Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'de

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu: (2) "Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek değildir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek değildir. Çözüm süreci şiddete, vandallığa, yağmacılığa göz yummak değildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı şekilde bu süreç devam edecek" dedi.

Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kobani için gözyaşı dökenler insanlıktan vicdandan bahsedenler soruyorum: Halep için, Hama için, Humus için neredeydiler? Musul için, Kerkük için neredeydiler? Varil bombalarıyla kimyasal ve konvansiyonel silahlarla 250 bin kişi Suriye'de ölürken 7 milyon kişi göç ederken bunlar neredeydiler?" diye sordu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda da bakın tüm dünyada Kobani için en somut yardım yapan, Kobani'deki sivillere el uzatan onlara kapısını açan tek ülke Türkiye. 200 bin kişi Kobani'den geldi, kapımızı kapadık mı, hayır. Buna rağmen birileri çıkıp Kobani bahanesiyle sağı-solu yakıyorsa, yağmacılık yapıyorsa, alçakça cinayet işliyorsa kusura bakmasınlar biz bu numarayı yutmayız. Düşünebiliyor musunuz Diyarbakır'da bir müzeyi yağmaladılar, kitapları çaldılar, kitapları yaktılar.

Siirt'te bir kütüphaneyi yaktılar, oradaki kitapları kül ettiler. Bunu ancak Bayburt'ta da söyledim barbarlar yapar. Bunu ancak içinde insani, vicdanı hiçbir değeri olmayan yağmacılar, haydutlar yapar. Hiç endişeniz olmasın. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz çok hızlı şekilde olaylara müdahale ediyor ve sorumlulardan da hesabını soruyor."

-"Şiddet eylemlerinin yaşanmaması için de en sert tedbirler alınacak ve alınıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bingöl'de şehit edilen iki polise Allah'tan rahmet dileyerek, ailelerine sabır diledi. Güvenlik güçlerinin anında katilleri bulduklarını ve ölü olarak ele geçirdiklerini aktaran Erdoğan, ayrıca 9 kişinin daha yakalandığını ve gözaltına alındığını belirtti. Erdoğan, "Bu alçakça saldırıyla irtibatı olanlar, şimdi yargıya sevk edildi. Bayrağımıza saldıranlar, Atatürk'ün büstünü kıranlar, yakanlar, kamu binalarına, okul, hastaneye saldıranlar, bankalara saldıranlar, esnafın dükkanlarını yağmalayanlar, vatandaşın araçlarını yakanlar, bindikleri otobüsleri yakanlar... Bu tür şiddet eylemlerinin yaşanmaması için de en sert tedbirler alınacak ve alınıyor. "

-"Çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, huzurevinin, çocukların kaldığı pansiyonların yakıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz bu şımarıklığa müsamaha gösteremeyiz. Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek değildir. Çözüm süreci, şiddete, vandallığa, yağmacılığa göz yummak değildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı şekilde bu süreç devam edecek.

Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala şiddet çağrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olamaz. Kaybeden biz olmayız, millet olmaz, ülke olmaz; kaybeden onlar olur. Bu süreç, birilerini tatmin etme süreci değildir, bu süreç birilerinin şımarıklığına boyun eğme süreci hiç değildir. Biz bugüne kadar tamamen iyi niyetle, ama hiçbir taviz vermeden bu süreci devam ettirdik. Bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz. Hiç endişeniz olmasın. Bizimle anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. İstemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de 'uğurlar olsun' deriz."

-"Bunların kafaları hala çok karışık"

Bir haftada 40'a yanın vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Soruyorum bunların katili kim? Bunların katili sokağa çağrı yapan malum muhalefet partisidir. Onun başıdır, başlarıdır. Bu çağrıya destek veren anamuhalefet partisidir, tweetler atarak. Böyle sorumsuzluk olmaz. 'Tavşana kaç' diyorlar, sonra da 'tazıya tut' diyorlar. Ayıptır ayıp. Düşünebiliyor musunuz? Anamuhalefet partisi ve malum parti çıkıyor, 'Türkiye IŞİD terör örgütüne destek veriyor' diye sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar. Niye? Çünkü yurt dışından bunlara bir vazife verilmiş. 'Biz buradan siz buradan, ülkenize iftira atacaksınız' denilmiş. Anamuhalefet partisi, hem Esed denilen devlet terörü estiren zalime sahip çıkıyor, hem de onun beslediği büyüttüğü, zemin hazırladığı IŞİD'e karşı çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerek başbakanlığımda, gerek cumhurbaşkanlığımda gerekse şu anki başbakanımız ve hükümet, ne IŞİD'e ne herhangi bir terör örgütüne bugüne kadar en ufak bir destek vermemiştir. Bu iddiayı yapanlar, bunu ileri sürenler bunu ispatla mükelleftirler. Eğer bunu ispat edemezlerse alçaktırlar, vatan hainidirler. Bunların kafaları hala çok karışık."

-"Gün birlik olma günüdür"

Gümüşhane'den tüm Türkiye'ye tüm dünyaya seslenen Erdoğan, "Gün birlik olma günüdür, gün sağduyulu, itidalli davranma günüdür. Bütün siyasi partilerimizden, sivil örgütlerimizden özellikle de vatandaşlarımızdan tahriklere karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Hiç endişeniz olmasın. Devletimiz, bütün bu olayları bastıracak, hesabını da soracak güçtedir. Huzuru bozmak isteyenlere karşı ne gerekiyorsa o yapılır ve yapılıyor. İnanıyorum ki milletimiz bu tahriklere gelmeyecek. İnanıyorum ki milletimiz bu serserilerin, bu vandalların kurdukları öfke tuzağına düşmeyecek. Milletimizin masum ile suçluyu birbirinden ayıracağına yürekten inanıyorum. Bu olaylar nedeniyle tuzağa düşüp Kürt'ün Türk'e, Türk'ün de Kürt'e düşman olmasına asla fırsat tanımayacağız. Biz bu ülkede Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla Boşnağıyla kim varsa yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik" diye konuştu.

-"Eylemlerin arkasında samimi Kürtler yok"

Bu alçakça ve haince eylemlerin arkasında samimi Kürtlerin bulunmadığının bilinmesini isteyen Erdoğan, "Sakallı insanlara, başörtülü kadınlara, Kur'an Kurslarına saldıran bu alçaklara benim Kürt kardeşim asla prim vermez. Kitap yakan, kütüphane yakan bu barbarlara benim Kürt kardeşim asla sempati göstermez. İnanıyorum ki bundan sonra da Selahaddin Eyyubilerin torunları bunlara asla müsamaha göstermeyecektir. Bundan sonra da Kürt kardeşim, huzuru bozan, inanç değerlerimize saldıran bu alçaklarla aralarına net bir mesafe koyacaktır" dedi.

Buna kendilerinin de yardımcı olacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Kardeşliği yücelterek yardımcı olacağız. Kucaklaşarak yardımcı olacağız. Hayır dualar ederek yardımcı olacağız. İnşallah milletçe bu hain tuzağı bozacağımıza ben yürekten inanıyorum. Sevinen Türkiye düşmanları olmayacak.

Gecen hafta bayramın dördüncü günü Gaziantep'e gittik. Islahiye'de Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ettik. Önceki gün Trabzon'daydık, dün Rize'deydik, bugünü önce Bayburt, şimdi Gümüşhane ve buradan İstanbul'a geçeceğiz. Bize  durmak yok. Millete hizmet için, ülkeye hizmet için geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Allah, nefes alıp verdikçe koşturacağız. Fırsat olursa Gümüşhane'ye yine geleceğiz. Kardeşlerim sizlerle daha çok hasret gidereceğiz."

-"Cumhurbaşkanlığında yatırımlar birimi kurduk"

Gümüşhane'deki yatırımların yakın takipçisi olacaklarını belirten Erdoğan, 24 tünelin biteceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"24 Mart'ta Trabzon'da Zigana Tüneli'nin müjdesini vermiştim hatırlayın. Zigana Tüneli, Trabzon'un olduğu kadar, Gümüşhane'nin de projesidir. Zigana dağına çift tüpten oluşan 12 kilometre uzunluğunda yapılacak tünelin proje çalışmaları tamamlandı. 10 Kasım'a ihale tarihi alındı. İnşallah dozerler biran önce çalışacak. Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran'a bağlayan bir arter. Şimdi biz yapacağımız tünelle bin 750 rakımları, bin 250 rakımlara indireceğiz. Yani 500 metre daha az tırmanılacak. Güzergah 10 kilometre kısalacak. Ekonomik tasarruf, zaman tasarrufu sağlanacak. Kış şartları bertaraf edilecek. Kar ve sis mücadelesi yapmadan araçlar tünele girip çıkacak. Bu güzergah ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi olacak. Tünelle gerek Karadeniz Bölgesi, gerek Doğu Anadolu'nun ekonomik ve sosyal gelişimi artacak. Böyle bir eseri inşallah Zigana Dağı'na yapmış olacağız. Aynı şekilde Pekün Dağı geçidine yapılacak tünelle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. İnşallah bütün altyapı çalışmalarını tamamlayıp somut adımları atacağız. Bu büyük projelerin takipçisi olacağım. Bunun için Cumhurbaşkanlığında yatırımlar birimi kurduk. Oradan da bunların takipçisi olacağız. Bu projeler bittiğinde de inşallah açılışlarını beraber yapacağız."

81 vilayetin, 780 bin kilometre karenin kalkınması, büyümesi için 12 yıldır olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı makamında da ter dökeceğini ifade eden Erdoğan, buranın yan gelip yatma yeri olmadığını söyledi.

Açılışı yapılan eser, hizmet ve yatırımların Gümüşhanelilere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, emeği geçenleri kutladı. Erdoğan, seçimlerde verdikleri güçlü destek için de Gümüşhanelilere teşekkür etti.

-Notlar

Törene Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane ve çevre illerin milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde 12 yıldır gece gündüz çalıştıklarını belirterek, bu süre içerisinde vesayetlerle ve ülkenin kalkınmasından rahatsız olan rant gruplarıyla mücadele ettiklerini söyledi.

Gümüşhane'ye iktidarda bulundukları süre zarfında ulaşım alanında çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve sadece çevre yolu için 550 milyon lira harcandığını dile getiren Elvan, ulaşım alanındaki yatırımlarla Gümüşhane'nin gelecek dönemde çok daha canlı, dinamik ve bölgenin kavşak noktası haline geleceğini belirtti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı kısa konuşmada Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendisine "çay içmeye gelirim" diyerek söz verdiğini anımsatarak, "Çayımız dem aldı, buyurun gelin" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane Trabzon Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title