Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Harp Akademileri Komutanlığı'nı Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bilhassa savunma sanayimizi güçlendirerek, her alanda kendi tasarımımız, kendi üretimimiz olan silahlarla, araç-gereçle, ordumuzu dünyanın ve bölgemizin en caydırıcı gücü haline getirmeye kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bilhassa savunma sanayimizi güçlendirerek, her alanda kendi tasarımımız, kendi üretimimiz olan silahlarla, araç-gereçle, ordumuzu dünyanın ve bölgemizin en caydırıcı gücü haline getirmeye kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmanın tam metni, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı.

Çözüm süreci konusunda, ülkenin bölüneceği iddiası başta olmak üzere, polemik amaçlı ifade edilen söylemlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz, vatan sevgimizi, millet sevgimizi, ülke sevgimizi kimseye ölçtürmeyiz. Bizim bu konudaki beratımız, milletimizin rızasıdır, milletimizin desteğidir" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bursa'daki vatandaşımızla Van'daki vatandaşımızı, Trabzon'daki vatandaşımızla Mardin'deki vatandaşımızı, Kırıkkale'deki vatandaşımızla Şırnak'taki vatandaşımızı aynı umut, aynı beklenti etrafında buluşturabilmişsek, burada ümit var demektir. Provokasyonlara, tahriklere, şımarıklıklara bakarak milletimizin bu umudunu yıkamayız. Eğer nihai çözüm için bir ışık varsa, bunu sonuna kadar takip etmek durumundayız. Meclis'te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi'nde, bölgede ve batıdaki bazı büyük şehirlerimizde zaman zaman şahit olunan, milletimizin yüreğini yaralayan görüntülerin önüne geçmeyi amaçlayan tedbirler var. İlgili kurumlarımızın muhataplarıyla yürüttüğü görüşmeler de, her şeye rağmen, belli bir seviyeye geldi. Biz samimi olarak, terör meselesini ilanihaye geride bırakacağımız bir huzur iklimine kavuşmayı istiyoruz. Sorunlarımızı demokrasi içinde, hukuk içinde, siyasetin meşru sınırları içinde tartışmaya, görüşmeye sonuna kadar varız."

"40 yılını siyasetin içinde geçirmiş biri olarak, bunu ben çok iyi biliyorum"

Türkiye'nin büyüdükçe, güçlendikçe, demokrasisi ve ekonomisi geliştikçe, meselelerini çözme kapasitesinin de bununla orantılı olarak arttığına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda, içeride ve dışarıda, en küçük bir özgüven sorunları bulunmadığını aktardı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeter ki silahların sesi demokrasinin sesini bastırmasın…Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum; Çözüm Süreci ve Süleyman Şah Türbesinin taşınması başta olmak üzere, güncel gelişmeler bahane edilerek Genelkurmay Başkanımıza, komutanlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize yöneltilen, çoğu kere de haddi aşan eleştiriler lütfen canınızı sıkmasın, moralinizi bozmasın. Ülkemizde, bilhassa siyasetçiler ve medya mensupları arasında maalesef ciddi bir seviye sorunu var. Fikirlerle, hatta olaylarla değil, kişilerle uğraşma kolaycılığıyla hareket eden hiç kimsenin, inanın bana, milletimiz nezdinde en küçük bir karşılığı yok. Hayatının 40 yılını siyasetin içinde geçirmiş biri olarak, bunu ben çok iyi biliyorum. Bu çerçevede ifade edilen sözlerin, ortaya konulan tavırların, kendi tribünlerindeki bir avuç taraftara selam verme dışında, ne bir ciddiyeti, ne de somut bir karşılığın olmadığını bilmenizi isterim."

- "Biz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle, savunma sanayimizle güçlü olmaya mecburuz"

Türkiye'nin, büyük hedefleri olan, bunun için de her alanda büyük olması gereken bir ülke olduğunu dile getiren Erdoğan, Pazartesi günü ASELSAN'ın Gölbaşı Yerleşkesi'nin açılışında da ifade ettiği "Biz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle, savunma sanayimizle güçlü olmaya mecburuz" sözünü hatırlattı.

Erdoğan, "Sadece kendi güvenliğimiz için değil, aynı zamanda umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimiz için buna mecburuz. Güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine sahip olma isteğimiz, asla kimsenin toprağında gözümüz bulunduğu, kimseye saldırmak gibi bir niyetimiz olduğu anlamına gelmiyor. Tam tersine, kimse toprağımıza gözünü dikemesin, kimse tarihi ve coğrafi olarak bin yıllık beraberliğimizin olduğu kardeşlerimize zarar veremesin diye bunu istiyoruz" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz güven içinde olmazsak, biz caydırıcı bir güce sahip olmazsak, kendi geleceğimizi riske atmakla kalmaz, 100 yıllık bir aranın ardından kardeşlerimizle aramızda açılan kapıları da yeniden kapatmış oluruz. Ben bu yöndeki tüm çalışmalarında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, komutanlarımızın yanında oldum, olmaya devam edeceğim. Kara, hava, deniz; Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurlarının en modern araçlarla, en eğitimli birliklerle donatılması için projeleri hayata geçirmeyi hep birlikte sürdüreceğiz. Bilhassa savunma sanayimizi güçlendirerek, her alanda kendi tasarımımız, kendi üretimimiz olan silahlarla, araç-gereçle, ordumuzu dünyanın ve bölgemizin en caydırıcı gücü haline getirmeye kararlıyız. Savunma sanayinde dışa bağımlılığın anlamını en iyi sizler biliyorsunuz. Kıbrıs çıkarması başta olmak üzere, pek çok acı hadiseyle bu gerçeği yaşadık. Müttefikimiz, dostumuz dediğimiz ülkelerin, en ihtiyaç duyduğumuz zamanda nasıl bize tavır alabildiğini hep birlikte gördük. Benim, ülkemizi bir daha asla böyle bir duruma düşürmemek için sözüm var, ahdim var. Aynı ahdi sizlerin de paylaştığına inanıyorum. İnşallah, biten, devam eden, başlayacak olan projelerimizle, 2023 yılında bu sorunu büyük ölçüde, daha sonraki dönemde de tamamen geride bırakmayı hedefliyoruz. Bu düşüncelerle, Harp Akademileri Komutanlığımıza, burada eğitim alan tüm subaylarımıza, tüm misafirlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu ziyaret vesileyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ediyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title