROID:

he chpli gençlere bak işleri güçleri tahrik provake hainlik e nolcak partinin başındaki neki gençleri neolsun imam osurursa cemmat sıçar hesaabıii...

102
127
yanıtYanıtla
VatandasMobil-ANDROID:

bu tayyipte heryere karisiyor arkadas özgürlük diye birsey kalmadi ülkede

91
77
yanıtYanıtla
sedat saglamMobil-ANDROID:

size cok ihtiyaci var sanki...konusun

69
87
yanıtYanıtla
fermanMobil-ANDROID:

adamın dibi

54
85
yanıtYanıtla
AslanMobil-ANDROID:

Bir buyuk olarak gencleri uyarmis. Zaten CHP zihniyeti karsi cikinca kendini buyuk baska alemde görüyorlar.Bu zamana kadar Bir baskasindan duydunuzmu benim cumhurbaskanim Ahmet Necdet degil diye ama nedense hazimsizliklari had safhada benim cumhurbaskanim degil yok benim basbakanim degil.. terbisyesizler..

51
42
yanıtYanıtla
sinsiMobil-ANDROID:

sitt yorumcu sana mi soracak ne zaman nerde konusuyum diye

27
22
yanıtYanıtla
ismi lazimdegilMobil-ANDROID:

bu adam c.başkanı olunca sesini. kesilecegini mi sandiniz?tek amaci c.başkanı olmaktı.en yuksek mertebeye cikmakti ve çıktı.hala bütün ipler onun elinde.diğerleri sadece kuklası.... anlayana....

16
3
yanıtYanıtla
hüseyin BAYYURT Mobil-ANDROID:

yorum yok

11
8
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title