Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlaması

Erdoğan'ın doğduğu ve uzun süre ikamet ettiği Kasımpaşa'da kutlama töreni düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin edip göreve başlaması nedeniyle Kasımpaşa'da kutlama töreni düzenlendi.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli miting ve programlarda çekilen fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle, Beyoğlu Belediyesi tarafından organize edilen kutlamanın yapıldığı Hasköy sahilinde bir araya geldi.

Kutlamaya katılan vatandaşlar, bir süre Erdoğan'ın seçim kampanyasında kullandığı "Dombra" şarkısı eşliğinde eğlendi. Ardından, Beyoğlu Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen 5'inci Kültürlerarası Sanat Diyalogları kapsamında kurulan platformdaki dev ekranda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatının ve başbakanlığı dönemindeki bazı önemli olayların yer aldığı görüntü izlendi.

Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin edip göreve başlaması nedeniyle 101 havai fişek fırlatıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, burada yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin Kasımpaşalılar için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan Demircan, "O bir Kasımpaşalı ve Beyoğlulu. Hepimizin çocuklarına, torunlarına anlatacağı bir hikayesi var. Daha da önemlisi, izinden gideceğimiz, yıldızlar gibi parlak bir yıldızımız var. İnsanımızın gönlünde Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması apayrı bir heyecan oluşturdu" diye konuştu.

Esenler'deki kutlama

Bu arada, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasını alması, Esenler'de de 101 pare havai fişek atışıyla kutlandı.

Dörtyol Meydanı'ndaki kutlamaya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, belediye başkan yardımcıları ve Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydanda toplanan vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Yeni Türkiye senin eserin" sloganları atarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Kutlama programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, 28 Ağustos'un yeni Türkiye'nin Zafer Bayramı olduğunu belirterek, "Bugün 28 Ağustos. Nasıl ki 30 Ağustos bizim Zafer Bayramımız ise bugün de yeni Türkiye'nin Zafer Bayramı'dır. Bu güzel günde biz de dedik ki rekor oyla Erdoğan'a destek veren Esenler bayram yeri olsun. Nasıl bütün şehirlerimizde 101 pare top atışıyla bu güzel gün kutlandıysa, biz de 101 pare havai fişekle kutlayalım istedik. Bugün milletle devletin birbirlerine ne kadar güzel yakıştığını, anlaştığını görüyoruz. Bu kutlama Esenlerimize çok yakıştı" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa Esenler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title