Haberler

    Cumhurbaşkanının Başdanışmanından Erken Seçim Sorusuna Cevap

    Güncelleme:

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınına katıldı. Ertem, AK Parti'de kongre kararı alınmasını ve erken seçim haberlerini yorumladı.

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınına katıldı. Ertem, AK Parti'de kongre kararı alınmasının ardından dolardaki yükselişi de yorumladı.

    Cemil Ertem özetle şöyle konuştu:

    "Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Kongre kararıyla Türk Lirası hızla eridi ama gece sığ bir piyasa vardı. Bu sabah ise düzeltmeyi gördük. Akşam en kötü durumda bile Güney Afrika randı ile arasındaki fark yüzde 1'den azdı.

    Akşamki kararı piyasalar esasında yalnızca AK Parti'nin iç meselesi olarak algıladı. Siyasi belirsizliği önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Piyasaların bunu şu saatten sonra olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Şu an dolarda geriye gidiş var. ABD'den gelen haberler de doların geri gitmesini sağlayacak haberler.


    "DOLARIN İKİ ÜÇ GÜNDÜR YÜKSELİŞİ SPEKÜLATİF"

    Doların iki üç gündür yukarı çıkması spekülatif bir şey. Doları yukarı taşıyacak Fed üyeleri oy hakkı olmayan üyeler. Kriz sürecinde görebileceğimiz bir spekütatif hareket. Küresel piyasalarda ve Türkiye'de bugünden itibaren düzelme bekliyorum. Fed için yeni bir genişleme dalgası gelecek haberleri de gelmeye başladı.

    "EKONOMİ YÖNETİMİNİ ETKİLEYECEK DURUM YOK"

    İktidar partisinin ekonomi programını ekonomi yönetimini etkileyecek bir durum olarak görmüyorum.

    "MERKEZ BANKASI İÇİN ENDİŞE YOK"

    Merkez Bankası konusunda hiç bir endişe yok oradaki yol haritası son derece net. Para ve maliye politikalarında kısmi bir değişiklik bile beklemiyorum.

    "ERKEN SEÇİM OLMAZ"

    Erken seçim olasılığını da yok olarak görüyorum, 2019'a kadar güvenli bir şekilde gidecektir.

    Belki bir müddet sonra TL'nin bu kadar değerli olması acaba ihracatı olumsuz etkiler mi diye tartışabiliriz. Önümüzdeki dönemde ekonominin daha istikrarlı hale geldiğini göreceğiz."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Güney Afrika Cemil Ertem AK Parti Fed Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (9)

    Heil Erdogan:

    Hükümet, Basbakan nin istifa etmesi ile düstü, Yürütme nin Baskanina disaridan aktiv müdahale de bulunuldu, sivil bir darbe yapildi, bunu yapanda tarafsiz olmasi gereken Erdogan tarafindan yapildi, Orduyu göreve cagriyorum, Cumhuriyet Savcilari artik görevlerini yerine getirmeli ve Erdogan i görevinden almalilar. Amerikan ve Batili Ülkelerden gerekli olan müdahalelerin yapilmasi artik lazim. Diktatörlüge giden Türkiye nin gidisati durdurulmali.

    14
    54
    yanıtYanıtla
    talip ışık:

    Tam işler düzeliyor, piyasalar canlanıp toparlanıyor derken. Gereksiz ve anlamsız siyasi kriz. İnşallah halkımız bu durumları artık görür ve değerlendirir de bunlardan kurtuluruz. Ak adı tarihe kara ama kapkara olarak geçsin.

    6
    29
    yanıtYanıtla
    Ali Kemal:

    Halkin oylarina Erdogan saygili olmali, Halk secimlerde oylarini Davutogluna verdi , Ülke nin Basbakani olmasi icin. Erdogan madem oylara saygi istiyor kendisi niye ayni saygiyi göstermiyor, Erdogan aktiv bir sekilde mevkiini sivil bir Darbe icin kullandi, yürütme ye müdahale etti. Acikcahalk tarafindan secilen Davutoglunu görevinden aldi bunu ne yetkisi ne hakki var bu resmen Sivil bir darbedir, ya bu Ülke de Hukuk Devleti vardir ve gücler ayriligi vardir ya da yoktur, resmen darbe yapildi.

    9
    11
    yanıtYanıtla
    CTRL:

    FIS. DOLAR YÜKSELDİ DOLAR DÜŞTÜ BORSA YÜKSELDİ BORSA ÇAKILDI. TIRT PIRTBAŞKA ARZUNUZ. ÜLKE BİTİK BUNLAR HALEN LAGA LUGA CUMHURİYETİN TÜM KAZANIMLARI HEP GİTTİ CEBİNİ ŞİŞİREN BOYNUKALINLAR HIZ KESMEDEN İNDİREGANİGÖTÜR GÖTÜR ÜLKE YANIYOR. BUNLAR KONUŞUYOR. YOK BAŞKANLIK YOK YENİ ANAYASA TELEVİZYONLAR HEP SİZİN TEKELİNİZDE VATANDAŞIN KAFASINI İYCE BULANDIRIN. DOLARINIZ BORSANIZ BATSIN SİZDE YANINA UZANIN NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ. CEBİMİZDEKİ 100 TL 5 DÜŞTÜ

    12
    2
    yanıtYanıtla
    HANİ MİLLETTİ?:

    ERDOĞAN LAFA GELİNCE MİLLETİMİZİN DEDİĞİ NEYSE O OLUR DERDİ HALKIN SEÇTİĞİ BİRBAŞBAKANI DEĞİŞTİREREK HALKA SAYGISIZLIK EDİYORSADECE LAFLA HALKI KANDIRIYOR

    8
    3
    yanıtYanıtla
    Ardahanli:

    Erken secimmi? Reziller, onca sehidlerimizi ve ailelerini düsünün, dürüst temiz calisin, ama nerde. . . . Allahdan bulun. . . . .

    2
    5
    yanıtYanıtla
    birgül soyal:

    bu bilerek yapılan birşey arkadaşlar biat etmeyeninipini koparıyorlar böyle kul olmaya meraklı olanlar devam etsin ama bence bu ali cengiz oyunu göreceksiniz bu yazımı not edin başkanlık geliyor yani osmalı cumhuriyeti diye bir şey gelecek tek adamlık devir başlıyor iyi uykular MHP, CHP HDP BİZ KULLAR SAYIN BAHÇELİ MERAL AKŞENERİN YOLUNU AÇSIN ŞİMDİ TAM ZAMANI LÜTFEN KORKUYLA YAŞAMAK İSTEMİYORUM BİR VATANDAŞ OLARAK VE DAVUTOĞLUNA BAŞKANLIĞI BIRAKMA DİYORUM SENİ BU HALK SEÇTİ GİTME BU ÜLKEYİ DÜŞÜN

    6
    0
    yanıtYanıtla
    birgül soyal:

    BU ÜLKENİN ASKERİ NEREDE SAVCISI NEREDE ŞU AN DARBE YAPILDI HALK NEREDE MUHALEFET NEREDE DAVUTOĞLUNU DESTEKLEYENLER NEREDE KONYADAN AKP BİR DAHA OY VERMEYİN ÇAĞRISI YAPIYORUM EN AZINDAN BUNU YAPIN YAPALIM HOCAMIZA SAHİP ÇIKALIM

    0
    0
    yanıtYanıtla
    akif polat:

    sayın cumhurbaskanım sayın abdullah gulu basbakan olarak atayacak devletimize milletimize hayırlı olsun

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title