Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurban Hisselerinden Biri Pakistan'da Kesildi

Güncelleme:

Türk Kızılayı, Erdoğan, Davutoğlu, Müezzinoğlu ve TİKA Başkanı Çam'ın vekaletlerinin de aralarında bulunduğu kurban hisselerinin kesimini, Pakistan'da gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'ın vekaletlerinin de aralarında bulunduğu kurban hisselerinin kesimini, Pakistan'ın Azat Keşmir bölgesinde gerçekleştirdi.

Aşırı yağışların yol açtığı selden etkilenen Rawalakot bölgesindeki kurban kesimine, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, TİKA Başkan Danışmanı ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş ve TİKA'nın Pakistan Koordinatörü Mustafa Giray Tezel de katıldı.

Kurbanlıklar, vekaletini Türk Kızılayı'na veren vatandaşların isimleri okunarak kesildi.

Kamil Kolabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın bereketini Pakistan'ın Azat Keşmir bölgesi halkıyla paylaşmak için TİKA ve Türk Kızılayı olarak burada olduklarını, Türk Kızılayı'na vekalet veren vatandaşların kurbanlıklarını burada kestiklerini söyledi.

Pakistan ve Türk halkının acılı ve zor günlerinde ortaya koyduğu yardımlaşma ve dayanışmanın eşine az rastlanır mahiyette olduğunun altını çizen Kolabaş, şunları kaydetti:

"Özellikle bağımsızlık savaşımızda bize destek veren sevgili Pakistan halkının gösterdiği ilgi ve sevgi, Türkiye'nin en karanlık günlerinde bizlere umut ışığı olmuştur. Kardeş Pakistan halkının yaşadığı acılar acımızdır. Bu sebepten dolayı, yaşanan depremler, sel afetleri sonrası binlerce kişinin hayatını kaybetmesi, milyonlarca kişinin evsiz kalması gibi olaylar sonrası Pakistan halkıyla derin bağlara sahip Türk kamuoyunu derinden sarsmıştır. Türkiye olarak zor günlerinde kardeşlerimize bir nebze olsun yardım edebilmek adına Türk Kızılayı gibi diğer sivil toplum kuruluşlarının vasıtasıyla acil dönemde iyileşme ve yeniden inşa, acil afet barınması, sağlık ve eğitim alanlarında faaliyet ve projeler gerçekleştirdik. Gayemiz Pakistan halkının yaralarına az da olsa merhem olmaktır. Bu duygularla son sel afeti nedeniyle ölenlerin yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralanlara acil şifa diliyorum."

TİKA selzedelere gıda paketi dağıttı

Türk Kızılayı'nın kurban kestiği Rawalakot bölgesinde, TİKA da gıda paketi dağıttı. Selden etkilenen bölgeye daha önce de yardımda bulunan TİKA, Kurban Bayramı dolayısıyla yeniden yardım elini uzattı. Kızılay'ın, kurban eti dağıttığı ihtiyaç sahibi Pakistan halkına gıda yardımında bulunan TİKA, yaklaşık bin ailenin yüzünü güldürdü.

TİKA'nın sel bölgelerine yaptığı yardımlar böylece 12 bin gıda paketine ulaştı.

Türk Kızılayı, Pakistan'da bayramın ikinci günü olacak yarın da Pencap eyaletinin Attack bölgesinde vekaletle kurban kesimi gerçekleştirecek. Kesimi yapılan kurbanlıkların etleri, Attack bölgesinin yanı sıra Haripur'daki mülteci kampında dağıtılacak. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Türk Kızılayı Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title